• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Предложения за сайта

Предложения за сайта

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 10
18 Мар 2011 11:22
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Предложения за сайта #4013
Искам да отбележа че от бутончето "Последно добавени" (за кориците на главната страница) общо взето няма полза - книгите от каталога в момента са краен брой, и в един моменттам ще спрат да се появяват нови неща.

Нека поне по подразбиране активните да бъдат "Най-разглеждани" , или при отваряне на начална страница петте корици да се генерират случайно.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Мар 2011 13:30
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Topic Author
Предложения за сайта #4056
А може ли да се направи като цъкна горе на форум и да не ми се отваря нов прозорец, форума да се отваря в същия прозорец, в който е сайта?

21 Мар 2011 17:26
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Предложения за сайта #4682
Привет и тук!

1. Ревюта пиши, ще има начин за тяхното качване след време!
2. За Битки Безброй, засега нямаме права да ги качваме, ще мислим по-нататък!

Мерси за вниманието!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

26 Апр 2011 09:33
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Предложения за сайта #10909
Ами да прибавиме снимки и на АлТоро и на Николай Николов, Роджър Уилко.
Освен тях също и на западните автори, които са любими на всички.....

Избери своето приключение

26 Апр 2011 09:43
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Предложения за сайта #10910

Радо писа: писа:
2. Разполагам с ВСИЧКИ Fighting Fantasy книги + екстри и бонус матерали към тях в сканиран вид на английски. Има ли някъкъв интерес към качването им на сайта или нещо такова? (имайте предвид обаче че са гигабайт и нещо ).

Всеки който ползва The Pirate Bay ги има :D

28 Май 2012 23:19
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Предложения за сайта #55059
Другари и другарки,

Играчи и изиграни,

Сатанисти и боконисти,

И преди съм говорил, че организацията е ужасна, такава анархия би вдъхновила Sex Pistols за поне два албума. За да не бъда "another brick in the wall", или на български - "още едно мрънкало във форума", искам да изложа тук на предоствената ми трубуна моите виждания.

1. Сайт и неговото бъдеще.

Не виждам смисъл да се разработва нов сайт. Получава се прекалено разконцентриране на усилия от страна на екипа и време от страна за потребителите. Затова предлагам: "списаниетo" online.knigi-igri.net/ всъщност да стане сайта knigi-igri.net/ . Единственото условие е материали да се публикуват всяка седмица, а не на броеве, както е в момента. Трябва да се оправят и някои неща по сайта - но ще пиша в друга тема за това. Уейн става шеф на съдържанието, или с други думи - главен редактор на САЙТА. По този начин най-накрая ще имаме сайт със свежо съдържание, който да привлича интерес. Той е под носа ни, няма нужда да се разработва нещо ново - просто смяна на понятията.

2. Екипи

Със силата на дадената ми от самия мен власт обявявам създаването на следните екипи:

1. Съдържание - хората, които ще се грижат за съдържанието на сайта. Понеже това е идея на Уейн, нека той да си ги избере.

2. Дигитализация - такъв екип има и е единствения добре работещ в момента.

3. Уеб отдел - и такъв екип има, но нещата отстрани ми изглеждат хаотични. Имате ли нужда от РМ, да се самопредложа?

4. Дистрибуция - може би най-важния отдел. Уейн, няма нужда да си човека-оркестър. Както виждаш, не се получават нещата, а хората се изнервят. Вместо да ходиш като гламав по панаири, защо да няма екип дистрибуция, а ти да си пишеш книгите? Идеята е да се създадат локални екипи във всеки град, които да търсят начини да предлагат книгите-игри - в книжарници, читалища, училища, локални събития. По този начин книги-игри ще има във всеки град, а не Лисичков да те чака в Загората няколко месеца.

5. Фен отдел - идеята тук е да има хора, които постоянно да мислят за фенски инициативи - разкази, рисунки. Това са хората, които ще вдъхновят още потребители да творят. Предлагам Кирил ПС за шеф на този отдел.

3. Издаване

Мисля, че новите времена изискват новини начини. Затова предлагам да се обмисли следната форма на издаване: 50% хардкор фенове, 50% Уейн. По този начин:

- ако се съберат 2000 лева от фенове за книга на Колин, тези пари отиват като хонорар за него
- останалите 2000 лева за издаване, реклама и разходи се поемат от Уейн, който ще си вземе печалба от продажба на бройките за тези, които не са участвали

Хардкор феновете печелят това, че са примиум и ще ги има изписани в книгата поименно. Най-много платилия може да си измисли герой или да се кръсти герой на неговото име.

Това е от мен.

И преди да кажете "А ти кой си, бе, сопол, анонимен":

Timequake беше автор и на така обичаната тема "Форумни избори", в която предлагаше потребителите да си изберат админи и модератори. Това решение едва не му докара бан, синъо око и мозъчна фрактура. Иначе има 5 години опит в управлението на екипи, ако ти се чете - www.linkedin.com/profile/view?id=4792229...k=tab_pro&_mSplash=1 .

28 Май 2012 23:31
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Предложения за сайта #55060
Идеята не е лоша и не я чувам за първи път.
Харесва ми, с изключение на това, че се дават на Уейн права и отговорности, с които се съмнявам да може да се справи. От състоянието на "списанието" и опита ми с писането за него мога да си извадя извода, че Уейн става за рекламно лице (хъм... с някои условия), но не и за редактор.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

29 Май 2012 00:00
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Предложения за сайта #55062

Timequake писа: писа:

5. Фен отдел - идеята тук е да има хора, които постоянно да мислят за фенски инициативи - разкази, рисунки. Това са хората, които ще вдъхновят още потребители да творят. Предлагам Кирил ПС за шеф на този отдел.
Специално с Коблина обсъждахме идеята да се създаде Работилница. Така и не можахме да навлезем в подробности, но в общи линии скицирахме следните предложения:
1. Всеки, който желае да се включи се представя чрез уменията си или чрез уменията, които би искал да има
Пример:
Драган
Натоящи умения - Английски език (писмено и говоримо), Уебдизайн, C+ програмиране
Потенциални умения - Геймдизайн, Анализиране на системи
2. Членовете на Работилницата казват ориентировъчно колко време могат да отделят за работа по зададен проект
3. Създават се проекти с краен срок. Примерни проекти:
а/ Плакат за феста в НДК
б/ Написване на Разказ-игра с различни герои, като всеки участник ще пише за неговия...
в/ Създаване на Свят, който да послужи за сетинг на КИ
г/ Правене на Реклама за КИ
и всякви щуротии, които да ни радват.

4. Избира се отговорник и краен срок и това е, което се сещам в момента....

knigi-igri.bg/shop/

29 Май 2012 00:12
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Предложения за сайта #55065
Ще говорим с Вил (който прави сайта) другата седмица и ще обсъдим всички варианти. Дотогава, ако някой желае, може да дава идеи, както Таймкуейк - но по-добре да не се обсъждат в излишни/лични детайли хипотетични положения.

А да говорим принципно. И най-добре с доводи: защо една форма (сайт/списание) е по-добра от другата - и за кого. За хардкор феновете, за широката публика, за външните хора?

29 Май 2012 00:13
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Предложения за сайта #55066
Ммм не искам да ви развалям партито, но по някое време ще слея темата с "Предложения за сайта". Иначе давайте с идеите, а който смята че ще е полезен в екипа - да пише едно ЛС на Вил. :)

29 Май 2012 08:02
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Предложения за сайта #55074
Според мен пък "списанието" трябва да е (основна?) под-функция на сайта. Уеб-сайт на нещо трябва да информира обществото за всякаквите новини, "списанието" си е.... "списание" - статии, ревюта, интервюта. Мисля, че трябва да се прави разлика между двете, но да са разделени по тоя брутален начин - цък, тука (не) съм съгласен.

29 Май 2012 09:21
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Предложения за сайта #55075

partci писа: писа:
Според мен пък "списанието" трябва да е (основна?) под-функция на сайта. Уеб-сайт на нещо трябва да информира обществото за всякаквите новини, "списанието" си е.... "списание" - статии, ревюта, интервюта. Мисля, че трябва да се прави разлика между двете, но да са разделени по тоя брутален начин - цък, тука (не) съм съгласен.

Но така не се ли припрокриват взаимно? Не става ли едното напълно излишно? И в сайта може да се пишат ревюта, статии и интервюта ето един примерен сайт с много информация и посещения за един ден, а не веднъж на три месеца, като в списанието или абсолютно николко за сайта www.katehizis.com/

Както виждаш в сайта на книгите-игри също има места за фенски книги-игри, но никой не обръща внимание там, също има качени дигитализирани заглавия, което го няма в списанието...

Избери своето приключение

29 Май 2012 09:34
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Предложения за сайта #55076
Не съм казвал "списанието" да се "издава" веднъж на три месеца, а просто да бъде "подсекция/подфункция". ;) Нека на сайта да излизат всички разкази, а само избраните да влизат в "списанието", поднесени една идея по-професионално, с някакъв бонус арт, примерно.

Видехме, че един Вилорп, примерно, е яко навътре в комиксите; дет' се вика - може и той да седне да илюстрира, ако се наложи. :mrgreen:

29 Май 2012 10:41
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Предложения за сайта #55079
Моите 5ст. по темата:
Списание означава нещо периодично с дизайн, оформление на текста и т.н. Това в момента, което имате си е просто уебсайт в който вместо да пишете статии постоянно, ги събирате и пускате накуп, за да е по-трудно за хората да ги четат. Ефекта е, че се зачитат в една(две) статии и пропускат останалото.
Ако искате да го наричате списание, правете го на PDF, оформен както трябва, да може да си го свалиш и четеш нормално. А може да пускате статиите, когато са готови и когато дойде време за "брой на списанието" да ги опаковате във въпросния PDF(или друг по-удобен формат). Може също да се използва някаква онлайн издателска платформа, както правят тези например: www.versusauto.bg/ те използват issuu.com, доколкото разгледах има и други бг списания там.

Roger, roger!

29 Май 2012 10:56
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Предложения за сайта #55080
Мисля, че просто няма кой да го направи на .пдф.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 10
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Предложения за сайта
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg