• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Кой е любимият ви български автор на книги-игри?

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
26 Авг 2011 13:28
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26731
Аз говоря принципно, всъщност не съм чел книгите на Уилко за да ги коментирам. А и Сим не ми се вижда да е много трудно да го биеш.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Авг 2011 13:29
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26732
Кои са тези 10 боклука на първите трима? Защото аз не мога да кажа същото.

26 Авг 2011 13:33
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26735
За да сложа един автор, който е написал една добра книга, пред хора които са написали над 10 такива, книгата трябва да е наистина върховна и да бие абсолютно всичките други. Не просто добра, а Велика. Но не ми се вярва въпросните автори да са съумяли да постигнат нещо такова.

26 Авг 2011 13:34
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26736
Моля ви не започайте личностен спор. Вече почвам да съжалявам, че се включих. Всичко което казах е, че смятам и други автори за добри поне колкото мен, а пък аз съм в някаква "голяма шесторка".
Всеки има право на менние. Една и съща книга е "върхът" за един и "боклук" за друг. Дайте да не се разправяме излишно.

26 Авг 2011 13:36
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26737
Не споря, просто си казвам мнението, както и Радо своето. Не смятам да навлизам в спорове.

26 Авг 2011 13:50
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26744

gbm писа: писа:

Ro#i# писа: писа:
Изненадан съм от разликите в гласовете. На времето, в списание Мега имаше такава анкета. Тогава обявиха, че техните автори (ако не греша големите 6 без Майкъл и може би Уейн) са с почти равни резултати.
Не е толкова изненадващо. Тогава писма до конкретно издателство пишеха главно хора "фрнове" на това издателство и авторите му. Специално в МЕГА идваха много малко критични писма, под 1 или 2%. Тогава наистина гласовете бяха разпределени почти равномерно, не си спомям точния резултат. Ако Майкъл и Уейн са имали "лошо представяне" в анкетата (наистина не помня как точно беше) то е било не защото книгите има са лоши, а поради горната причина.
Въобще аз винаги съм смятал всякакви такива анкети за слабо информативни и до голяма степен манипулативни. Общо взето без значение... ама причината може да е защото никога не съм бил в "челната тройка" - завист един вид.

П.П. Намирам новосъздадения словесен урод "Голямата шестица" (в контекста на писачи на книги-игри) за много неуместен. На какво основание останалите: Роджър Уилко, Кевин Слейтър и другите които написаха качествени книги, но не успяха да се включат в "количеството" трябва да се извън класацията.

Може и да греша, но анкетата май беше само за писателите на Мега. Но, няма значение, стари неща. Анкетата тук е наистина манипулативна, най-малкото защото гласуваш само за един човек. Вярвам, че всеки един от изброените тук автори си има своята заслуга за развитието на жанра и за това заслужава уважение.

Това с шестимата автори тръгна от сайта. Има ги изброени в долната част, така че поне мога да заявя, че не съм го измислил аз. Наистина не е политически правилно да го използвам. Аз го разбирам като шестимата с най-много книги-игри, но както и да е.

Интересно е, че един от най-обещаващите автори на КИ от онова време - Айвън Фогър / Иван Димитров дори не е в списъка за гласуване.

26 Авг 2011 13:58
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26746

...Това с шестимата автори тръгна от сайта. Има ги изброени в долната част, така че поне мога да заявя, че не съм го измислил аз. Наистина не е политически правилно да го използвам. Аз го разбирам като шестимата с най-много книги-игри, но както и да е.
Извинявай, така както съм го написъл май наистина изглежда, че се дразня от твоя пост. Не е така. "Голямата шестица" отдавна се вихри като термин из форума. Не обичам подобни бомбастични изказвания. Същото се отнася и до Джордж - "бащата на стратегическите игри".

Интересно е, че един от най-обещаващите автори на КИ от онова време - Айвън Фогър / Иван Димитров дори не е в списъка за гласуване.
Точно това имах предвид - добри автори оставени извън класацията.

Вярно ли сме правили класация само за автори на МЕГА? Забравил съм, но нищо чудно да е така.

26 Авг 2011 14:06
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26753
[offtopic]Не знам, част от списанията си продадох, с останалите участвах в кампанията за големите и малки деца, така че не мога да проверя[/offtopic]

26 Авг 2011 14:40
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26769
Абе, само на мен ли ми се струва абсолютен идиотизъм отсъствието на Ал Торо в тая "класация"? При наличието на Сим и Диас? От беглото ми запознанство с него не мисля, че е такава префинена душица, ама би имал пълното право да се обиди човека (още повече че един вид от него почва "новата вълна", а книгата му почти универсално среща от одобрение нагоре)

А за "класацията" - не гласувах; да не сме на десет? (някъде се казваше че повечето на тоя форум сме около 30така - би следвало да сме преодолели детската потребност да подреждаме нещата в едноосова и еднозначна скала (НАЙ-ЛОШО<---->НАЙ-ДОБРО); какво следва, анкета ЛЕВСКИ или ЦСКА?

26 Авг 2011 14:46
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1204
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26771
В общи линии в класацията са хора с издадени поне две книжки.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Авг 2011 14:52
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26774

Вилорп писа: писа:
В общи линии в класацията са хора с издадени поне две книжки.

Що?

26 Авг 2011 22:06
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1204
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26875
Не ме питай мене, изказвам наблюдения просто. Донякъде е резонно обаче.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Авг 2011 22:31
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26882
Имаше някакво клише, че не първата, а втората книга е най-проблемна, защото тогава хората те сравняват с това, което вече си издал. Вярвам че Торо ще се справи с това предизвикателство, защото целия фентъзи свят му е в главата и може да пише достатъчно добре.

26 Авг 2011 23:36
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #26892
Човек не решава кой му е любимият писател, актьор, актриса или нещо друго по обективни причини. Това си е субективно мнение и всеки го взима с различни мотиви. Не трябва да се търси много логика. Аз харесвам таратор. Защо? Защото е вкусен. Това обаче е субективно, защото някои хора не го обичат и няма логична причина за това. Просто си е така и толкова.
Гласувах за Колин Уолъмбъри, но това не означава, че не харесвам и много от останалите автори.

03 Окт 2011 00:28
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Кой е любимият ви български автор на книги-игри? #32625
Така е. Аз си имам свои си причини да харесвам повече Блонд от другите автори, това не значи че са обективни. Въпреки, че напоследък изчетох негови книги, които меко казано не ми харесаха, лично за себе си смятам, че най-добрата книга-игра в жанрът е Синът на Пустинята, а нейният автор е именно Блонд. Това ми е любимата книга-игра и я смятам за много по-добра от много други, от прехваленият Кървав Меч на който въобще не съм му фен и изобщо от всички други. Всъщност ако не беше тази книга, можеше и да зарежа книгите-игри. Тъй като бях върл противник на битките с зарчета, като вземех такава книга, изобщо не я четях, разглеждах я малко и я захвърлях някъде по секциите и вероятно щях да зарежа книгите-игри, ако не бях изчел Синът. По-късно и Небето ви Чака. Битките за мен, бяха твърде основно нещо в книгите-игри и смятам, че в тези двете бяха направени по-възможно най-добрият начин, също и в Майстори на Меча, но тя се появи много по-късно. След това се захванах да чета и тези със зарчета, тъй като се запалих ( макар, че тези битки с зарове пак ме дразнеха). Когато взех Дракон в Мазето, останах доста разочарован като видях, че пак е хванал старата система с заровете, тъкмо му бях станал голям фен. Прочитането на Приказки от Хиляда и една кули и Джонатан Харпър и Четиримата Конника на Апокалипсиса, а също и на Херкулес, е те ме накараха да го харесвам още повече. Макар, че навремето смятах, че Джордж ме кефи най-много, но причината затова е, че на някои деца прекалено сложните неща им се виждат интересни и супер сложните системи на Джордж ми бяха такива тогава. Но сега разбирам, че много повече съм харесвал Блонд, ако сега се захвана да се занимавам със сложните системи на Джордж, едва ли изобщо биха ми допаднали.
А пък системите в книгите на Майндкрайм ме дразнеха най-много, ако не бяха те, може би и на мен той щеше да ми е любимият автор, тъй като смятам, че имаше страхотни идеи и страхотни сюжети. И въобще не съм на мнение, че е слаб в литературата както твърди дори той, по-скоро смятам, че не наблягаше на нея и това му беше грешка. Тъмната Страна на Земята, в която имаше не малко литература за книга-игра, според мен. Тя за мен му е най-добрата книга и втората ми любима книга-игра. Имаше някои от ситемите му, които бяха готини като тези във Викингите и някои от книгите му в Хермес, дето имаше готино трупане на точки, но ме дразнеше това победата ми в дадена битка или ситуация да се решава така: умножи оценката за ловкост, по оценката за сила, по оценката за бързина, прибави оценката за рефлекс и оценката за скачане на въже и ако оценката ти е по-голяма печелиш, ако е по-малка губиш. Като се има предвид, че тия оценки се избираха в началото от някакви глупави тестове.
Колин го харесвах по-малко от другите автори, защото тогава ми беше интересно да има някакви правила и някакъв дневник, пък било то и съвсем малък такъв, а в повечето книги на Колин изобщо нямаше. Също така ми беше леко прекалено детски, аз съм от хората, които се кефят на така нареченият тъп екшън, докато при Колин той бе представен по друг начин, който не ми допадаше съвсем. Но това не означава, че все пак не харесвах негови книги, има много негови неща, които са ми харесвали доста и сега ми харесват. В интерес на истината даже сега на тези години неговите книги са ми по-интересни, мисля си, че причината е, че сега търся повече книгата отколкото играта и съм на мнението, че литературата на Колин е най-добрата от всичките автори.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Today 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • Yesterday 13:28
    • Ледената цитадела (+ Пътуващият цирк) - общи комен... (223 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от stnmrmnv
    • 04 Дек 2025 21:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност