• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
За училището на Майндкрайм

За училището на Майндкрайм

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
02 Апр 2011 13:49
Regina
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
За училището на Майндкрайм #7207
За Ки, най-вероятно курсът ще е по отношение на правилата, дневника и бойната система (да има ли, да няма ли).
Разбира се правилото за подреждане на епизоди, схемите на епизодите и т.н.

Кака се върна!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Апр 2011 13:58
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
За училището на Майндкрайм #7209
Game design essentials...
а толкова много игри/дизайнери хабер си нямат от това нещо...

Да се прави игра, която да е добра, не никак шега работа. И не става дума за Фармвил. Включително и книгите-игри влизат в гейм дизайна.
Система на играта
Структура на събитията
Сюжет и поднасяне на историята
Герои
и каквото още се сетите, че и отгоре...

В днешно време може да се намери инфо за всичко. Благодарение на сайтове като Амазон, чрез ревютата, може и да се отсее, кое става и кое не става. Като търси човек - намира. Единственото кофти нещо е, че цената на някой курсове и книги е доста висока за наши стандарти. (друг е въпроса ако си knowledge junky и си харчинш половината пари за такива неща :Р)

Например, последните 3 години съм научил толкова много (активно учене), колкото не съм, сигурно, в последните 10 годиин образование.

Отплеснах се.

Ако има търсене и някой пусне добре структуриран, оформен курс, то определено ще е добре послещнат.

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

02 Апр 2011 16:34
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
За училището на Майндкрайм #7226
Нямам идея дали е запазено нещо от онези лекции, трябва да разровя нещата си, когато отида на гости на моите родители и имам време. И да има, ще са някакви тетрадки, изписани на ръка.

Regina, на различно мнение съм и по въпроса за правилата, и по въпроса за таланта. Талантът е нещо абстрактно и влиянието му върху постигнатите резултати е силно преувеличавано. Обикновено когато искаш да се правиш на интересен, изтъкваш таланта си, а когато анализираш сериозно резултатите си, откроява се сериозното количество вложен труд. Не става свирка от всяко дърво, но няма дървета, които да раждат свирки. Правилата също са нещо абстрактно. Няма канони, които да се назубрят и да се спазват. Има разни похвати, които с времето усвояваш, обмисляш, откриваш им различни приложения и ги употребяваш творчески... колкото по-умел си в това, толкова по-добър си. На практика има такова преплитане между таланта и усвояването на умения, че никога не съм можел да разгранича едното от другото.

В лекциите си наблягах на игровите елементи, понеже нямам самочувствие, че съм добър писател, нито добър педагог. Обяснявах за видовете дневници, кога какъв тип ми се струва подходящ и защо, за системите за битки, за развитието на героя, за баланса в играта... А също и за начини да бъде разработена дадена ситуация. Не налагах канони, просто разглеждах ситуации, казвах си мнението, обсъждахме ги, давах им домашни, после ги гледах и ги обсъждахме. Опитвах се да помогна на учениците си да намерят себе си, а не да им натрапвам моето мнение. С всичко това моя курс беше коренно различен от курс за писане.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

04 Апр 2011 22:28
Regina
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
За училището на Майндкрайм #7655
Разбирам, няма готови правила. Писането на КИ е процес, а не само резултат. Това да пишем и да пускаме разкази-игри в форума за мнение, май се явява най-добрия показател за развиване на умението. Писането на КИ е повече постоянство, експериментиране с правила, сюжети и системи, отколкото талант. Или ако трябва да перифразирам:
"Писането на КИ е 1% талант и 99% труд".

Кака се върна!

04 Апр 2011 22:55
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
За училището на Майндкрайм #7665

Regina писа: писа:
Кинг изказваше подобни тези, аз не съм много съгласен с тях. Ако хвана един грамотен циганин, много работлив, по цял ден пише - дали ще направи шедьовър на петата година?

04 Апр 2011 23:01
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
За училището на Майндкрайм #7669

Meriadoc писа: писа:

Кинг изказваше подобни тези, аз не съм много съгласен с тях. Ако хвана един грамотен циганин, много работлив, по цял ден пише - дали ще направи шедьовър на петата година?

Напълно е възможно.

My deviantART page.

04 Апр 2011 23:02
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
За училището на Майндкрайм #7670

Е, не! Има се предвид че задължително ти трябва талант и освен него много работа. Иначе прилича на задачата: "Ако сложим 500 маймуни пред пишещи машини и те тракат достатъчно дълго време, могат ли да сътворят литературен шедьовър" :lol:

04 Апр 2011 23:08
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
За училището на Майндкрайм #7675
24 часа беше издал един роман, който бил обявен за шедьовър и в него ставаше дума за един луд и по-точно как мисли. В мислите му нямаше изречения, граматика .... думи, думи.... Тия маймуни могат да напишат нещо, което да окачествят като шедьовър, защо не.

04 Апр 2011 23:08
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
За училището на Майндкрайм #7676

gbm писа: писа:

Е, не! Има се предвид че задължително ти трябва талант и освен него много работа. Иначе прилича на задачата: "Ако сложим 500 маймуни пред пишещи машини и те тракат достатъчно дълго време, могат ли да сътворят литературен шедьовър" :lol:
Между другото и аз се сетих точно за това. Интересното е, че отговорът там е положителен, само дето се получава след век или повече.

04 Апр 2011 23:10
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
За училището на Майндкрайм #7678

Moore писа: писа:
24 часа беше издал един роман, който бил обявен за шедьовър и в него ставаше дума за един луд и по-точно как мисли. В мислите му нямаше изречения, граматика .... думи, думи.... Тия маймуни могат да напишат нещо, което да окачествят като шедьовър, защо не.
В задачата става въпрос за теория на вероятностите - да изпишат толкова много боклук, че в един момент буквите да се подредят случайно по правилния начин и да получим нов Шекспир.

04 Апр 2011 23:51
Regina
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
За училището на Майндкрайм #7692
Поговорката се ползва за повечето неща, свързани с изкуство, литература и какъвто и да е занаят, който искаш да усвоиш. Дори и да имаш талант, това не стига, трябва и много труд - около 99 пъти повече отколкото е таланта :rolleyes: , това разбира се е преувеличено, но принципът е че без усилие нищо няма да стане.
Наличието на талант изисква да го развиеш.

Кака се върна!

05 Апр 2011 15:02
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
За училището на Майндкрайм #7774

gbm писа: писа:

Между другото и аз се сетих точно за това. Интересното е, че отговорът там е положителен, само дето се получава след век или повече.
Да, той, че е положителен, положителен е, ама няма да е след век, а след хилядолетие сигурно...и няма да е литературен шедьовър, а ще е нещо алаСим...

"Код за достъп"
Nerd Zone

05 Апр 2011 21:26
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
За училището на Майндкрайм #7820
тва аз (не-математика) ли трябва да ви кажа, че отговорът е ДА, според това, кое произведение, визирате. Джордан и след еони може да не се получи, но една конан-новела (говоря за обем) може и да стане. Според математиката де.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

05 Апр 2011 23:27
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
За училището на Майндкрайм #7833
Не мислите ли, че много отклонихме темата. Все пак въпроса беше "За училището на Майндкрайм". Ето и моето мнение.
Майкъл (когато става въпрос за книги-игри по-лесно го възприемам с псевдонима) си постави много натоварваща и амбициозна задача да предаде опита си на следващото поколение. По думите му мога да съдя, че е било доста трудна задача. Мисля, че ако някой би се справил успешно, това щеше да е той. Много е упорит и ако е уверен в правотата си не прави компромиси. Мисля, че ако игрите се бяха задържали по-дълго щеше да успее да задвижи нещата. Все щеше да се намери някой търпелив и талантлив ученик.

Ще вмъкна малко встрани от темата. Да знете, че не е толкова строг и "лош" както опитва да се представи. Разговаряли сме по-дълго само два пъти, но останах с впечатление, че ако го изслушаш и той е готов да слуша :lol:
И да не разправя, че не сме пили бира... да си спомни деня, в който отказа да прави стратегическа игра в Мега. Седнахме при едно павилионче-кебапчийница и добре си поприказвахме. Той пи бира, а аз ядох пържени картофи :D

06 Апр 2011 01:05
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
За училището на Майндкрайм #7844
Уви, нищо не е останало от лекциите ми. Никъде нищо не успях да открия.

Джордж, съжалявам, забравил съм за това. Помня, че сме говорили, но съм забравил обстоятелствата. Аз вече бях напуснал МЕГА и работех за Хермес, ама какво ме завлече в редакцията им... мисля, че беше покрай някакво тяхно настояване да си завърша "Бягството". Ама и както го разправяш ти, пак не сме пили бира, ти не си ми правил компания:)

Уф, остарявам и започвам да забравям. Напоследък имах проблеми с пристрастието си към алкохол, поради което поне 4-5 пъти обяснявах, че съм пропил бира чак след казармата. А се оказва, че не е така... Може би и записките ми са скрити някъде и просто съм забравил къде:)

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/