• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Интервю със Сим Николов

Интервю със Сим Николов

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
03 Апр 2011 15:13
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Интервю със Сим Николов #7289

dimitarson писа: писа:

Kromodor писа: писа:

...Но всички тези, които казват, че книгите ми не стават, не са нито доктори на науката, нито пък повечето от тях имат нужното образование, за да се изказват така...

Oh egooo, my egooo
soo big, so bright, so blinding... ;)

Кефи ме, че човекът има стил, виждане и е стъпал здраво на земята. Дори и за звучи като преподавателите ми от университета, с тази реплика, евала че се е показал за интервю!

Той пък как прецени, че няколкостотин хиляди човека нямат нужното образование??? И какво би трябвало да е то ?!?
Всъщност, ако няколко стотици хиляди души бяха чели Сим Николов, той щеше да е сред най-успешните български автори. Може би имаш предвид няколко хиляди.
Всъщност абсолютните стойности имат по-малко значение от "какъв процент от челите Сим Николов са го харесали".

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Апр 2011 17:09
dimitarson
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Интервю със Сим Николов #7297
Да, процентът на харесалите го читатели е по-важен... Тук във форума май има само един-двама човека?

Бтв, това което прави впечатление в репликата му е, че той смята почти всеки, който не го харесва за необразован илитерат...

Писателската Работилница

03 Апр 2011 17:14
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Интервю със Сим Николов #7298
Знаете ли, сега осъзнавам, че Сим е направо за класическите автори. Той си е направо СВЕТИЛО!

Защо ли? Ми много просто, той е от типа хора, на които им казваш:
- Абе, майна, тва книгата/филма/пиесата ти беше много зле, честно. Не можа ли нещо по-смислено да направиш?
А той просто ти отговаря:
- Плебей! Това, че ти си тъп и не проумяваш висшето изкуство, което съм създал, значи само едно - ти си идиот!

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

05 Апр 2011 15:10
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Интервю със Сим Николов #7775

hameleona писа: писа:
Знаете ли, сега осъзнавам, че Сим е направо за класическите автори. Той си е направо СВЕТИЛО!

Защо ли? Ми много просто, той е от типа хора, на които им казваш:
- Абе, майна, тва книгата/филма/пиесата ти беше много зле, честно. Не можа ли нещо по-смислено да направиш?
А той просто ти отговаря:
- Плебей! Това, че ти си тъп и не проумяваш висшето изкуство, което съм създал, значи само едно - ти си идиот!
А може и да е прав... Не, сериозно! За неадекватния адекватният е неадекватен. Нали знаеш. Различни гледни точки.

shayhiri писа: писа:
Хаха, е ок, явно това са ви разбиранията за литературност. 8-)

Само дето Сим има издадени и романи (освен всички, които не е успял да издаде). Защо те не станаха "хитове" (меко казано)? :idea: ;)
Аз не знам за тях... И то на колко съвременни автори романите им са станали "хитове"??!
Аз мога да се сетя само за романа "Тютюн", чийто автор не помня, не искам и да помня. Но произведението ми донесе МНОГО по-лоши кошмари дори от слаби книги-игри като Краят на Злото, Операция "Звезден гост" и Краят на Трошача.

"Код за достъп"
Nerd Zone

05 Апр 2011 17:44
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Интервю със Сим Николов #7787
kartacha, редактирай преди да са ти видели повече хора предния пост ;)
Да не се излагаш де...

С цялото ми уважение към Сим и към приноса му за книгите- игри, ще отбележа, че някак ми напомня на проф. Вучков ;)
Всъщност този човек на колко години е?

05 Апр 2011 17:47
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Интервю със Сим Николов #7789
Вижте интервюто с Ян - наистина е като професор Вучков. Колкото до възръстта, Сим е по-възрастен от Любо, а Любо Николов е 50-ти набор... :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Апр 2011 17:53
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Интервю със Сим Николов #7792

Nichy писа: писа:
kartacha, редактирай преди да са ти видели повече хора предния пост ;)
Да не се излагаш де...

С цялото ми уважение към Сим и към приноса му за книгите- игри, ще отбележа, че някак ми напомня на проф. Вучков ;)
Всъщност този човек на колко години е?
Гледал си прекалено много "Господари на ефира" и много малко от предаванията на господин Вучков. Човекът се пали лесно, та става смешен понякога, но има с тонове повече мозък от слабоумните водещи на онуй шоуце.

"Код за достъп"
Nerd Zone

05 Апр 2011 21:25
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Интервю със Сим Николов #7819
Картачевски, Вучков е голям кретен. Ела утре по на кафе да го обсъдим.
Адекватен е субективно понятие, което се определя от масата. Масата смята Сим за кретен/непрокопсаник/неспособен автор. Кой остана неадекватния викаш?

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

05 Апр 2011 23:37
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Интервю със Сим Николов #7834
Дечица, хайде стига де! Посмяхте се, разкритикувахте го, казахте си мнението. Дори и да приемем, че сте прави и Сим Николов се е представил слабо, с което не съм съгласен... много е неетично да "ритате победения". Отгоре на всичко той не чете този форум няма как да се защити.

Предлагам да престанете. Обидно е! Никой не заслужава такова отношение.

05 Апр 2011 23:57
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
Интервю със Сим Николов #7837
На Вучков проблемът му НЕ Е в това, че не е интелигентен. Не е и в това, че не е експерт в собствената си област. Проблемът му е, че в предаването си се опитва да дава мнение по ВСЯКАКВИ теми, а когато излезеш от областта, в която имаш експертиза, мнението ти има същата тежест като това на първия срещнат на улицата (или в кварталната кръчма). Той обаче упорито отказва да приеме този факт и оттам следват всички особености на предаването му.

При Сим Николов донякъде е подобна история, защото упорито твори в област, която явно не разбира или по-точно, не разбира нуждите на тези, които купуват книгите му. В резултат остава без (или поне с много малко) читатели и отнася един куп критики. Накрая претендира, че неговият труд всъщност е много гениален, но останалите са глупави и не го разбират.

В случая твърдението му, че освен ако критиците му не са доктори на науките, то нямат право на мнение е напълно погрешно. Наистина има области, в които това е вярно. Не може да поканиш една фолк-певица или актьор да обсъждат финансовата политика и атомните електроцентрали (не че това пречи на медиите). Там човек наистина трябва да е чел и да знае, преди да може да даде адекватно мнение. Когато обаче става дума за жанр, който беше предназначен за деца и трябваше да ги забавлява, тогава няма как да претендираш, че единствените, които могат да те съдят са професионалните критици. Това е все едно да направиш увеселтелен парк ала Дисниленд, да откриеш, че никой не го посещава, защото е безкрайно отегчителен и след това да обвиниш хората, че нямат докторска степен по архитектура.

Казаното по-горе НЕ Е еквивалентно на твърдението, че е некадърен. По интервюто съдя, че човекът е имал идея и се е опитал да я реализира. Дори и само за това заслужава уважение.

gbm писа: писа:
Дечица, хайде стига де! Посмяхте се, разкритикувахте го, казахте си мнението. Дори и да приемем, че сте прави и Сим Николов се е представил слабо, с което не съм съгласен... много е неетично да "ритате победения". Отгоре на всичко той не чете този форум няма как да се защити.

Предлагам да престанете. Обидно е! Никой не заслужава такова отношение.
Напълно подкрепям.

06 Апр 2011 00:47
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 181
Topic Author
Интервю със Сим Николов #7839
А сега тази тема мирно се заключва - Джордж е прав - Сим не посещава форума и няма как да се защити!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Интервю със Сим Николов
Time to create page: 0.128 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За ценообразуването на книгите-игри (31 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • Today 15:22
    • 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от ringlas
    • Today 13:22
    • Коледното чудо на бат Коце (11 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от ringlas
    • Today 11:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност