Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Наистина този похват помага за изграждането на свят. Добър пример е и "Пътя на Тигъра". Въпросът с картите е още по-съществен за ролевата система, тъй като в нея те не са опция, а нещо задължително. Дори има нарисувани отпреди десетина години две карти - една обща на света и една на Кралството на Морските Народи. Те обаче не стават - намачкани, надраскани, рисувани с молив, протрити и т.н. Скоро ще се погрижим за нови и съответно ще влязат и в книгите-игри, защо не?Моят въпрос е свързан с предстоящите книгите за Котарака.
По-конкретно - предвиждат ли се някакви карти в тях? Ще е готино да има карта на Карсеп, както и на останалите по-важни географски локации в света на Крея, където ще се развива действието. Винаги съм бил почитател на визуализирането на даден realm и мисля, че това само ще допринесе за потапянето в атмосферата на книгите. Така веднага се сещам за Светът на Стария свят и Империята от поредицата за Гуор или за Валенсианските хроники. Все заглавия с богато съставени карти на световете от книгите.
БлагодарскоПоздрави и успех, Ал!
Чисто съвпадение, освен ако Робърт Джордан не ми е таен фенПсевдонима ти има ли общо с Ранд Ал Тор ?
![]()
Като цяло държа на развитие като писател, работя много в тази посока, но съм човек, пристрастен към игрането. Не виждам защо да има нещо, в което не играеш, когато е възможно да се направи така, че да играеш. Една книга-игра може да има силна история и добре развити герои, точно като в роман. Искам да мога да пиша книги игри с не по-ниско качество от това на романите. Искам понятията книга-игра и "сериозна" литература да не са противоположности.Би ли написал нормален роман, а не КИ? Мислил ли си да се развиваш като писател на художествена литература въобще, а не само на КИ?
Ми не, естествено че нямаше да им обръщаме внимание сега, ако навремето не бяха ни омагьосали.
Но за да припечелва нещо, един автор трябва да е ориентиран първо към тези, дето го купуват и после към тези дето иска да го купуват. Щото ако не успее да реализира желанието си да не вземе да изгуби и "твърдия" електоратА конкретно за Котарака - мисля че е книга дето да се хареса на всички възрасти Дано и другите от поредицата да са такива. А за класически неинтерактивен роман струва ми се е доста раничко.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas