На мен точно - не. Но аз съм изключение, защото никога не пиша наизуст или на парче. Винаги си правя цялата история отначало-докрай - и чак тогава сядам да я пиша (когато съм убеден, че си заслужава труда). А на финала, разбира се, е най-хубавото. Така че няма как да не я завърша. Дори в случая с Асасините (9 книги!) всичко е подготвено в детайли до последната страница на последната книга.или пък на самите тях (авторите на Пътят на тигъра) им е писнало от собствената им поредица.
писателите да кажат, например Уейн: може ли на писател да му писне от собствената му поредица
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
На мен откровено казано не ми писва.Lone Wolf - поредица от 28 книги, от които навремето първите 4 преведени и у нас, ми прилича на сериала "Докато свят светува", дали не им е писнало на читателите/автора към края?
Новите идеи са по-интересни и по-приятни и за едните (въобще разнообразието), и за другите, просто така работи човешкият мозък. Някои хора са по-хаотични в следването на вдъхновението си, предполагам всички познавате хора, които сменят хобитата си през два месеца и които захващат супер екзалтирано нещо, само за да го добутат до 1/4 за 2 дена, до средата за половин година и там си и остава.
При писателите е същото. Виждам въпроса по-скоро насочен към постоянността, самодисциплината и професионализма на човека, отколкото към желанията и така нареченото "вдъхновение".
Наблюдавал съм няколко пъти как някой познат решава, че ще пише роман или нещо подобно (без да е писал каквото и да било преди това), има идеи и е ентусиазиран. Рядко минават десета страница. Затова е добре да се почне постепенно, с кратки проекти, разкази и т.н. - при дългите проекти задължително се появява умора, достатъчна да пречупи почти всички любители.
- JOHN CARLTONInspiration is great, I suppose. I’ve never experienced it. Nor have any of the famous writer’s I’ve met and hung out with.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas