• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Спам и автоматични съобщения

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
11 Юни 2014 12:12
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Topic Author
Спам и автоматични съобщения #90466
Постовете в тази тема са отцепени от тази: viewtopic.php?f=52&t=4029

Съобщението предизвикало полемиката:

Bloucester писа: писа:
(unknown sender)

from:
to: <!-- e --><a href="mailto:xxx@gmail.com]xxx@gmail.com[/url]<!-- e -->
date: Fri, Jun 6, 2014 at 12:52 PM
subject: Любимите стари автори пускат нови книги-игри

Здравей,
Радваме се, че можем да съобщим много хубави новини за Новата вълна на жанра. Вчера се състоя премиерата на дългоочакваната книга-игра Ледената Цитадела, с която основателят на интерактивния жанр в България, известният фантаст и преводач ЛЮБОМИР НИКОЛОВ се завръща на сцената след 15 години. Още по-хубавото е, че бързо ще последват и други нови книги-игри от него - както и от още ПЕТИМА от любимите стари автори от 90-те. Можете да научите кои са те, както и пълни подробности за всичко на тяхната страница във Фейсбук: www.facebook.com/knigi.igri Заповядайте там - а в неделя можете да присъствате и на новото представяне на Ледената Цитадела с автографи от автора Колин Уолъмбъри на Панаира на Книгата в НДК (тази неделя, 12:00-14:00, 3ти етаж, дъното на десния ръкав).

КОЛЕДНА ПРОМОЦИЯ НА КНИГИ-ИГРИ
Поръчайте сега на www.legacyofkreya.com !
Пакет "Фен на Призвание герой" - ПГ1, ПГ2 и още
Пакетът включва:

- Сборника с книги-игри "Призвание герой", брой 1
- Сборника с книги-игри "Призвание герой", брой 2
- Хумористичната книга-игра "Невероятните приключения на Дядо Коледа"
- Две специални картички към "Призвание герой", брой 2 (произволни)
- Плакат на "Призвание герой"
СПЕСТЯВАТЕ 12 ЛЕВА!

САМО СЕГА ЗА
20 лв.

Поръчай тук
Пакет "Фен на Крея" - ПГ1, ПГ2, Котарака и още
Пакетът включва:

- Сборника с книги-игри "Призвание герой", брой 1
- Сборника с книги-игри "Призвание герой", брой 2
- Книгата-игра "Котаракът и Черният нарцис"
- Хумористичната книга-игра "Невероятните приключения на Дядо Коледа"
- Две специални картички към "Призвание герой", брой 2 (произволни)
- Плакат на "Призвание герой".

СПЕСТЯВАТЕ 17 ЛЕВА!

САО СЕГА ЗА
25 лв.

Поръчай тук

Призвание герой", брой 2, с твърда корица

Решихме да ви изненадаме за Коледните и Новогодишните празници с нашето луксозно издание на "Призвание герой", брой 2 - с твърда корица. От него в продажба ще бъдат пуснати само 20 броя, така че ако сте избрали този страхотен сборник с книги-игри, побързайте! Пакетът включва:

- Сборника с книги-игри "Призвание герой", брой 2, с твърда корица
- Пълен комплект картички към сборника
20лв.

Поръчай тук

Призвание герой", брой 2, със специална твърда корица

Решихме да ви изненадаме за Коледните и Новогодишните празници с нашето луксозно издание на "Призвание герой", брой 2 - с твърда корица и уникална визия. От него в продажба ще бъдат пуснати само 10 броя, така че ако сте избрали този страхотен сборник с книги-игри, побързайте! Пакетът включва:

- Сборника с книги-игри "Призвание герой", брой 2, със специална твърда корица
- Пълен комплект картички към сборника
- Значка "Призвание герой"
30лв.

Поръчай тук

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Юни 2014 12:13
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Спам и автоматични съобщения #90467

nixata писа: писа:
Доста нагъл мейл. Не стига, че няма инфо, че този мейл се получава като регистриран потребител еди къде си, нито има възможност да се unsubsribе-неш да не получаваш повече този мейл... ами от горе на всички агитира да лайкнеш друга фейсбук страница, различа от официалната на Книги-игри.нет. Ама като си знаем "матриала" не съм изненадан.

Не бих го нарекъл чак нагъл. Форумът на Книги-игри.нет няма монопол върху Фейсбук, но това, което ме подразни, е, че няма никаква информация защо получавам имейла и от кого.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

11 Юни 2014 12:18
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Спам и автоматични съобщения #90469
Уейн, благодаря ти. Във формата изпратена за Коледната промоция горе пише: получавате този мейл като регистриран потребител на <!-- w --> www.knigi-igri.net <!-- w --> (или съответно Крея). Долу във формата има бутон "unsubscribe" бутон за всеки който не иска да бъде спамен повече. Също така на последно място, тази мейл листа ми беше дадена изрично от Вилиан за коледната промоция под условието да го използвам само за нея. Така че разликита е огромна.

А това че си пускал бот да краде данните..... Мен на панаира ми каза, че Вилиан ти я дал, но така го смутолеви, че веднага ми стана ясно, че лъжеше.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Юни 2014 12:19
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Спам и автоматични съобщения #90470
Уейн, на малоумен ли се правиш?

Мейлът с промоцията на "Призвание герой", от който съзнателно си пропуснал части , включва и следните елементи, отсъстващи от твоя:

1. Подателят не е анонимен.
2. В началото пише: "Получавате това съобщение като регистриран потребител на www.knigi-igri.net "
3. Накрая е дадена възможност за отписване - unsubscribe from this list |

Излагай се колкото си искаш - всички те знаем и основно ни забавляваш - но хайде да спреш с идиотщините по отношение на други хора и кампании, а!

11 Юни 2014 12:26
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Спам и автоматични съобщения #90471
Ами редно е да видите как изглежда спам, който рекламира друга страница. :-) И това е само едно от кой знае колко ваши писма последната година. За моя книга не е пускано ОТ ДВЕ ГОДИНИ!! Включително никой нищо не пусна за Тигъра - а СЕГА някой се прави на ухапан? При толкова важна и хубава новина?

Защитата ви е смешна, разбира се. Бутонът за отписване при натискане просто дава "несъществуваща връзка". Какво автоматично отписване от листа, след като това изобщо не е листа, в която си се записвал.

Също така на последно място, тази мейл листа ми беше дадена изрично от Вилиан за коледната промоция под условието да го използвам само за нея. Така че разликита е огромна.

ОК, занапред няма да има никакви разлики с горното. Само дето "отписването" ЩЕ работи. Шангри вече беше отписан - както и всеки друг, който си заяви по какъвто и да е канал.

11 Юни 2014 12:30
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Спам и автоматични съобщения #90472

Ейдриън Уейн писа: писа:

Никса, би ли обяснил кой и защо ти е дал право да пускаш такива мейли от форума?

Нагъл си до безобразие, а и неграмотен технически. След натискането на unsubscribe-а мейл изчезва автоматично от импортната листа. А ако прочетеш внимателно за книги-игри.бг ще видиш кой и защо. За листата на Крея мисля, че сам може да се сетиш. Вижда се и от кой мейл идва, а не от някакви Х-чета.

Това твоето с бота си е чиста кражба на лични данни и в по-нормални страни можеше и да си имаш проблеми. Жалък си!

11 Юни 2014 12:38
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 403
Спам и автоматични съобщения #90473
Хайде стига сте обвинявали Уейн. Вече казах, че аз съм виновен за спама и всичките недостатъци на съобщението. Не се сетих за "отписване".
Алекс, ми даде листа с адреси, ама ми беше по-лесно да използвам базата данни вместо да правя нова таблица или да преписвам.
Уейн не е крал данни, най-малкото защото не знае как. Тоя път няма вина.
Освен това съобщението беше от 06.06.2014 вече е късно да се поправи станалото.

11 Юни 2014 12:44
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
Спам и автоматични съобщения #90474
Силно съм разтревожен от изтичането на данните за имейла ми, който съм се постарал да не крия!!! Страх ме е, че този спам ще навреди на харддиска, видеокартата и процесора на компютъра ми, затова моля Джордж и другите отговорни лица да се заемат с пускането на ваксина, която да предотврати евентуални щети.

11 Юни 2014 12:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Спам и автоматични съобщения #90475
В последния ти пост, Никса, няма нито една вярна буква, както обикновено.

А дори ТИ да не спамиш пак от дадената ти "мейл листа", съобщения от форума (КИ.бг) за вашите дейности ще си има. Същото ще е и от мен занапред - но само при излизане на важна книга-игра, какъвто беше поводът и сега.

11 Юни 2014 12:46
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Спам и автоматични съобщения #90476

kiril_ps писа: писа:
Силно съм разтревожен от изтичането на данните за имейла ми, който съм се постарал да не крия!!! Страх ме е, че този спам ще навреди на харддиска, видеокартата и процесора на компютъра ми, затова моля Джордж и другите отговорни лица да се заемат с пускането на ваксина, която да предотврати евентуални щети.
Вече казах на Спас какво да направи.

11 Юни 2014 12:47
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Спам и автоматични съобщения #90477

gbm писа: писа:
Алекс, ми даде листа с адреси, ама ми беше по-лесно да използвам базата данни вместо да правя нова таблица или да преписвам.

Джордж, по-интересно как се е сдобил с тях, за да ги даде. Не е необходимо да поемаш ти вината. Понякога подбудителят носи по-голяма отговорност от прекия извършител :-)

11 Юни 2014 12:50
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
Спам и автоматични съобщения #90478

gbm писа: писа:

Вече казах на Спас какво да направи.
Няма да подам сигнал до БеБоп, само да вметна, че аз не съм корумпиран човек, но шкафчето ми е празно, а обичам сладките....ъъъ.....мотивации :-)

11 Юни 2014 12:54
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Спам и автоматични съобщения #90479

... Няма да подам сигнал до БеБоп, само да вметна, че аз не съм корумпиран човек, но шкафчето ми е празно, а обичам сладките....ъъъ.....мотивации :-)
Споразумяхме се! Снощи Танер и Йойовеца по същия повод си изкрънкаха една нощ в чалга клуб и "салфетки на корем".

11 Юни 2014 13:13
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Спам и автоматични съобщения #90480
По повод разгорещения спор за злоупотреба с лични данни...Не си спомням добре, защото по принцип не обръщам голямо внимание на подобни неща, но не помня при регистрацията си на този форум да съм прочел някъде подобен текст например: "Съгласни ли сте да получавате непоискани съобщения от www.knigi-igri.net , www.knigi-igri.bg , или други близки на тях организации с идеална или търговска цел?". Не помня да съм казвал да, или не.
Нито пък смятам обяснението - "Имаме мейл листата от Вилиан." за оправдателно в тази насока, защото не помня да съм оторизирал Вилиан да дава е-мейл адреса ми на когото и да е. Още повече помня едно съобшение, че вече си имам електронна поща на www.knigi-igri.net .

Държа да отбележа, че подобни съобщения не ми пречат. Пречи ми обаче постоянното ДЪРЛЕНЕ, ДЪРВЕНЕ и КУРОМЕРЕНЕ на двете организации - едната с идеална, другата с комерсиална цел. Поведението ви е "жалко". И ми е трудно да разбера какво точно делите, какво точно се опитвате да докажете и още по-малко разбирам защо смятате, че малкото хора посещаващи форума са длъжни да ви четат мизериите.

Спестете ми отговори от рода на "ти знаеш ли кой съм аз и какво съм направил за жанра, та ще ми държиш тон или сметка".

С неудоволствие и съжаление:
Светльо.

ПП - Всъщност спестете ми каквито и да е отговори. Начетох се на глупости през последните няколко дни.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

11 Юни 2014 13:18
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Спам и автоматични съобщения #90481
Аз бих попитал какъв е този hook.inchost.net и толкова ли е било трудно за поръчителите да си пуснат съобщенията по някакъв нормален общоприет начин? Присъединявам се в искането да не получавам известия, основно защото не знам какъв е хоста от който идват (не и гугъл не можа да ми обясни).

Нека Уейн вложи някаква сума в нормален сайт, от който да идват съобщенията (или да се договори с Вилиан или Торо да ползва наличните системи), и няма да имам нищо против да получавам такива.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.
Прикачени файлове:
58_e3416e0797e690fdc5bc97841790a588.jpg

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Time to create page: 0.106 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (51 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 19:14
    • Филми - общата тема (1050 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • Today 18:33
    • Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис (160 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Котарака и Светът на Крея
    • от Radko
    • Today 18:23

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg