• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Критики към авторите на книги-игри

Критики към авторите на книги-игри

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
03 Авг 2011 17:48
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Критики към авторите на книги-игри #21954
Това с отвращението на Майкъл от писането на книгите-игри, което е преодолявал само заради сиренето, е в противоречие с някои други изброени от него факти:
-той "би убивал заради читатели" (не заради сирене)
-той настоява, че е по-добър от останалите...с което влага някаква емоция отвъд сиренето
-в "Боговете на футбола" се извинява за рекламното стихче на гърба, чиято идея е да увеличи продажбите...и да му донесе още сирене.

Моето мнение е, че Майкъл обича да е циничен.

Не мога да кажа до каква степен е взаимствал от тук и там, но за мен има невероятни шедьоври. Тук някой може да каже, ами защо ги продаваш тогава? Защото съм ги преигравал безброй много пъти и вече почти съм ги наизустил.

Та, ако мога и аз да задам въпрос на Майкъл, той ще е: как си успявал да направиш така, че книгите ти да правят впечатление на писани с много любов, ако наистина си мразил творческия процес.

@Бранимер: Сим Николов, колкото и непопулярен автор да е, има няколко книги-игри зад гърба си. От тази гледна точка, сравнение със "С цвят на кръв" трудно би могло да се направи. Най малкото защото всички сме плащали, за да играем писанията на Сим, а Рахвин ни ги предлага безплатно

П.С.: Или съм пийнал повечко, или някой ми е преместил мнението от темата с въпроси за Майкъл.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Авг 2011 18:32
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Критики към авторите на книги-игри #21962

Ro#i# писа: писа:

Та, ако мога и аз да задам въпрос на Майкъл, той ще е: как си успявал да направиш така, че книгите ти да правят впечатление на писани с много любов, ако наистина си мразил творческия процес.

Ами задай му го де :) Има си тема с въпроси за него..

Ей ще се побъркам.... в темата за критика му задават въпроси, а в темата за въпроси го хейтват и критикуват.

Тоя форум се побъркА тия дни.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

03 Авг 2011 21:07
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Критики към авторите на книги-игри #21998

Радо писа: писа:
Рахвин е известен форумен трол прогонен от всички форуми в които съм го засичал заради крайните си изказвания и пропагандата на футболното хулиганство.
баба ти трънкина, пасторе... да ти пратя линк че не съм прогонен от никой форум и не ми троли щото за разлика от троловете мога и да споря и да се бия ако искаш може и двете да направим

Вземете изтрийте всичко, да не се знае кой какво и как е казал, това съживява форума и всичко....
триенето на критика особенно обективна прави един форум от 6 човека дето си пишат влюбени слова един на друг и всичко е ок.

Много ме дразнят серийните отличници, които си нямат друга работа освен да дрънкат това е много грубо, това е много хейтърско, тролщина и прочее.

Въпросите към Майк ги задох.
Той отговори доста културно за стила си дори.
Разни други ми задоха въпроси, на тях има викат как? Фиони ли?
Та... аз им отговорих, ако случайно нямате мозъчна недостатъчност днес може да си обясните кое, как става и защо се случва.
После изтрийте всичко, защото нали трябва да има добър, тон да не се псува и да се критикува. Така е прието приятели.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

03 Авг 2011 22:45
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 64
Критики към авторите на книги-игри #22014

Радо писа: писа:
Рахвин е известен форумен трол прогонен от всички форуми в които съм го засичал заради крайните си изказвания и пропагандата на футболното хулиганство.

Това вече обяснява много неща, да не кажа всичко.

03 Авг 2011 23:07
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Критики към авторите на книги-игри #22021
Извинението е прието.
Не искам да се заяждам с вас - всичките ползватели на този форум които не са автори.
За мен си имате мнение и щом си хартесвате Майк, ваше право си е да е най - велик.
Ама аз искам да го критикувам точно него с веселото стилче, аз съм най - добрия ама леко неразбран. Тъй като не ми се коментира вече (поне в близките няколко месеца) няма да казвам нищо за него и тая тема.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

03 Авг 2011 23:26
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 533
Критики към авторите на книги-игри #22029
Ro#i#, не си прав, че обичам да бъда циничен. Просто съм откровен и често цинизмът ми надделява. Това, че звучащото цинично после се оказва реалистично, не ми помага да реша, че е време да се отърся от своя цинизъм.
За съжаление, в почти всички случаи, когато не съм бил циничен, после се е оказвало, че съм с розови очила.

Това с Rahvin отиде твърде далеч. Не ме харесва човека. Зададе един полувъпрос, аз отвърнах с ирония и се започна една... Десетки пъти съм казвал, че не се гордея с книгите си и бих искал да бяха по-добри. В същото време не спирам да повтарям, че бях по-добър с класи от всички останали български автори. Не си противоречат двете неща, просто е малко тъжна констатация. С това не искам да оправдавам държанието на Rahvin, нито ще му спестя, че уменията му в излагане на аргументация и водене на спор са посредствени за мен. Но пък той не ме уважава, така че едва ли ще го приеме зле.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

04 Авг 2011 00:50
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Критики към авторите на книги-игри #22068

Rahvin писа: писа:
Еха!
Изпитанието - книга на която и липсва почти всичко от бойната система, която е меко казано странна, до логическите задачи от рода на аз съм в пети клас. Абсолютно странен финал. Странна книга.

Номера на Хю, Изгрева на Мрачното слънце - жалък опит да се наподоби Карл Май, който всъщност е доста смешен юношески автор със странни разбирания за индианците и прочее народи.

Пътят към Шангри - трилогията на абсурда. Чак ми е болезнено да коментирам как имаше избори в които:
Влизаш в стаята откъде очакваш атака?
Отляво премина на
Отдясно премини на
Пълна дивотия

Златния оракул - литературно що годе издържана книга, която е бърза за игра, детски наивна и непрочетаема.

Боговете на футбола - най - добрата му КИ.

Тъмната страна на Земята - хамериканските хоръри са погубили не една или две бедни души. Бедния Майк, опитал се е направи нещо, което едва ли невсякъде го правеха и беше описъно... убийство на вампир...
Няма да говоря за третата част която е просто... не не не искам да казвам.

Трилогията за Орковете - малееееее, малеее. Тия от близард трябва да го съдят направо. Май пак орките бяха ъъъ зелени като марсианци.
Логически избори, терзания на главния герой - сякаш ги беше драскал докато си е взимал висшето в дългите часове прекрани в аудиторията. Цялата трилогия = отчаяна работа.

Професия ченге - въпреки че става дума за ченгета я бива що годе.

НБА - мания на Майкъл, която направи всичко за да не погледна повече баскетбол.

После ще изброя и още. :hi:

Много тъпи и неоснователни критики, не че аз нямам критики към него, но точно тези за мен са безмислени по ред причини. И са просто изказани от злоба, тъй като не го харесваш, а не са реални критики.

04 Авг 2011 00:56
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Критики към авторите на книги-игри #22069
Е де...
Виж сега защо сме слагате там дето ме няма. Майк се изказва най - добре от всички вас за мен. Според мен най - ясно разбира какво имам да му кажа и какво има той да ми каже на мен.
В мен няма злоба към него на грам, ако трябва да злобея има един автор и това е Елена там не знам коя си... която разказа играта на жанра. Майк поне това не направи.

04 Авг 2011 01:12
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Критики към авторите на книги-игри #22075
Начина ти на изказване в поста, за въпросните критики наподобява повече злоба, отколкото някакво реално обмисляне за критика. Наслагал си няколко неща на джазта празта, които дори наистина да са така, биха могли да бъдат оправдани. Номерът На Хю и Изгревът На Мрачното Слънце, може в действителност да е жалък опит да се наподоби Карл Май. Но какво от това? Никой не е казал, че трябва перфектно да прилича на негова книга. А това, че ти не харесваш Карл Май, също си е твое мнение и никой не е длъжен да е на същото.
Това, че в Тъмната Страна На Земята са описани неща, които били описани в много от хамериканските хоръри, също не виждам какъв е проблема, трябва да е нещо супер оригинално и уникално ли? И в книги на доста други автори са описани неща, които ги има на много места. Сам може да видиш, че тази книга е на едно от първите места в класацията за топ 30, така че едва ли би могла да се нарече слаба. Грабнала е доста хора, включително и мен и това си е достойно за уважение, както към самата книга, така и към автора й.
Имаше една критика за Шангри не от теб, а от друг потребител с която съм съгласен, тъй като и аз се занимавам с бойни изкуства и бойни спортове. Това, че кракът бил по-бърз от ръката (или нещо такова), както бе казано във въпросната книга е много грешна информация. Тогава не ми направи такова впечатление, но ми се стори нелогично и след години видях, че съм бил прав.

04 Авг 2011 01:29
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Критики към авторите на книги-игри #22076
Stalk, аз бях с коментара за бързината на краката и ръцете. Там критикарствах и над други произведения на Майндкрайм. Признавам, че не съм чел много негови неща. Не ме кефеше и спорадично си купувах по нещо, за да затвърдя мнението си.
Прав си, че няма нищо лошо да наподобяваш Карл Май, Стивън Кинг или Библията, ако щеш. Но е тъпо да обвиняваш останалите в плагиатство за една запетайка, а ти да гребеш с шепи от чуждото творчество (тук ще вметна, че изпитвам силна неприязън към Карл Май).
Единственото, което можеше да ми хареса от Майндкрайм беше Оракула, ама съм запален по морските сражения и ветроходството и не можах да преглътна ландлубърството на автора.
И тава за класациите, надявам се, не е сериозно. Нали се сещаш, кой музикален изпълнител оглавява бълграските класации? Масовият вкус обикновено казва "хамбургер", а не стриди.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

04 Авг 2011 01:42
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Критики към авторите на книги-игри #22079
Да тъпо е, това не го отричам. Но продължавам да съм на мнението, че горните критики не струват и не са никакви критики. За другите неща ще ти отговоря по-късно, тъй като ми се спи и не мога да мисля.

04 Авг 2011 12:36
Tremal Naik
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Критики към авторите на книги-игри #22143
Брей - изненадвате ме здраво ще знаете....
Да имаш критики към Майкъл разбирам - има си слаби места по книгите: в някои повече, в някои по-малко, но кой автор няма???
Да кажеш обаче, че е слаб автор, ми е малко странно....
Макар че не смятам, че е бил толкова по-добър от останалите, колкото той самият смята, не виждам кой пък е с класи над него от родните ни автори, че да кажеш, че е слаб....
Но може би това си е само моето мнение....

Виж това за масовия вкус според мен е неправилно. Тук сме колко - 400 души максимум - които са определили подреждането в класацията и поне според мен термина 'масов вкус' не важи за група хора, които след толкова време още за запалени по 'детските' си книжки и прекарват голяма част от времето си около тях (четейки, коментирайки, купувайки, продавайки, издавайки итн.). Тоест ако хората от форума смятат, че 'Тъмната страна на земята' е добра, то тя наистина е добра - 'стрида', по твоята терминология. Което пък ме кара да се замисля - дали точно ти (Lachdanan) не си този с 'хамбургерите. :-)

04 Авг 2011 13:13
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Критики към авторите на книги-игри #22151
Тремал Найк, класацията на заглавната страница всеки месец се мени. Февруари-Март, когато форумът още не беше населен и наоколо щъкаха само хадкор нердове произведенията на Майндкрайм бяха от шесто място надолу (той се вайкаше, че бил недооценен, ако ти се търси можеш да намериш оплакването му). Постепенно се посъбраха още почитатели и сега сме едно голямо и задружно семейство, което започва да проявява и масов вкус - толкова за статистиката.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

04 Авг 2011 13:18
Tremal Naik
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Критики към авторите на книги-игри #22153
Може и да си прав - като по-нов член на форума не мога да съдя за минали периоди.
А може и да съм пристрастен - просто на мен ми харесва книгата :-)

04 Авг 2011 22:49
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Критики към авторите на книги-игри #22231
Книгата може и да не е най-добрата, но класацията показва, че поне до някаква степен е добра. Всъщност аз също съм пристрастен, тъй като тази книга ми е една от любимите книги-игри и се издразних на мнението на Rahvin. Затова и използвах класацията като агрумент в нейна защита, може и да не е кой знае колко силен аргумент, но и неговият аргумент, че е книга която не става за нищо, не беше много стойностен. Все пак всичко е въпрос на вкус, той е казал, че Боговете На Футбола е добра книга, а съм чел и доста мнения на хора, които не я харесват и са описали някакви нейни недостатъци ( доколко реални вече е спорен въпрос).
Аз никъде не съм твърдял, че Майндкрайм е слаб автор, но и за мен не е най-добрият както той твърди.

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Форум