Не знам - да кажат тия, дето са изказвали общи предпочитания към двете. Но и Майкъл е писал за увлеченията си в литературата и за връзката на "Тъмната страна" с любимия му хорър.Какво общо имат Тъмната страна и Стивън Кинг - аз например много харесвам първото и въобще не харесвам втория!
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
След като съм чел десетки същински философски трудове* няма да ми е особено интересно да се потапям в така наречените "философски" книги на накакъв си съединенодържавски психар, чиито болни бълнувания са поразили безброй умове.после, зависи от читателя, да продължат с нещо друго от по-философските книги
За съчувствието - искрени благодарности. Точно така си е. Количеството тенекия наоколо е като в консервна фабрика.Съчувствам ти обаче, че в определен смисъл си не-металист, попаднал на място с доста висока концентрация на метълчета.
Странен въпрос, Вилорп. Много ли са според теб сто и петдесет кинта? Не знам за теб, но аз сега изкарвам толкова на ден. Толкова ли струва книга, която съм я мъчил няколко месеца?
За сериозни книги се оказа, че мога да пиша само сам. Пробвахме с Боби, не става. Твърде високи са ми изискванията, пък и колкото и да са ни близки стиловете, не се получаваха на едно ниво.
Но при книгите-игри, виж, нямаше никакъв проблем.![]()
Точно в моите очи подвеждащият маркетинг е по-малък грях от пиратстването на чужда история/сетинг/идея, на който принцип се опираха повечето стратове по онова време.
Никога в живота си не съм написал и дума фен-фикшън. Така че просто трябваше да предложат Годзилата на Върджил.
(Или на Мишо.)
Можете да намерите много грешни неща в моите книги-игри. Само че... повечето от вас са кибици. Хванете се да направите нещо, после си го оценете, вижте как ще го оценят и другите (не говоря за вашия приятелски кръг). И след така натрупания жизнен опит пробвайте пак да гледате критично на чуждия труд. Не казвам, че ще спрете да сте критични, просто ще имате необходимия жизнен опит.
Не така. Сим Николов също твърдеше, че неговите критици "не били доктори на науката", че да ги взима насериозно. Което не правеше книгите му по-добри. Нормално е читателите да гледат критично на чуждия труд. Те са консуматори. Ако продукта не им харесва... ще има критики.
Пък и не е нужно да си написал книга-игра, за да оцениш ситуация в която разстрелваш с едрокалибрени оръжия 3 групи въоръжени мутри като прекалено филмова.
Ето защо като чета хашлашки тъпотии за произведенията си, не ми става приятно и се настройвам лошо срещу авторите им.
И тук не си прав - хората ще си говорят. Няма причина да взимаш каквото и да е от това навътре, в края на краищата след като си създал продукт достъпен за масова публика е разумно да очакваш и негативни коментари. Както и направо безмислени такива.![]()
Към Pe6ka_S_Mnenie: Ако разсъждавам логично, бих приел много неща хладнокръвно. Но аз съм емоционален човек. Не забранявам на никого да критикува, просто искам да споделя, че когато сам се забъркаш в нещо, после проявяваш повече разбиране към другите (което съвсем не означава, че задължително ставаш по-снизходителен към тях!).
Не мисля, че има сериозна възможност да напиша каквато и да е книга-игра оттук-нататък. Разбира се, винаги мога да си платя да издам своя книга в 500-1000 екземпляра и да я подарявам на специално избрани от мен хора, но за момента това ми звучи малко циркаджийско и не съм готов на такава стъпка. Пък контактите ми с издатели досега не ме обнадеждават, че ще си намеря партньор, който разбира от книгоиздаване и книгоразпространение.
Към Вилорп: Възглед за това какво точно трябва да представлява книга-игра от 21-ви век нямам. Не съм мислил сериозно по въпроса, просто съм си фантазирал от време на време. Но имам усещането, че ако се заема с тази тема, ще се справя.
Вилорп, представям си я с по-голям обем, с повече епизоди, с повече илюстрации и с по-добра литература. Също така съм убеден, че ако поредица от 3 книги-игри се окаже успешна, трябва веднага да се подкрепи с роман и игра с карта и фигурки. Прекалено общо е и прекалено пожелателно, затова не ми се искаше да го пиша.
В общи линии описваш книгата дето презентира Сашо или Алекс. Не знам в какви отношения сте с него в момента, но може евентуално да се чуете и да си партнирате тъй като явно насоката ще е една.
Вилорп, тва че на мен преди 3 дена ми е щукнало да пускам книга-игра (и то само щото ги имам) с нищо не променя разбиранията на Майкъл. Човекът си има добри изисквания за начина на издаване и си държи на тях. Оставете го малко на мира.
Ако нещата случайно потръгнат (почти невъзможно в тая чудовищна криза), чак тогава може да се говори за нещо по-сериозно.
Mindcrime след последните мои проучвания за бордовата игра, която замислям да издам, след като прибавих и фигурките и съответните зарове са към 10 000 лева, тъй като обмислям идеята бройките да са разделени на англииски и на български.
Моята критика е към издателство Плеяда.
Авторите по някое време явно са имали разни търканийца помежду си. Е, хубаво, тяхна си работа. Издателството не е трябвало да им дава гласност. Публиката се интересуваше от книги-игри.
Никви търкания не е имало. Всичко почна от предговора на Майкъл в още втората му книга (Оракула).
После му се вързаха, естествено: Колин много, Боби (наглед) малко; (аз - хич, дори и с една дума).
Ако не са ви харесвали тия неща, знаете как, защо и заради кого ги е имало.
Иначе, да, в нормално издателство и държава това би било невъзможно. Прав си, че точно те трябваше да предотвратят това в аванс. Но кво да очакваме от Плеяда (и Мега после)?
Аз нямах нищо против - дори искам практиката да се завърне в новите книги-игри - ако трябва си съчинявайте интригите
Какво по-яко - плащам за книга, а освен нея получавам и як риалити сериал.
Освен ако Майкъл не се завърне по някое време, не виждам как ще стане.
А и той едва ли още е на баш същия акъл.
Така че сори. Но сега поне има форуми. Във форума мога аз да изляза и да си кажа каквото искам - в качеството си на фен и читател. Тва си ми е правото на лично потребителско мнение, ако трябва да обясня на (правещия се на) идиот Езъл. Освен тва форумът ви е безплатен.
За книгата обаче плащате. На страниците на книгата си аз съм писател. Там никога не бих могъл и да си помисля за нещо такова - както казах в нормалните държави това е немислимо. Поне аз никъде не съм го срещал или чувал.
Че не е много професионално и етично - няма спор. Факт е обаче, че е интересно.
Мили Майк съжалявам, че идеята ти с кравефермата не се е осъществила. В една КИ беше надраскал, че сиренето е с пари и трябва да се живее... някак.
По тоя повод не съжалявам никак, че няма да издаваш нова КИ, главно заради някой твой произведения които бях толкова професионални, че ме заболя главата от тях.
Пожелавам ти бъдещи успехи.
Хайде да сме честни - Майкъл БЕШЕ велик и ненадминат. Блон и Уейн, и Блонд отделно от Уейн бяха невероятно гладки за четене. Джордж беше техничарче. Колин имаше най-готините сюжети и страхотно извърташе приключенията. И тъй нататък.
Това, че ДНЕС нещо, което е обирало читателския каймак тогава вече не ви/ни звучи така добре просто идва да каже, че нещото не издържа проверката на времето, нищо повече. Последното е определение за "класика".и мен ако ме питате, готино е, че НЯКОИ от КИ-тата са станали класика. Като се замисли човек - по-голям процент, отколкото при "неигровата" литература. Това е важното.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas