• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Авторите на КИ извън интерактивния жанр

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
28 Мар 2011 14:17
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #6036
Ако някой му се чете 12 приказки за Белегаст да ми каже и ще му я дам да я чете.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Мар 2011 14:52
dimitarson
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #6053
Дайте я на мен!

Писателската Работилница

29 Мар 2011 02:06
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #6221

SatanicSlayer писа: писа:
Ако някой му се чете 12 приказки за Белегаст да ми каже и ще му я дам да я чете.
Изчерпана ли е? Аз мислех да мина покрай някоя книжарница на Сиела, май те са я издали.

А Белегаст е готин сетинг, почти фентъзи-вариант на Орм 8-) !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

16 Май 2011 16:36
Snusmumrik
Асасин
Асасин
Скрий Още
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #13099
На Любо Николов съм чел единствено "Червей под есенен вятър" и нямам почти никакви спомени, не за друго, ами защото адски много време мина оттогава. Помня, че ми хареса, макар явно да не съм намирал потенциал за препрочитане, помня и хайкуто в началото, както и сюжета в общи линии, но дотам.
От Равноденствието на Русев имам по-пресни спомени. В началото действително ме бяха подхлъзнали, че книгата е преводна, но само след няколко страници стилът взе да ми изглежда подозрително познат и оттам нататък не беше проблем да вържа две и двеста. При него действително изглежда, че има приемственост в стила от ония години до сега.
Общото ми впечатление от книгата е положително, препрочитам си я от дъжд на вятър; основният и минус е, че е леко попретупана, но иначе си е съвсем прилично леко четиво.
В тази връзка да отбележа нещо, което много хора вероятно подминават: никога не съм виждал художествен текст с по-очевидни аниме влияния.Това ми беше убягнало навремето, когато я четох за пръв път, но впоследствие ми стана съвсем ясно. Визирам предимно описанието на принцесата и някои от тупаниците, но ако се поразровя малко, сигурно ще изскочи още нещо.

16 Май 2011 16:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #13101
Ние с Боби дори си му викахме "Манга фентъзи" и си беше напълно нарочно и целенасочено. Искахме да предадем цялата красота и елегантност (на образите и всичко останало в Манга и Аниме) без помощта на арт - само с думи.

Аз и досега използвам тоя стил в романите си. И затова съжалявам (както и той самия), че Боби така и не се хвана да напише жанров роман - след първия си опит с фентъзи новела/повест, която беше Равноденствието.

Така че много добро попадение още в първия пост на Снусмумрика. :D Едва ли е чел интервюто на Блонд във Фентъзи Фактор, а няма откъде другаде да научи за това, май.

16 Май 2011 17:00
Snusmumrik
Асасин
Асасин
Скрий Още
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #13104
Ами, доста добър е резултата. Аз даже мисля, че никъде другаде няма нещо аналогично на тоя експеримент.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Едва ли е чел интервюто на Блонд във Фентъзи Фактор, а няма откъде другаде да научи за това, май.

Хмм, не, точно тоя брой го нямам, а като гледам съседната тема, към момента това интервю го няма и онлайн...

Ейдриън Уейн писа: писа:

Аз и досега използвам тоя стил в романите си.

Които, между другото, чакам с нетърпение ;)

24 Май 2011 14:37
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #13970
Като стана дума, мога ли да намеря някъде Съдбовно равноденствие? Доста късно научих, че съществува, още по-късно, че е на Русев и съм я пропуснал.

13 Сеп 2011 00:57
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29449
Като ученик бях взел от градската библиотека единствената книга на Любомир Николов там (иначе той има десетина). Беше от тези, малкия формат на поредица "Фантастика". А годината на издаване, мисля беше 1986-та. Паметта ми изневерява (старост, нерадост) и не помня как се казваше. Мисля, че даже не се водеше роман, а новела (поне за роман беше кратичко). Разказваше се за "Факултет по история", членовете на който се шматкали насам-натам с машина на времето и обирали артефакти, преди да бъдат унищожени. Нещо обаче научната общност не беше възторжена и твърдяха, че това не било истинска архелогия.

Не помня още, кой знае какво, освен две неща. В тази книга за първи път българския читател чуваше за банши. Естествено днес "баншита" са ни заляли от всякъде. Второто, което си спомням, че това беше много добра детска книжчица, много приятна, много лекичка и достъпна за всеки юноша. Спомням си, че си казах тогава, че това просто плаче да е книга игра. Съвсем малко му трябваше. А и тя самата с цялото това фантастично шматкане във времето сякаш точно за такава беше писана, макар доста преди той да открие жанра. Предтеча един вид.

13 Сеп 2011 11:26
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29507
На Любо съм чел единствено "Къртицата". Всъщност това беше една от първите фантастични книги, които прочетох и мисля, че беше малко преди времето в което започнах да чета книги- игри. Всеки случай книгата ми хареса много, да не кажа, че почти ме "разтърси". Няколко пъти съм я преглеждал без да я препрочета цялата и честно казано не ми се иска да си развалям хубавите спомени...
Всъщност чудех се колко точно книги има Любо извън книгите- игри и дали са намираеми....

13 Сеп 2011 11:38
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29513
В "Моята библиотека" до колкото знам, с негова благословия има всичко. Друг е въпроса дали ще ти е приятно да четеш от екран. Иначе само по библиотеите и то не всичко, защото има и сравнително нови неща.
Прикачени файлове:
82_ee9554ae195fbe5e156e7711dd95dd61.jpg
82_708704a1e007d132748f2bb7d05ca2f1.jpg

13 Сеп 2011 23:09
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29646
Павлова има един интересен разказ където май на 16 печели наградата на АЕЦ Козлодуй. ИМето беше на някаква овчарка... биваше го.
Рингласа е много добра идея, ей... друго ме е било страх да чета от нея.
Равноденствието е доста добро, ама наистина сякаш е претупано. В тия времена дето обаче няма книга с начало и край а серии скучни на моменти многотомници е направо трепач!
На Любо съм чел за червеия и за праведника, доста са добри, ама бях пощурял за забраната за палене на огън защото ми се струваше смешна от физична гледна точка.
На Уейн съм чел Инерактивния роман, който не е лош, ама е малко клиширан.
А Джордж според мен може да е по добър автор на фентъзили или НФ отколкото на КИ, ама това само аз си го мисля май.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

14 Сеп 2011 09:43
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29664
Да допълня. Тед Грей, известен повече като Божидар Грозданов и сам наричащ се Баве тази година изби всички рибни пасажи - отново стана лауреат на конкурска Таласъмия (ЗА ПЕТИ ПЪТ!!!) и взе трето място в международния литературен конкурс "Златен Кан", очакват се още публикации до края на годината. Автор е на романа Господари на Мрамора и на сборник разкази, скоро ще пуска още един роман.

14 Сеп 2011 11:49
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29671

Branimer писа: писа:
Да допълня. Тед Грей, известен повече като Божидар Грозданов и сам наричащ се Баве тази година изби всички рибни пасажи - отново стана лауреат на конкурска Таласъмия (ЗА ПЕТИ ПЪТ!!!) и взе трето място в международния литературен конкурс "Златен Кан", очакват се още публикации до края на годината. Автор е на романа Господари на Мрамора и на сборник разкази, скоро ще пуска още един роман.

Я пусни по конкретно инфо за книгите му? Кой ги е издавал, кога, къде се намират, апокрифни ли са или ги има по книжарниците и всъщност с какво име пише?
Ако ти се занимава, разбира се :)

Благодаря предварително :)

14 Сеп 2011 13:07
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29675
До колкото разбрах издава като Божидар Грозданов, а книгите му предполагам са на едно търсене разстояние. В момента не ми е удобно да го направя, но всичко издавано го има по интернет книжарниците на големите вериги.

14 Сеп 2011 14:57
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Авторите на КИ извън интерактивния жанр #29689
Мдам.
Изнамерих ги. Напоследък съм се разчел на фантастика и може да го пробвам този автор :)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg