Facebook Twitter gPlus rss
  • Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии и ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
Добре дошли, Гост
Потребител: Парола: Запомни ме
Забравена парола? Забравено потр. име? Регистрация
Форум
ОБЩИ ФОРУМИ
Общи приказки
Кино
Филми - общата тема
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51

ТЕМА: Филми - общата тема

Филми - общата тема 24 Фев 2018 19:07 #126677

• Efix7
  • Efix7's Avatar
  • Свръхразум
  • Thank you received: 128
Жюл и Жим (1962)
www.imdb.com/title/tt0055032

"Или вали, или аз сънувам. Може би и двете."
"Тя е видение, радващо очите на всички, а не жена за един-единствен мъж."
"В една двойка е важно жената да бъде вярна. Верността на мъжа е от второстепенно значение."
"Думите нямат еднаква стойност, защото не са от един и същи род."
"Тя е природна стихия, която се изразява с катаклизми. Тя живее в яснота и хармония, водена от чувството си за невинност."
"Не си струва да страдаме едновременно. Когато ти престанеш да страдаш, тогава аз ще започна."

За почитателите на класическото френско кино - това е филмът. :)
"Когато дълго стоиш на едно място, нещата и хората се разпасват, загниват и нарочно започват да смърдят, специално за теб."
Луи-Фердинан Селин
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Филми - общата тема 20 Мар 2018 10:56 #127017

• Meriadoc
  • Meriadoc's Avatar
  • Автор
  • Thank you received: 131
Голям почитател съм на Гийермо Дел Торо. Много харесвам Devil's Backbone, Crimson Peak, а Pan's Labyrinth намирам за шедьовър. Бях във възторг, когато с Коджима се захванаха да правят Silent Hills, а после и Death Stranding. Съжалявах тежко, когато проектите му за Mountains of Madness и Pinocchio пропаднаха. Не е изненада, че когато чух за "Формата на водата" проследих проекта с открит интерес. Още повече, когато въпросният спечели оскара за най-добър филм, бидейки фентъзи с нотки на хорър. Когато нашите киноразпространители решиха все пак да покажат филма с половин година закъснение, вероятно водени от шума покрай оскарите, бях приятно въодушавен. Очаквах нещо голямо. Трябваше да бъде, все пак това е Дел Торо, че награден и с най-тежкия оскар. Оценям филма като средняшки. Едно добре заснето клише със стереотипни, леко фалш герои. Добра кинематография, което е константа за режисьора и нищо повече. Моля някой, който се е изкефил на филма да ми обясни какво пропускам и защо той заслужава оскара, а не Трите билборда.
Следните потребители изказаха благодарност: Ал Торо, nixata, Monevwww

Филми - общата тема 20 Мар 2018 11:01 #127018

• Ал Торо
  • Ал Торо's Avatar
  • User is blocked
  • Thank you received: 415
Защото наградите Оскар се дават за цялостен принос, макар официално да не е така. Същото като ди Каприо, който има поне 10 по-впечтляващи роли като актьор от тази, за която взе наградата.
Иначе "Формата на водата" не е лош, но и мен не ме впечатли, колкото очаквах, и бих поставил поне Билбордите и Darkest Hour пред него.
http://www.facebook.com/PrizvanieGeroi
http://www.LegacyOfKreya.com
Следните потребители изказаха благодарност: Meriadoc

Филми - общата тема 20 Мар 2018 19:46 #127028

• Meriadoc
  • Meriadoc's Avatar
  • Автор
  • Thank you received: 131
Кратък преразказ на сюжета, има спойлери:

Внимание: Спойлер! [ Click to expand ][ Click to hide ]

В разгара на Студената война в секретна военна лаборатория в США, за анализ и наблюдение пристига заловеният Човек-амфибия. И американци и внедрени под прикритие комунисти искат да изучат съществото за да добият преимущество в космическата надпревара. Във въпросната лаборатория като чистачка работи перверзна дама с изветряваща младост. Същата живее монотонен сив живот, подчинен на строг режим. Всеки ден става в 6:00, вари яйца, мастурбира диво с четири пръста във ваната, отива на работа, прибира се и спи. Лелката започва да развива сексуално влечение към меко казано отвратителното същество - Човек-амфибия. Против всички общоприети норми на естетиката, с всеки изминал ден тя се усеща все по-мокра (откъдето идва и името на филма) докато наблюдава как военните бият съществото за да преценят колко издържа на физически стрес. Хитрушата решава да подмами заложника с яйцата, които вари, и понеже горкия рибен човек не получава храна от похитителите си, се принуждава да играе по свирката й, за да получава по едно-две яйца и да не умре от глад. Към края на филма, с подкрепата на своя съквартирант - хомосексуален художник пенсионер и комунистическият агент Боб (Димитри) сексуалната извратенячка успява да организира бягството на злощастният рибок и го превръща в свой сексуален роб. Принуждава го да живее във ваната й и му осигурява вода и яйца, а в замяна окаяното създание трябва да се съвкупява с нея до пълно изтощение. Накрая един добросъвестен агент на американското разузнаване, баща на две деца, опитва да прекрати сатанинското съжителство, но бива изигран от подлият съучасник на жената - пенсионера и в последствие бива убит от ужасяващото създание, което освен яйца разбираме, че яде и котки.

Не знам - Торо може би има право за това, че Оскарите се дават за общи заслуги, но срещнах тук-там обикновени хора, които се прехласваха по това. Колко велико било, как плакали накрая...
Последна промяна: 20 Мар 2018 19:47 от Meriadoc.

Филми - общата тема 20 Мар 2018 22:08 #127030

• nixata
  • nixata's Avatar
  • Изпеченият крадец
  • Thank you received: 346
Аз бях за Билбордите. Тази година успях да изгледам всички филми номинирани за Оскар за най-добър филм, преди самите награди. Lady Bird също доста ми хареса.
I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Филми - общата тема 21 Мар 2018 00:03 #127031

• Monevwww
  • Monevwww's Avatar
  • Свръхразум
  • Thank you received: 303
nixata писа:
Аз бях за Билбордите. Тази година успях да изгледам всички филми номинирани за Оскар за най-добър филм, преди самите награди. Lady Bird също доста ми хареса.
Само Phantom Thread и The Post (Невидима заплаха и Вестникът на властта) не изгледах...нямах фаворит за най-добър филм...
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
Форум
ОБЩИ ФОРУМИ
Общи приказки
Кино