Това е тъжната истина. Беше време някой да я изрече и надали има по-подходящ изразител.Надценявате силата на своята носталгия, струва ми се.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
На които и да е произволни книги тиражите...Кои тиражи трябва да ни говорят?
... и се издават по 3000+ заглавия на година. 90% от които са недоклатени, ако мога да се изразя мило. :/...Тенденцията за намаляване на продажбите (и тиражите) на книги не е само български модел, просто нашата държавичка е супер-миниатюрна и когато 0.0001% от населението си купуват книги, това е по-нагледно.
Добре бе. Преди първото мнение в тая тема, което съм цитирал, имаше мое мнение. Мнението си беше най-обикновено. Кого толкова го бъркат моите мнения, че постоянно ходи с метлата и трие? Веднъж вече се бях зарекъл да не го отварям никога повече тоя сайт, чудя се защо изобщо ми трябваше пак да пиша.Кои тиражи трябва да ни говорят?
Тук спокойно мога да изпадна в дъъълго лирично отклонение как книги "едно време" са се правили за по 1-2 години, не 1-2 месеца (целия процес - от началото на превода през редакция през набор през печат); че не са били баш евтини (50 ст. или левче при заплата 50-60 лв. да речем) и т.н. Но айде - няма. И по-интересни офтопици можем да си намерим.
Ръбчния набор или евентуално моно/линотопа не е най-бързия, но месец и нещо в печетници при условие, че се правят редекции и дори има отк не кой знае какво. Забележете, че е второ издание, сиреч първото е изчерпано напълно.Ламята
Н. Хайтов
второ издание
тираж 50 100 бр.
корична цена 0,34 лв.
печатни коли 6,5
дадено за набор IX
излязло от печат ХI
Щото си знаем "матриала".
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas