Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Но да се отрича разпускащото действие на леки наркотици, качествен алкохол и модерни гейши показва неопитност.
Точно за това не трябва да се допуска до малолетна аудитория идеята, че чрез тези пороци могат да разпуснат след пореден натоварен ден.
Хора, които работят под стрес и напрежение ежедневно, които вземат леки наркотици и консумират умерено алкохол, точно затова, за да се чувстват психически добре и да побеждават стреса и депресията.
Принципно физическите упражнения разтоварват психически. А колкото до алкохола, наркотиците и гейшите... Първите две са въпрос на избор след определена възраст, а от гейшите стават добри убийци, та според мен по-скоро биха били причина за психическо натоварване отколкото за разтоварване... особено ако героят е по-параноично настроен.Ако си от хората, за които физическите упражнения и разходките плюс здравословното хранене е решение при всяко напрежение... честито, дано винаги това да работи за теб! Но да се отрича разпускащото действие на леки наркотици, качествен алкохол и модерни гейши показва неопитност.
Хахахахаха... доообре. Всъщност така "разконспириран" Любо Николов е дори по-интересен и по-достоен за уважение - колко са хората, които могат да се преборят с лошотията си?Но аз от Любо съм видял достатъчно, за да съм убеден, че в него има много повече от Саруман, отколкото от Гандалф.
Надрусал си се, напил си се, използвал си някоя "модерна гейша" и след това шансовете ти за оцеляване нарастват.
Да поддържаш такова схващане показва безумие.
С риск да ме намразят всички - не ме кефи Любо Николов, и книгите му не ме кефят с липсата на си всякаква логика, и постоянния късмет и преводите му не ми харесват спрямо звученето на оригиналния текст. Зловещия паяк Shelob се е превърнал Корубана - като име на домашна костенурка. Rangers са станали скиталци - като някакви скитници звучи, Strider e станало Бързоход. Книгата се инфантилизира така според мен и високия митологичен стил на Толкин се превръща в книжка за деца.
Всеки в някакъв период от живота си има нужда от духовн водач - дали ще са родителите , учителите или приятелите няма значение - човеците са социални животни и се учат едни от други. От книжките също могат да се научат доста неща. Това на което книгите на Любо Николов се опитват да научат децата е нещо хубаво и добро, та какво от това, че може да не е най-практичното нещо на света? Пак е полезно защото показва, че може и по-добре особено ако хората се стараят повече.Децата в Иран имат духовни водачи. В нормалните страни децата имат нужда от добро възпитание, достъп до информация и образование.
Честно казано не мисля,че е редно да се обсъжда личността на Любо Николов или на който да е. Всеки си има мнение, Любо си е казал своето дали е плод на лицемерие или не, не би трябвало да е предмет на дискусия на този форум, това е форум за книги-игри, а не за обсъждане на личността на някого.
Животът е толко комплексен и сложен, че много рядко може да се озовеш в чиста ситуация, в кяото да избереш доброто или злото.
Понякога "пазенето" се изразява в това да се посочи пример. За това не виждам защо е цялото ритане срещу "Хлапето", но не виждам и особен реализъм в него. Отдавна съм чела и то май само една част (вече не помня и коя точно), но посланисто "бъди гадняр за да оцелееш" някак си не ми допадна още тогава. Може аз да не съм схванала нещо...Така, че тва да "пазим децата от вредно влияние" ми е много клиширано. Децата са изложени отвсякъде на вредно влияние, което обаче никога не може да е съдбоносно за изграждането на характера им, когато имат здраво семейство и правилен родителски контрол. Това е.
Алкохола и наркотиците побеждават стреса и депресията? Човече, или никога не си употребявал или в момента здраво си употребил...
Ако някой се интересува, гледам в Wikipedia - нямам толкова голям личен опит (пушил съм трева десетина пъти в живота си и съм пробвал амфетамини два или три пъти преди доста години вече).
А иначе в книгите на Любо Николов има доста логика... единственият им проблем е, че са идеализирани и добрите са добри, а лошите лоши, което не е така в реалния живот.
Животът е толко комплексен и сложен, че много рядко може да се озовеш в чиста ситуация, в кяото да избереш доброто или злото.
Не е точно така. Човек преценява кое според него е добро и кое е зло на базата на информацията, която има.
Отдавна съм чела и то май само една част (вече не помня и коя точно), но посланисто "бъди гадняр за да оцелееш" някак си не ми допадна още тогава.
Ако някой се интересува, гледам в Wikipedia - нямам толкова голям личен опит (пушил съм трева десетина пъти в живота си и съм пробвал амфетамини два или три пъти преди доста години вече).
Тогава защо си правиш труда да пишеш по нещо, от което не разбираш?
А иначе в книгите на Любо Николов има доста логика... единственият им проблем е, че са идеализирани и добрите са добри, а лошите лоши, което не е така в реалния живот.
Не е точно така. Човек преценява кое според него е добро и кое е зло на базата на информацията, която има.
Тук май си противоречиш с тези две изречения, а и не мисля, че преценката се извършва на базата "добро" или "зло" в по-голяма част от случаите.
Отдавна съм чела и то май само една част (вече не помня и коя точно), но посланисто "бъди гадняр за да оцелееш" някак си не ми допадна още тогава.
Интересено как знаеш какво е посланието без да си и чела? Или пак сме на принципа "с дълъг пост да оборим мненията на 5-6 човека? :ninja:
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas