• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Списание към knigi-igri.bg брой 9

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
08 Ное 2017 12:17
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125459
Фен
Обещани 20 лв.

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ное 2017 22:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125480
Не ми дава да редактирам повече първото мнение, така че ще замоля Вилорп да влезе във функция, а и да въведе благодарности, нова цел и т.н.

09 Ное 2017 12:13
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1204
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125487
Напиши ги тук и ще ги копирам. Освен това и Торо влиза с два пакета х100 та да има бройки за сайта.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

10 Ное 2017 15:59
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125505
Обновил съм първия пост!
Моля проверете дали така искате да сте записани.
Също така съм сложил и нови „цели” или там каквото се води.

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

10 Ное 2017 20:31 10 Ное 2017 21:29 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125517
Хм, това май се очертава като най-успешния брой дотук - а коварният Спас дори не е изиграл още специалния си коз:

изданието ще съдържа първото! печатно интервю на Ейдриън Уейн! :) Определено бият конкуренцията по тази линия.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Monevwww

10 Ное 2017 21:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125519
По предложение на няколко човека искащи да си увеличат сумите:

Отпадане на интервюто от списанието 800/2500

Цвят за модериране

11 Ное 2017 00:53
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 237
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125522
Заради, изненадата с включване на интервюто, влизам като Зир, зир фен! :evil:

Нужни са ми 6 бройки, останалите ги раздайте, както намерите за добре.

Запомнете главното: Не щеме ний, Уейнизъм, не щеме ний пари, а искаме си вече, книгите-игри! :lol: B)

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer, Monevwww

13 Ное 2017 14:31 14 Ное 2017 09:17 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125541
Включвам се с 100 лв. Държа на специалния шрифт за Списанието. От изброените участия не съм фен на Wrong way! Turn back! Но пък очаквам превода на разказа на Пер и дебюта на efix.

ПП. Естествено, най - вече очаквам и първото печатно интервю от Ейдриън Уейн...
ППП. Вече предпочитам да няма такова интервю в Списанието.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Efix7, Monevwww

13 Ное 2017 18:15 13 Ное 2017 18:17 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1538
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125546
Дебют е много силно казано - просто съпортнах списанието с 2-3 неща. Да го наречем проба, мостра, нещо семпло.
За истинския Дебют, ако има такъв, ще е нещо друго, което да запълни със съдържание тази дума.

И аз очаквам интервюто на Уейн - да се запише в протокола. :)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

13 Ное 2017 22:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125548
Преди да е станало късно искам да кажа, че интервюто с Ейдриън Уейн отпада. Хората, които са заявили парично участие само заради това интервю имат пълната свобода да променят паричните дарения, както и да си ги изтеглят. Извиняваме се за подвеждането. Корекция ще последва и по корицата на списанието.

Избери своето приключение
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, comics_ross

14 Ное 2017 00:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125549
И аз се извинявам, няма да коментирам писанията на Уейн, нито тук, нито в чата, защото отдавна съм решил да не го правя. Единствено ще кажа, че винаги съм чувствал списанието, че е на форума, занимавам се до толкова, че координирам някаква част от нещата. Иначе за този брой освен мен и Танер, harlequin е помагал в редакцията, Ал Торо също редактира един от разказите, който пък беше препоръчан от ze BG и дори уводът е преведен от него, efix участва с материали (кръстословицата ще ви изпоти), Insane има книга-игра, nixata пак помогна с корицата, the_arsonist направи няколко много хубави илюстрации, Vilorp странира списанието и уговаря печата, (дано не забравям някого не е нарочно) няма да изброявам всички, които помагат с парични средства за печата. И винаги съм го възприемал като ФЕНЗИН от феновете за хардкор феновете :). Както и да е - все пак преди всеки брой си правим (аз, танер и Спас, но се надявам за брой 10 ще сме в по-широк екип) някакви неща, които си набелязваме, за да гоним за следващия брой (примерно съм си записал да тормозя Zort за представяне на книга-игра от ББ (няма да ви издам коя).) Та за брой 9 бяхме се разбрали Спас да направи 2 неща (от предвидени първоначално 10, само да кажа, че в момента в списанието има 16 различни материала) - да напише материал за новото издание на Сонора и да направи интервютата за броя. По-очевидни причини това със Сонора не стана ... Взе интервютата и така...като интервюто с Уейн, дори не сме го чели. Тази вечер стана ясно, че Уейн е поискал 20 бройки от списанието, като би бил склонен и на 10. Причините той си ги изложи в чата, аз пак казвам, че няма да ги коментирам, не ми се цапа... Първоначално бях склонен да му дадем някакви бройки, защото в крайна сметка той ще иска да ги разпространи, а основната идеята на списанието е да стига до повече хора, а и го обърнахме на майтап...но после, не знам, стана ми обидно и подкрепям мнението на Танер да се махне това специално интервю.
И аз се извинявам на всички, които са били подведени.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer, Mindcrime, gbm, Zort, ze BG, nixata, comics_ross, Insane

14 Ное 2017 01:29 14 Ное 2017 02:08 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125550
Аз ще попитам това, което питаха и Неделчо и много други свестни хора: защо двамата случайни човека по-горе си позволяват да решават от името на всички какво ще има и няма в Списанието - което уж било на всички? Защо плюят на усилията на Вилорп - на когото бях дал това интервю абсолютно безусловно и добронамерено? Защо плюят по мен лично в чата последните дни - след като същевременно току що са получили жест на добра воля с това интервю? Никой автор не би изтърпял и малка част от подобно идиотско отношение. Аз съм - и продължавам да го правя вече толкова време - но в случая преляха чашата отвсякъде. Така че интервюто беше изтеглено от мен тази вечер - доста преди да почнат да се пишат глупостите тук.

Никой нищо на никого не е искал - освен аз от Монев и Танер да не ме обиждат в чата поне седмица-две до излизането на списанието. Дори това обаче се оказа невъзможно за великите организатори, които предпочитат да извъртат тук, вместо да говорят пряко в чата - а уви предлагането на хартиени книжки не замества демонстративното отношение към някого.

Още веднъж, ако някой не е разбрал: Списанието вече не се отъждествява със Спас - а с Монев и Танер. Не знам на какво отгоре - и аз самият бях доста учуден. Така че оттук-нататък те ще решават какво ги кефи и какво не. И ако не ги кефите - ще си понасяте отношението, независимо какво искате и можете да дадете на Списанието.

Към Монев и Танер: споко, никой няма да изтегли и стотинка от вече обещаното, хората не разсъждават така. Хубавият бюджет си ви остава - да видим какво ще направите с него. В чата някои хора от СКИ ви зададоха прекия въпрос: "Защо за всеки следващ брой събирате наново пари от хората? Не се ли очаква с парите от продажбите на предните броеве да изваждате следващия?" Там не отговорихте, разбира се, просто се правите, че човека насреща, който ви говори, не съществува - както и с мен, когато помолих да не ме обиждате в чата, поне докато подготвяте интервюто ми за печат! :( Но казаното от Никсата и Пешо Лонгшот ме накара да се замисля тогава - така че нека се позамислят и някои от хората тук. Не че това ще ги спре да наливат пари - хората не разсъждават така :) - но може пък и вие, организаторите, да се позамислите какво ви се дава, изцяло на добра воля!

14 Ное 2017 04:36 14 Ное 2017 05:43 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125551

[3.10.2017 г. 20:25:08] Вилорп: Уейнски, ще дадеш ли интервю за броя?
[3.10.2017 г. 20:25:14] Вилорп: на списанието?
[4.10.2017 г. 00:21:48] Уейн: да
[4.10.2017 г. 00:22:00] Уейн: с теб съм в добри отношения и ви уважавам
[4.10.2017 г. 00:22:11] Уейн: благодаря за поканата!
[5.10.2017 г. 20:39:51] Вилорп: пускам ти въпросника
[5.10.2017 г. 20:40:43] Уейн: ок, мерси
[5.10.2017 г. 20:40:53] Уейн: най-рано другата седмица ще пратя
[5.10.2017 г. 20:41:11] Уейн: аз си мислех, че направо ще ме интервюирате наживо :) не обичам много да пиша
[5.10.2017 г. 20:41:12] Уейн: ама айде
[5.10.2017 г. 20:41:37] Вилорп: те са 15 въпроса на къръст =)))))))
[5.10.2017 г. 20:41:49] Вилорп: а и ни мързи да прехвърляме от аудио на текст =))))))))))

Както се вижда веднага, става въпрос само за отношение. Нищо друго никой не иска.

Помня, че отговорих на секундата, без изобщо да се замислям - защото не исках да разочаровам Спас. Давах си сметка, че реално ще получа само подигравки от някои за положеното усилие, но това не ме спря.

Това, което НЕ очаквах - е че точно хората, на които реално давам материала и името си (изведнъж се оказва, че това са Монев и Танер!), ще демонстрират обратното на прилично отношение.

Ето само последната капка в чашата, иначе целият чат изобилства с десетки такива на ден, за изумление и недоумение на хора като Неделчо:

Zort - Yesterday at 5:31 PM
Алелуя! През персоналния ми комп ме пуска, през служебния - тц!

Ейдриън Уейн - Yesterday at 7:42 PM
Може би тих ход на Ринглас, за да овладее спаменето в работно време?
-- аз от офисния комп нарочно съм направил така, че да не мога да влизам в чата

Лисичков - Yesterday at 7:50 PM
Офисният комп, който се намира в офиса, помещаващ се в сградата на КЦ?

comics_ross - Yesterday at 8:38 PM
@Лисичков: предполагам, че Уейн визира сградата намираща се на ул. Екзарх Йосиф 59 :wink:

Monevwww - Yesterday at 8:39 PM
хахахах
може и 4-ти километър :wink:
Спас се похвали, че е разсъблякъл душата му.

И докато на Росен и Лисичков съм им свикнал отдавна на непровокираното отношение и нищо не си дължим и не бих им се вързал - след като Монев е решил точно сега напоследък да мине в тази категория - без да има каквато и да е причина за това - така да е. Значи и аз нищо не дължа на Монев.

Помолих го за някакво обяснение - и получих демонстративен отказ. Всичко си е налице в чата. Танер пък всички си го знаем какъв е. Нямаше какво повече да направя, така че малко след това звъннах на Вилорп, за да му обясня горния проблем - и че ще се наложи, колкото и да съжалявам, да си изтегля интервюто, след като изглежда не е ни най-малко желано от новата управа на Списанието. Вече оттам-нататък кой от управата е решил, че авторски бройки (и колко точно) - а НЕ отношение - могат да оправят нещата, е безпредметно. Ако ми трябваше дори 1 бройка от Списанието - щях да съм си предплатил или поискал поначало. А единственото, което поисках - малко човешко отношение към човека, с когото правите нещо заедно - се оказа непосилно за някои хора, от които вече явно изцяло зависи Списанието.

От моя страна - не съм и помислял да им цапам темата и да им вредя на имиджа - затова обсъждах само в чата, с останалите. Даже малко по-късно, като ми мина малко - написах, че, майната му, няма да лишавам никого от нищо - все пак трябва да сме над тези неща - така че да си пускат интервюто както си желаят. Точно в този момент, обаче, Монев за първи път прописва в чата (дотогава само чете) - и казва: амии... аз тъкмо пуснах пост в темата на форума... :) Та така, това са поуките от неспособността да се общува.

14 Ное 2017 09:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125552
1. Странирал съм го интервюто, така че ще го има.
2. Неделчо ме заплаши, че ще напусне отново форума завинаги и освен това добави нещо за малки маси в някакава пицария около НДК, ако интервюто отпадне. Това няма как да го причиня на общността. Ново изчезване завинаге он УЗНВ ще е като Джо Р. Джал да напише книга игра по Записките =)
3. Благодарение на Светльо бе събрана сумата за шрифта.
4. Благодарение на Никсата беше и доставен. Предоставям го на любопитните: www.behance.net/gallery/57280843/Etymonster

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Efix7

14 Ное 2017 12:08
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 237
Списание към knigi-igri.bg брой 9 #125553
Вярвам, че за всички, които не целят самоцелен сеир, стана ясно, че Уейн има нужда от внимание. Затова, колкото и да представя, съгласието си за даване на интервюто, като някакъв вид особено благодеяние към общността, той ще затъва все по-дълбоко в блатото на собствената си измислена "реалност". Особено, когато го опровергава със всяко следващо изречение:

Давах си сметка, че реално ще получа само подигравки от някои за положеното усилие, но това не ме спря.

Няма НОРМАЛЕН човек, който срещу съзнателно получаване на подигравки насреща, за нещо, което счита за усилие*, да се реши да участва, където и да е. Малко човешко отношение, в дадената ситуация, не е постижимо да се даде, вярно е. И това е така, защото, Уейн, със системните си безумни изхвърляния, лъжи и некоректност, отдавна се е превърнал в посмешище на този форум. Затова, ако има някаква грешка от страна на Танер, Монев и Спас, като редакторски екип на Списанието, то тя е, че след като съзнават този факт, все пак му дават трибуна, която се превръща в поредния мизансцен за drama queen изхвърляния. Вярвам, че са искали, всички да се посмеем за пореден път. Само, че се случи обратното - доказа се, че този човек, само търси повода, за да започне да ръси високопарни смехории. Не знам, къде ги видя снощи тези "много други свестни хора", които уж питали, нещо, което всъщност той, иска да попита и се стреми да опише, като зададен въпрос от страна на тях, (имагинерните), към общността. Явно е, че се касае за тежка паралелна реалност, изградена с помощта на особен афинитет към лъжите. Безумно е да даваш заключения, чие било Списанието и да си рисуваш, някакви измислени картини в насока, с кого трябвало да се отъждествява то. Особено отвращение у мен обаче събуди, "загрижеността" за чуждите пари:

споко, никой няма да изтегли и стотинка от вече обещаното, хората не разсъждават така. Хубавият бюджет си ви остава - да видим какво ще направите с него.

Защо ли това, тутакси ми заприлича на опита за защита на ненакърнени от никому авторски права, преди известно време от същата персона, която вдигна врява до Бога в чата! Сцената напомня и на облизващ се котарак, който се е залепил на витрината с рибите и се чуди, дали все пак, стъклото няма да издържи за да се облажи. Човек, който не е дал и една стотинка и не е допринесъл с нищо за конкретния брой на Списанието, с какво основание, дири сметка и разсъждава, как щели и как не щели да се разходват средствата !?! Как трябвало и как не трябвало да се организира финансирането на следващия брой !?! Но това е, тъй като той, проглежда за "проблемите", според собствената си натура и мисли за другите, сравнявайки ги със себе си ! Смятам, че всички имаме пълно доверие в Спас**, Танер и Монев - участвали сме с дребни суми, за да изразим своето уважение към това, което правят и което е изцяло в полза на жанра от много броеве насам. И за миг, не ми е хрумвало да търся сметка от когото и да е. Приятелски предложения и шеги, може да е имало, но нищо повече.
Личното ми мнение е, че екипът на Списанието, не следва да се подава на евтините циркови изпълнения от страна на Уейн и на вечните тръшкания на Неделчо Богданов, като включва интервюто, сред материалите на броя. Неделчо винаги ми е бил симпатичен, но ако тръгнем да угаждаме само на един, се рискува да засегнем всички останали. Защото, стигаме отново до това - някой да се има за по-специален от други. Добре е и да се помисли и върху въпроса - а какво ще стане, ако други хора, реално допринасящи за Списанието и жанра си тръгнат? Коя щета, ще е по-голяма? Уверявам ви, че тогава, дори и сеирът, за който някои хора потриват ръце, няма да е със същото качество.

*Когато не си свикнал на високи натоварвания и труд и даването на интервю, минава за такова усилие!

** Като изключим, страховете ни свързани с Велвет !

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer, Mindcrime, gbm, Leidrin, Monevwww, comics_ross, Insane

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност