• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Защо съм толкова добър

Защо съм толкова добър

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Авг 2011 14:22
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Topic Author
Защо съм толкова добър #24212
Получих едно странно лично съобщение от Асен (цитирам го с негово разрешение):
Като форумен събеседник си много по-приятен, отколкото ми беше като автор! Разбира се, и като автор спореше аргументирано и отстояваше последователно позицията си, просто не беше гот, защото хората реално нямаха как да ти отвърнат. Да, това правеше лошо впечатление дори тогава, а не всички можехме да формулираме защо точно ни дразни.

Странно е, защото е благосклонно към сегашните ми изяви, и човек все пак винаги би искал да получи добра оценка за настоящето си, отколкото за миналото. Но пък аз съм на този форум заради миналото си. Не че искам да получавам ЛС от типа: "сега си една безполезна торба с кокали, ама едно време беше велик":)

Асен не е единствен, виждах такива оценки и в други мнения и лични съобщения. Истината е, че не съм много по-различен днес, просто имам други интереси. Ако подготвях три книги-игри за издаване, щях да бъда много по-различен. Не точно по-агресивен, понеже все пак имам достатъчно опит в общуване и с общества, и с личности, но по-страстен. Какъвто бях в книгите-игри преди време.

За много хора работата е между другото. Те си гледат бирата, семейството, приятелите, хобитата и нямат усещането, че могат да бъдат значими в работата си. Такова отношение към работата е често срещано както сред хора с доход 500 лева на месец, така и сред такива с 5,000 (вторите просто са по-добри тесни специалисти в нещо търсено на пазара). Аз съм различен, за мен работата е важна и аз съм важен в нея. Аз съм човек, който променя нещата, накланя везните в полза на своя отбор (и има нужда от отбор). Поемам отговорност не само за себе си, а за цялото. Давам много и изисквам много.

Всичките ми нападки към автори и издателства не бяха плод на лошотия, а опит да обърна нещата. Да накарам хората да се променят, да заработят сериозно. Ако бях спечелил, щях да съм голяма работа. Но загубих, затова всичките ми ходове в онази битка изглеждат като някакъв вид лошотия.

Ще ви дам само един пример за това какво би ме направило лош преди, а сега го пропускам покрай ушите си (примера е с Уейн, понеже други за момента няма).
Въпрос към Уейн от Радо: Какво става с онлайн поръчките? Ако автора не знае кой знае? Няколко човека сме вече, сигурен съм че има и още (ако не са се отказали) - несериозно е да искаме да дадем пари и да няма кой ги вземе.
Отговор на Уейн: Системата си работи, просто човешкият фактор в нея (човекът който отговаря за занасянето на книгите) засега не е сработил.
По-рано това щеше да отиде в "Няколко думи на автора" като пример за повредено мислене. И, както е отбелязал Асен, човекът нямаше да може да се защити и това щеше да подразни някои читатели. Сега би могъл да се защити. Ама... за мен това няма значение. И преди и сега, в такъв случай за мен правилната реакция на един издател (не автор), е да побеснее и да си скъса задника от работа, за да няма такива издънки, вместо да обяснява, че тя, системата, си работи, просто не е сработила. И ако от добрата работа на такъв човек зависи изхода от моята битка, полудявам и ставам лош.

Ама сега това не е моята битка, така че съвсем възпитано наблюдавам как други я губят.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Авг 2011 14:40
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Защо съм толкова добър #24213
Отново говориш наизуст, макар вината да не е в теб. Има още няколко човека с дълбоко вкоренени предубеждения, които ще трябва да се изтръгват едно по едно, с напредването на Новата вълна. Твоя вина е обаче, че отново не четеш и цитираш целия ми пост.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Системата си работи, просто човешкият фактор в нея (човекът който отговаря за занасянето на книгите) засега не е сработил. Отивам да се занимая лично още в този момент, така че книгите да почнат да се разпращат днес или утре.

Съжалявам за неудобствата, но в самото начало, докато се наместят нещата, е така.
Сега видя какво съм отговорил, нали? Интересното е, че точно това и направих. Веднага станах и отидох на място да оправя нещата. (Дотогава нямах възможността, бидейки извън София и зает с други задачи.) И след като прецених, че шансът и занапред да имаме "човешки" проблеми със системата си остава, просто освободих учтиво въпросния отговорен човек от задълженията му - с които занапред се натоварвам самият аз.

Това е страхотна новина, между другото, защото означава, че всички поръчани книги ще се изпращат още в деня в който е получена поръчката - и ще се получават на следващия ден, без какъвто и да е шанс за забавяне. Просто изчаквах два дни докато се върне в София админа ни, за да нанесе новите имейли в системата за онлайн поръчка. (Така че не се хвърляйте да поръчвате още, аз ще обявя официалното начало. Поръчаните вече книги ще бъдат изпратени утре, първия делничен ден.)

П.П.: Мишо, сега ще ти хайджекна и другата тема, мерси за възможността. 8-) Виждам, че се опитваш да помогнеш на общността, макар и по твоя си начин.

14 Авг 2011 16:10
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Защо съм толкова добър #24225
Уейн отново прави опит да влезе в ролята на мъдрец и да ме поучава с привидно благ тон:)

Лошо е човек да говори наизуст, не би следвало да бъде извиняван този мой недостатък. Но пълния текст на отговора с нищо не променя факта, че дадената от него оценка е "Системата си работи" в момент, когато тя очевидно не е работела.

Щом Уейн твърди, че е интересно, значи наистина е интересно когато направи точно това, което е написал, че ще направи. Дано занапред по-често да го прави.

Уейн, няма общност, бе, човече. Опитваш се да внушиш на интелигентни хора, че трябва да станат овце в твоето стадо или да си направят самоотвод. Овцете ще ти влязат в стадото, разбира се, най-вече защото друг овчар няма, ама после трябва да ги водиш на паша всеки ден, та не знам докога ще издържиш.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

14 Авг 2011 16:14
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Защо съм толкова добър #24228
Очаквай буря и градушки как така си нарекъл хората тук овце. Метафората и идеята ти на няма да бъдат взети предвид. :lol: Отивам за пуканки :)

14 Авг 2011 16:41
Dark_Kaiser
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Защо съм толкова добър #24234
М да,оказа се,че форумът е икубатор за...овце.Всичко е въпрос на идея Майки.Колкото и да си хейтиш ,идеята няма да се промени...Отивам и аз за пуканки...И пак ще се дочитаме в кошчето ...май...

14 Авг 2011 17:03
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Защо съм толкова добър #24236
[offtopic]Точно заради теми като тази предложих да се създаде форумна лудница . :lol:[/offtopic]

14 Авг 2011 17:11
Dark_Kaiser
Трошача
Трошача
Скрий Още
Защо съм толкова добър #24238
Ами ...аз си мислех ,че тук сме пилешки инкубатор...пък то се оказа,че овце се гледали...Иначе по темата-смятам,че Майкъл е прав.Възраждане не трябва да има.Той е най-добрия и без него сме за никъде...

14 Авг 2011 17:22
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Защо съм толкова добър #24240
Темата си е хубава и Майкъл си има право на нея, така че нека не му я затлачваме с офтопик.

14 Авг 2011 19:03
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Защо съм толкова добър #24261

Ейдриън Уейн писа: писа:
Темата си е хубава и Майкъл си има право на нея, така че нека не му я затлачваме с офтопик.

Да, добра идея.

Майк, аз не разбрах защо критиката ти към разпространението на Асасините е в самостоятелна тема - просто можеше да пишеш в някоя от Асасин-ските теми в Асасин-ския раздел.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Авг 2011 19:25
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Защо съм толкова добър #24266
Ейн, пъхам си носа!
Системата работи. Човешкият фактор не работи.
Това аз го разбрах и продължавам да го разбирам еднопосочно като "онлайн системата работи и приема заявки, човекът дето праща нещата не ги обработва". Не знам защо трябва да се търси под вола теле, но може и моят човешки фактор да функционира сбъркано.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

14 Авг 2011 19:40
illithid
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Защо съм толкова добър #24269

Verge Dreamond писа: писа:
Ейн, пъхам си носа!
Системата работи. Човешкият фактор не работи.
Това аз го разбрах и продължавам да го разбирам еднопосочно като "онлайн системата работи и приема заявки, човекът дето праща нещата не ги обработва". Не знам защо трябва да се търси под вола теле, но може и моят човешки фактор да функционира сбъркано.
+ 1
И аз така го разбрах, чак се изненадах, че може да се разбере и другояче, ама ей на :)

What can change the nature of a man?

14 Авг 2011 20:11
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Защо съм толкова добър #24282
Pe6ka_S_Mnenie, темата е за нещо съвсем различно от разпространението на Асасините.
Няма да кажа нищо повече срещу Уейн и Асасините, безинтересна ми е темата.
Разбирам, че за този сайт и форум е полезно да излизат книги-игри, за да се поддържа живеца, и не искам да преча на това.
Всеки сам си избира в какво да вярва, на кого да се доверява.
Аз лично не се съмнявам в крайния успех на всяко начинание на Уейн, понеже през годините той винаги е проявявал склонност да постига успех винаги и във всяка ситуация. Такъв тип хора са ми абсолютно безинтересни.

Hater

14 Авг 2011 20:29
Dark_Kaiser
Трошача
Трошача
Скрий Още
Защо съм толкова добър #24285
И ти трябва да ни развалиш приказката,като ни разкажеш края?

14 Авг 2011 20:51
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Защо съм толкова добър #24292
Не съм говорил с Майкъл за онлайн-разпространението, но за мен задклавиатурното устройство, известно като "човек", също е част от системата. Както и да е, аз съм си взел книгите преди повече от седмица и моята съм я изчел.

А темата е, че Майкъл не очаква успешно възраждане на КИ-манията в България и не се бори за това. Ако очакваше, щеше да се бори по-стръвно, в стария стил с "няколкото думи", само че с възможност засегнатите да му отговарят.
А дали е прав или не, ще видим.

Dark_Kaiser писа: писа:
И ти трябва да ни развалиш приказката,като ни разкажеш края?
А ти, кайзере на офтопика, трябва ли да затлачваш всяка тема, в която се каже нещо негативно за Асасините?

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

14 Авг 2011 20:54
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Защо съм толкова добър #24293

Mindcrime писа: писа:
Опитваш се да внушиш на интелигентни хора, че трябва да станат овце в твоето стадо или да си направят самоотвод. Овцете ще ти влязат в стадото, разбира се, най-вече защото друг овчар няма, ама после трябва да ги водиш на паша всеки ден, та не знам докога ще издържиш.

"Сънува ли Майкъл форумни овце?" - ей такъв роман бих написал, даже в началото на Майкъл посветил му бих куплет. Но, уви, не съм поет; аз съм прост тенекиджия...

При все това прави ли ме офцъ факта, че може да съм харесал или дори -О' ужаст!- не дотам долюбил Асасините, но при все това не ми е жал за парите които съм дал за нея и съм с ясното съзнание, че ще си купя и следващите евентуални книги от поредицата? И ако не, кое точно е това, което ще ме направи овца на Уейн (питам, че да го избегна - Уейн не е мой тип, а и аз съм си овне та най-много да си омешаме рогите, нежели да си пишем кодова дума "овца")?

(Асасините като продукт - при все недостатъците които могат да и се припишат - а те са само чисто субективни!- за мен носи горе долу същото количество удовлетворение спрямо цена, като "Последната врата" на Колин (примерно), която въпреки че чисто емоционално ми въздейства много повече, дизайна й някой го е правил с гъза си. Ама ако аз си купя сирене "Ементал" омотано в омазана страница от "Работническо дело" кефа определено няма да ми е същия - ще речеш, че искам книгата и някакво естетическо чувство да ми задоволява...)

Та, Майкъл, при все че нямаш причина да ми отговаряш щото ти е през диференциала за моето мнение (а и на мен за твоето, няма какво да се лъжем), интересно ми е как стигна до "метафората" с овците? Не се чувствам засегнат, ама малко необмислено ми се видя от твоя страна (а другото настрана, твоите мнения обикновено са добре издържани), особено като човек който говори за мениджмънт, ПР и т.н. Сега, ще кажеш, ти книги вече не продаваш - зашо да ти пука дали някой ще се засегне? Ми, щото явно извличаш нещо от този форум за да се мотаеш в него все още - дали това да дразниш някви хора, дали да ласкаеш собственото си его, дали и двете - не те познавам, не знам. Но това би бил втория ми въпрос към теб (ще ме извините че не тичам до нарочната тема за въпроси) - какво ТИ извличаш от присъствието си тук, предвид скепсиса ти за "Новата вълна"?

Прочее, за мен е странно да говориш за стадо точно ти, защото през годините точно твоята аудитория най-гороломно крещи "Майкъл - намбър уан!Майкъл из дъ бест! Да живей!" независимо от това какво си им предлагал. За мен, примерно твоите първи неща бяха брилянтни. После какво те удари съчмата не знам - ама книгите ти деградираха до учебници по математика с малко по-литературно построено задание. Нейсе, въпрос на вкус, казало кучето... Но само при теб съм забелязал (а добре може да се наблюдава и на този форум) това което бих нарекъл "фанатичен фен", който вероятно би купил си купил и космите от бръсненето ти, ако се сетиш да ги пакетираш. В тази връзка - мислил/мислиш ли за собствените си "фенове" като за стадо след като сам можеш да си свидетел на техния безкритичен подоход към теб, и ако да - с какво твоето стадо е по-добро от евентуалното Уейново такова (като изключим факта, че всичко с марката "Майндкрайм"ТМ е с +500% автоматично по-добро от всичко друго ;-)

Дисклеймър: И трите въпроса които могат да се извлекат от цялата ми словесна диария са провокирани от истински интерес и любопитство - нито се опитвам да се заяждам с Майкъл, нито да защитавам Уейн и "Новата вълна", нито пък са провокирани от криворазбрано чувство за общност към някво "къмюнити"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Защо съм толкова добър
Time to create page: 0.235 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност