• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Протегни ръка на книгите-игри!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
13 Юни 2012 10:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1038
Topic Author
Протегни ръка на книгите-игри! #56646
По рецепта зададена от Мишо, ще се опитам да раздвижа малко нещата.
Идеята е да видим кой с какво може да помогне за завръщането на книгите-игри към живота.

Първо се избройте кои сте - моля който има желание да удари едно рамо да копне долната бланка и да я попълни. Аз от своя страна поемам ангажимента да поддържам списък с заявилите участие и талнтите им =)
После всеки да каже какво може и с какво иска да помага. - тук е добре да се каже първо с какво се занимавате (най-общо. Това ще помогне да измислим къде да ви вместим.) като работа, и като хоби. В каква сфера смятате че имате над средните умения.
Като втора точка е добре да кажете и в каква област би ви било приятно да помагате на форума: организация (координиране на усилията в дадените сфери и между тях, преследване и тормозене на поелите ангажименти, пускане и поддържане на конкурси, кампании и инициативи); популяризация (форуми, социални мрежи, блогове, новинарски сайтове, събития...); илюстрации и дизайн (за книги-игри в проект; за форумни проекти; за сайта и форума; за онлайн проекти...); реклама (изготвяне; разпространение; подръжка...); контакти/връзки (предимно свързване на някой от останалите с нужните хора...); дигитализация (усигуряване на материал за сканиране; сканиране; разпознаване; страниране; хиперлинкове; прехвърляне между различни формати; изготвяне на дигитални приложения и шукаритети...); онлайн поддръжка и развитие (на форума и сайта); нещодруго за което не съм се сетил
И да каже какво време е склонен да отдели и какви ангажименти би поел - тук вече е пипкавата част, където залагате реална част от живота си под формата на свободно време. Нужно е да кажете в какви граници бихте могли да отделите някакво време. Примерно плътен 1 час вечер и 1-2 часа през деня.
Втората точка засяга това какви ангажименти бихте поели различни от тези които искате. Евентуално ако прецените, че сте се поизхвърлили с бройката на нещата с които би ви било приятно да се занимавате да кажете и до колко от тях бихте могли да приемете без това да ви скапе личния социалния и професионалния живот.

Ето и обещаната бланка, направо копирате кода и пишете:

(Препоръчва се да се попълни само санитарния минимум в часта за личните данни, не е нужно и препоръчително да даваш твърде много лични данни)
[size=120][b]Име/псевдоним с който да се обръщате към мен:[/b][/size] [size=120][i].../...[/i][/size]
[size=120][b]Предпочитам връзка чрез: скайп/телефон/ЛС/е-поща/друго[/b][/size] [size=120][i].../.../.../.../.../...[/i][/size]
[size=120][b]Занимавам се с работа/хоби:[/b][/size]
[size=120][i]
...
...
[/i][/size]
[size=120][b]Желая да помагам в:[/b][/size]
[size=120][i]
...
[/i][/size]
[size=120][b]Мога да отделям:[/b][/size]
[size=120][i]
...
[/i][/size]
[size=120][b]Мога да поема и/до:[/b][/size]
[size=120][i]
...
...
[/i][/size]

Протегнали ръка / възможно време ден/седмица
Вилорп_________2/14
Пешката________2/14
Хамелеона______2/14
dredknight______0,3/2
kiril_3d_________1/7
Лейдрин________1/7
Коблин_________2/14
Efix____________0.5/4
SilverWolf ______0.3/2

Сумарно: 9 души 11 часа на ден/ 78 часа седмично.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юни 2012 10:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Протегни ръка на книгите-игри! #56647
Име/псевдоним с който да се обръщате към мен: Спасимир; Спас/Вилорп
Предпочитам връзка чрез: скайп/телефон/ЛС/е-поща/друго скайп: z.m.m. или vilorp_ /телефон (давам го на лично)
Занимавам се с работа/хоби:

Работя като технолог в печатница.
Дизайн, предпечат, html, дигитализация, ролеви и бордови игири.

Желая да помагам в:

Организация - подържането на кампании инициативи (така и така го правя =) ); пускане и подържане на конкурси (за момента пак съм само аз =));
Контакти - имам няколко познати художници и ще ги врънкам за съдействие.
Дигитализация - по цялата верига

Мога да отделям:

За жалост вечер на дали мога да отделя повече от половин един плътен част, вероятно към два сумарно за вечертта.
През деня почти непрекъснато съм на линия тъй че 2-3 часа разбити на петминутки между работата.

Мога да поема и/до:

Не мисля че бих могъл да поема нещо различно от това което съм посочил.
От нещата който съм поел, за момента смятам че са справям с леки забавяния.

Цвят за модериране

13 Юни 2012 11:25
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 403
Протегни ръка на книгите-игри! #56660
Много добре, ама това Ян вече се опита да го осъществи. Направихме "преброяването и заявяването кой какво може и какво смята за полезно". Организаторът даже ни постави оценки.

И както винаги се стигна само до обявяване на "първоначална позиция" - нищо повече. После вместо да продължим с нещо конструктивно, част от учасниците се почувстваха длъжни да обяснят защо нищо няма да се получи и защо мненията на останалите са "празна работа". (Заради кавгите от последните дни, държа да подчертая, че Майкъл не беше единствения, който отхвърли инициативата.)

За съжаление Ян много бързо се разочарова и заряза всичко. Ако смяташ, че е по силите ти да се заемеш с организацията и да постигнеш нещо - пробвай!

13 Юни 2012 11:31
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Протегни ръка на книгите-игри! #56661
Извинявайте кой е този Ян за който всички говорят - не му засичал мнения из форума :huh: ?

13 Юни 2012 11:38
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Протегни ръка на книгите-игри! #56665

Greed писа: писа:
Извинявайте кой е този Ян за който всички говоря - не му засичал мнения из форума :huh: ?
Yann Gamgee - инициаторът, създателя, първоначалния организатор на форума и сайта. Беше един от най-ентусиазираните (тая дума не я знам как се пише) фенове на книгите-игри. Спря да пише тук... и аз не знам защо. Много жалко, че ни изостави, защото с него може да се водят интересни разговори.

13 Юни 2012 11:38
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Протегни ръка на книгите-игри! #56666
Име/псевдоним с който да се обръщате към мен: Пешка
Предпочитам връзка чрез: Имаме си координатите
Занимавам се с работа/хоби:

Работя като
-

Желая да помагам в:

Самостоятелни и/или съвместни книги игри.

Трудно е да се ангажирам за художествено оформление, но мога да опитам.

Мога да отделям:

В зависимост от моето време и нуждите на проекта - различно. Рядко повече от час-два на ден.

Мога да поема и/до:

Знам ли?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Юни 2012 11:59
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Протегни ръка на книгите-игри! #56676
Не е ли по-разумни първо да се измислят задачите, пък хора дето могат да ги свършат все ще се намерят...
В смисъл, че има доста кадърни хора във форума (и аз даже се пиша от тях).
Иначе само се фръцкаме кой какво може.
Иначе моят сайт ми е достатъчна реклама (има го в потребителския ми профил) въпреки че не съм го update-вала от година и половина с новите ми проекти и все се каня да му сменя платформата с по-нова версия.
Въпросите с отделеното време също са проблематични.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

13 Юни 2012 12:09
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Протегни ръка на книгите-игри! #56680
Аз лично си мисля че ще е добре да се знае какво можем да правим преди да решим да го правим. Малко хиперболизиран пример: Хайде да конструираме ракета с ядрено задвижване която да обиколи 12,7 пъти земята излъчвайки радио сингал: книгите игри са живи на стоте на популярни езика на земята +български.
Може да се окаже че имаме, ракетни, радио и авио инженери, като и атомни физици и парктици и вероятно някой да е скътал 2-3 кила плотонии 235, ама това ми се вижда малко вероятоно.
Отделно ако се каже че имаме ракетен, авио и радио инжинери, атомен физик и практик и някой се похвали че е скътал 2-3 кила плутонии 235 ми се вижда по вероятно да решим да направим горната ракета.
Теорията не вероятностите казва че и за двете шансът е малък, ама за първото е в порядъци по-малък.

Затова ми се щеше да го имаме чистичко стегнато подредено и след като знаем с какви материали и сумарно свободно време разполагаме като ресурс да се види как може да се използват те.

Цвят за модериране

13 Юни 2012 12:14
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Протегни ръка на книгите-игри! #56685

Вилорп писа: писа:
Аз лично си мисля че ще е добре да се знае какво можем да правим преди да решим да го правим. Малко хиперболизиран пример: Хайде да конструираме ракета с ядрено задвижване която да обиколи 12,7 пъти земята излъчвайки радио сингал: книгите игри са живи на стоте на популярни езика на земята +български...
Те за тия приказки няма да станеш лидер! Примерът ти не е "хиперболизиран", а безмислен! Я се стегни "... ти Спасе си последната ни надежда...".

Ти предлагаш нещо от рода на "имам чук да видя как може да го използвам". Правилното е "трябва да закова пирон, какъв инструмент ми трябва".

13 Юни 2012 12:19
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Протегни ръка на книгите-игри! #56688

gbm писа: писа:
Ти предлагаш нещо от рода на "имам чук да видя как може да го използвам". Правилното е "трябва да закова пирон, какъв инструмент ми трябва".
И аз това имах в предвид. Иначе някой може да напише, че умее да връзва панделки... но това не виждам как точно може да помогне на книгите-игри.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

13 Юни 2012 12:42
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Протегни ръка на книгите-игри! #56695
Ако имаш чук - давати се наръч листовки и шепа пирончета и се праща да ковеш по дърветета из парка че се търси лидер или пък че Разказа на Джордж от конкурса е качен на хоста ни вече.
Ако можеш да връзваш панделки проверяваме дали пък някой няма ролка панделки и всяка излязла книга игра се опакова с готина панделка.

1. За пупуляризация чрез Фейсбук и подобните - има ли някой който кисне в тия мрежи ежедневно?
Ако има и има желание да помогне, нека направи една страничка да покани аверите си там, и да се свърже с човека то втората задача.
2. Ако има някой със вободно време и наклоност да пише новини, нека вади събитията от форума под формата на кратички новинарски емисии. За какво се говори в темите, кой са октивните дискусии и прочие. нека се свърже с човека то точка едно и три.
3. Ако някой може да отдели по 20-30 минути на ден и разбира от сатови контролни панели ката на настоящия ни сайт, нека се свърже с ринглас/вилиян и човекът от второ точка и да се започне периодичното желетелно ежедневно обновяване на порталът.
...

Ще забележете, че има доста Ако-та, но нека да пробваме с тея три сравнително ясно дефинирани цели.

Цвят за модериране

13 Юни 2012 12:54
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Протегни ръка на книгите-игри! #56698
Спасе, пак се отклоняваш! Не издребнявай толкова, че да изопачаваш смисъла на примерите. Като казах, че ти си нашата надежда не се подигравах. Оценявам, че се опитваш да бъдеш полезен с каквото можеш. Лично аз бих работил под твое ръководство (организационно) по осъществим и полезен проект стига да успееш да се задействаш.

Пример, който може да следваш: Никсата(дано го пиша правилно) и Инициативата. Поставиха си цел, заеха се да работят по нея и я осъществиха.

Трите избоени точки могат да се осъществят, но за съществуващото положение не са "цел" а "самоцел". По същество предлагаш реклама на нещо, което го няма.

13 Юни 2012 13:06
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Протегни ръка на книгите-игри! #56702

1. За пупуляризация чрез Фейсбук и подобните - има ли някой който кисне в тия мрежи ежедневно?
Ако има и има желание да помогне, нека направи една страничка да покани аверите си там, и да се свърже с човека то втората задача.

Доста милиони киснат ежедневно, аз съм си поканил аверите проблема че за една година има една нова книга аверите почитат форума една седмица и изчезват.

13 Юни 2012 13:48
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Протегни ръка на книгите-игри! #56722
Явно тук ще е практичното обсъждане какво може да се промени в организацията и екипността. Видно в темата за "Новата вълна" хората ги кефи да си говорят теоретични глупости и да си размишляват кой ква му е целта и да ох-кат, пуфкат и да си четкат произведенията, без да ги е еня къде и как ще им бъдат представени и оформени (ама нали са Ентелектуалци, такива битовизми не ги вълнуват) !

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

13 Юни 2012 13:51
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Протегни ръка на книгите-игри! #56724
За това съм съгласен Никса.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (51 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 19:14
    • Филми - общата тема (1050 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • Today 18:33
    • Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис (160 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Котарака и Светът на Крея
    • от Radko
    • Today 18:23

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg