• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Четат ли книги игри самите автори на книги игри?

• 1
  • 1
19 Май 2021 09:29
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Topic Author
Четат ли книги игри самите автори на книги игри? #138006
Въпроса изглежда излишен... но всъщност не е. През годините съм прочел повечето интервюта и знам на лично кой какво е прочел, тъй като не и било голяма тайна...

Примерно Уейн мисля че беше свършил с четеното на КИ след първа или втора част на Кървав меч... както се казва чукча не читател, чукча е писател.
Любомир Николов е чел, но беше доста обран какво точно е чел и кога. Интереса му към КИ в четене се беше изчерпал към 1994 някъде а към писане преди края на Мега.
Върждил беше чела доста работи, тя е хитра авторка и гледа как другите си строят къщичката. Това обаче куриозно не внесе напредък в творбите и а назадък.
Тъй като се сетя за още ще пиша, пишете инвие....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Май 2021 10:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Четат ли книги игри самите автори на книги игри? #138008
Най-накратко и обобщено, авторите от старата вълна не четат, авторите на новата четат, защото са тръгнали точно от (по)читатели на жанра.

19 Май 2021 12:34
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Четат ли книги игри самите автори на книги игри? #138013
Те авторите не се изчерпват само с България...

Иначе от новата вълна пак е добре да се изкажат.
Примерно Блонд от коя е вълна е?
Някой знае ли дали чете ки или не?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

19 Май 2021 12:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Четат ли книги игри самите автори на книги игри? #138015
За западните автори трудно ще намериш информация - доколкото съм имал някакъв досег покрай интервюта и разговори съм останал с впечатлението, че и там е така. Но трудно ще събереш подробна информация / представителна извадка.

Блонд също не мисля че чете много книги-игри, но е трудно някой освен него самия да отговори.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

19 Май 2021 20:54
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Четат ли книги игри самите автори на книги игри? #138025
Тъй като не мога да си поправя мнението, системата не го позволява, ще кажа, че Уейн скоро или не чак толкова скоро е прочел всички книги от Старата вълна.
От новата не били всички...

19 Май 2021 21:13
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Четат ли книги игри самите автори на книги игри? #138026
Чувал съм, че големи писатели като Мартин и Джордан са били луди фенове и дори Водещи в Ролеви игри.

Може би им е било лесно, правиш ролева игра и разказваш някаква история, а после пишеш и книга по същата тази твоя история.

При книгите-игри наистина е по-трудно да се прави извадка колко реално четат чужди книги-игри, вкл. дали четат своите собствени :)

Но ще дам пример с Мишо ака Майкъл, който навремето ни беше споделил в Плеяда, че - пишейки сам ки - се чувствал "длъжен" да ги чете.

После - естествено - след сблъсък с Ново Поколение КИ Мишко внезапно разбира, че само човек с "Познание на природата" може да оцелее дълго без вода.

За целта - играчът с умението "Познание на природата" си слагал мокра кърпа на главата и дори в голяма жега, той се чувствал доста добре в пек и жажда.

Тук наш Мишко смело контрира, че той това умение за мократа кърпа го бил научил отсамо себе си в 1 клас, но НЕ се смятал нито за гений, нито за вундеркинд.

Есето в Плеяда на Мишо завършва с това, че "тези автори на подобни ки следва да се ориентират към друга професия" и най-вероятно Мишко е спрял да ги чете.

Във всеки случай, за корицата на Мемоарите обсъждах да наема г-н Емилиян Станкев и дори исках да му посоча други (и вече готови!) корици за вдъхновение.

Изненада ме обаче самият г-н Станкев, който директно ми заяви, че "не желае да гледа чужди разработки" и явно искаше да запази така стила си неповлиян...

Последното се отнася за всички други автори и писатели на КИ според мен - всеки иска сам да открива топлата вода и не търпи чужди съвети и/или примери.

Започнах с Ролеви игри и ще свърша с тях - когато пичовете от родните ролеви Ендивал и Аксиом16 "пускаха продуктите" си - те СЪЩО НЕ желаеха да четат, да тестват, да играят (дори да чуват!) за D&D - моята любима игра. И то пак от страх, че това може да им "повлияе" и да залитнат и стъпят накриво. Изводите - за Вас!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

19 Май 2021 21:27
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Четат ли книги игри самите автори на книги игри? #138027
Много интересно мнение което доказва поговорката за чукчата, който логично е само писател. Много интересно.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Time to create page: 0.052 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • Today 11:01
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (14 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Yesterday 16:57
    • Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • 22 Мар 2023 23:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg