Добре дошли,
Гост
|
|
Жюл и Жим (1962)
www.imdb.com/title/tt0055032 "Или вали, или аз сънувам. Може би и двете." "Тя е видение, радващо очите на всички, а не жена за един-единствен мъж." "В една двойка е важно жената да бъде вярна. Верността на мъжа е от второстепенно значение." "Думите нямат еднаква стойност, защото не са от един и същи род." "Тя е природна стихия, която се изразява с катаклизми. Тя живее в яснота и хармония, водена от чувството си за невинност." "Не си струва да страдаме едновременно. Когато ти престанеш да страдаш, тогава аз ще започна." За почитателите на класическото френско кино - това е филмът. ![]() |
"Когато дълго стоиш на едно място, нещата и хората се разпасват, загниват и нарочно започват да смърдят, специално за теб."
Луи-Фердинан Селин
Администраторите са забранили публикуването за гости.
|
|
Голям почитател съм на Гийермо Дел Торо. Много харесвам Devil's Backbone, Crimson Peak, а Pan's Labyrinth намирам за шедьовър. Бях във възторг, когато с Коджима се захванаха да правят Silent Hills, а после и Death Stranding. Съжалявах тежко, когато проектите му за Mountains of Madness и Pinocchio пропаднаха. Не е изненада, че когато чух за "Формата на водата" проследих проекта с открит интерес. Още повече, когато въпросният спечели оскара за най-добър филм, бидейки фентъзи с нотки на хорър. Когато нашите киноразпространители решиха все пак да покажат филма с половин година закъснение, вероятно водени от шума покрай оскарите, бях приятно въодушавен. Очаквах нещо голямо. Трябваше да бъде, все пак това е Дел Торо, че награден и с най-тежкия оскар. Оценям филма като средняшки. Едно добре заснето клише със стереотипни, леко фалш герои. Добра кинематография, което е константа за режисьора и нищо повече. Моля някой, който се е изкефил на филма да ми обясни какво пропускам и защо той заслужава оскара, а не Трите билборда.
|
|
|
Защото наградите Оскар се дават за цялостен принос, макар официално да не е така. Същото като ди Каприо, който има поне 10 по-впечтляващи роли като актьор от тази, за която взе наградата.
Иначе "Формата на водата" не е лош, но и мен не ме впечатли, колкото очаквах, и бих поставил поне Билбордите и Darkest Hour пред него. |
Следните потребители изказаха благодарност: Meriadoc
|
|
Кратък преразказ на сюжета, има спойлери:
Внимание: Спойлер! [ Click to expand ][ Click to hide ] В разгара на Студената война в секретна военна лаборатория в США, за анализ и наблюдение пристига заловеният Човек-амфибия. И американци и внедрени под прикритие комунисти искат да изучат съществото за да добият преимущество в космическата надпревара. Във въпросната лаборатория като чистачка работи перверзна дама с изветряваща младост. Същата живее монотонен сив живот, подчинен на строг режим. Всеки ден става в 6:00, вари яйца, мастурбира диво с четири пръста във ваната, отива на работа, прибира се и спи. Лелката започва да развива сексуално влечение към меко казано отвратителното същество - Човек-амфибия. Против всички общоприети норми на естетиката, с всеки изминал ден тя се усеща все по-мокра (откъдето идва и името на филма) докато наблюдава как военните бият съществото за да преценят колко издържа на физически стрес. Хитрушата решава да подмами заложника с яйцата, които вари, и понеже горкия рибен човек не получава храна от похитителите си, се принуждава да играе по свирката й, за да получава по едно-две яйца и да не умре от глад. Към края на филма, с подкрепата на своя съквартирант - хомосексуален художник пенсионер и комунистическият агент Боб (Димитри) сексуалната извратенячка успява да организира бягството на злощастният рибок и го превръща в свой сексуален роб. Принуждава го да живее във ваната й и му осигурява вода и яйца, а в замяна окаяното създание трябва да се съвкупява с нея до пълно изтощение. Накрая един добросъвестен агент на американското разузнаване, баща на две деца, опитва да прекрати сатанинското съжителство, но бива изигран от подлият съучасник на жената - пенсионера и в последствие бива убит от ужасяващото създание, което освен яйца разбираме, че яде и котки. Не знам - Торо може би има право за това, че Оскарите се дават за общи заслуги, но срещнах тук-там обикновени хора, които се прехласваха по това. Колко велико било, как плакали накрая... |
Последна промяна: 20 Мар 2018 19:47 от Meriadoc.
|
|
Аз бях за Билбордите. Тази година успях да изгледам всички филми номинирани за Оскар за най-добър филм, преди самите награди. Lady Bird също доста ми хареса.
|
I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow. Watched 'em all blossom and watched 'em grow. It's all the same shit all across the globe. I just sit back and watch the show.
|
|
nixata писа:
Аз бях за Билбордите. Тази година успях да изгледам всички филми номинирани за Оскар за най-добър филм, преди самите награди. Lady Bird също доста ми хареса. Само Phantom Thread и The Post (Невидима заплаха и Вестникът на властта) не изгледах...нямах фаворит за най-добър филм... |
|
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas