• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Интернет формата КИ

Интернет формата КИ

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
04 Авг 2011 23:46
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Topic Author
Интернет формата КИ #22242
Да Ви споделя, драги съфорумници на мен премного ми се понрави интернет формата на КИ.
В читанка, където за разлика от тук има значително повече КИ в електронен вариант съм изпитвал голямо удоволствие от четенето на някой КИ. Хубавото там е, че можеш юнашки да си свалиш всичко на торрент и така да си запазиш КИ в подреден и доста готин вид. Някой доста се е постарал за Кървав меч 1 и 2 като лично за мен е до значително по - добре от хартиения вариант.
В интерес на истината, ако примерно има към 200 КИ на пазара бих си продал това което имам освен там педесетина от любимите ми и бих се оставил на идеята за електронна КИ.
Вашите любезни мнения по тоз въпрос?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Авг 2011 23:56
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Интернет формата КИ #22245
мерси, аз съм виновник за КМ в Читанка

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

05 Авг 2011 00:11
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Интернет формата КИ #22249
Личното ми мнение е, че книгата умира и никой не може да я спаси. И че това е нормално. Както пергамента е умрял, както е умряла калиграфската книга. Просто четците са кретеноидски направени за сега, но тая надежда, че най-сетне някой ще се сети да направи четец във формата на книга и лекичък. Е, тогава вече книгите ще умрат тотално. До две-три поколения на хартия ще печатат само правителствата. И това е. Прогреса винаги продължава, въпреки желанието на навиците и сантименталността.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

05 Авг 2011 00:21
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Интернет формата КИ #22251
Киндъл е много готин, няма светене има вид на истинско мастило... Аз не искам, обаче да си заменя книгите - просто като имаш към 3000 и ми се явява голям проблем със съхранението. От няколко години купувам, малко защото няма нищо супер интересно, но дори то ми прави към 40 книги на година и то повечето дебелки, което е проблем.
Мисля към 11-12 да си отида на село да извадя КИ и да обявя един търг за всички неща, които не ми трябват особенно онези големи мега игри, старите списания на плеяда, онова с корабите на ДЖМДЖ и прочее нещица, които просто нито стоят легнали нито прави.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

05 Авг 2011 00:23
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Интернет формата КИ #22252

Yann Gamgee писа: писа:
мерси, аз съм виновник за КМ в Читанка

:clap:
Защо не го направиш и с останалите части същото?

05 Авг 2011 06:19
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Интернет формата КИ #22267

Rahvin писа: писа:
Да Ви споделя, драги съфорумници на мен премного ми се понрави интернет формата на КИ.
В читанка, където за разлика от тук има значително повече КИ в електронен вариант съм изпитвал голямо удоволствие от четенето на някой КИ. Хубавото там е, че можеш юнашки да си свалиш всичко на торрент и така да си запазиш КИ в подреден и доста готин вид. Някой доста се е постарал за Кървав меч 1 и 2 като лично за мен е до значително по - добре от хартиения вариант.
В интерес на истината, ако примерно има към 200 КИ на пазара бих си продал това което имам освен там педесетина от любимите ми и бих се оставил на идеята за електронна КИ.
Вашите любезни мнения по тоз въпрос?

За коя читанка става въпрос? На chitanka.info за сега поне не намирам книги игри.
П.С.: Намерих няколко, но май са същите като тук

05 Авг 2011 07:05
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Интернет формата КИ #22268
Хартиените книги заминават. Неизмеримо по-удобно е да натъпчеш цяла беблиотека в четец, да не говорим колко по-малко място заема и по-лесно се мести. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Авг 2011 09:32
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Интернет формата КИ #22285
Айде сега, лиготии 8-) Ако сте истински любители на книгите, купете си нова библиотечка, изхвърлете някоя излишна мебел и така. А и още нещо - ПРЕСЯВАЙТЕ библиотеката си. Вижте много добре какви книги имате и хубавичко помислете има ли такива, които няма да отворите никога повече. Има ли - в кашон и я на мазе, я на таван, я на село, я за някой лев на търговците на старо, я на вторични и така. Освобождава се място - а аз съм сигурен, че ВСИЧКИ имате в библиотеките си книги, които само ви заемат място там.

05 Авг 2011 09:49
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Интернет формата КИ #22294
То не е само до мястото да ти кажа.
Късат се, изтъркяват се - знаеш.
Искат ти ги. Всеки има за цигари, ама за книга - виж това пипкава работа нямат хората голяма немотия е там, ама виж рахвин чете що да не вземем от него, дали ще я върнем ако се сетим...
Аз лоши книги нямам - виж баба ми има, ама си ги обича простотиите си там и си стоят.
Конкретезирам обаче КИ.
Кървав меч 3 е нечетаем реално като книга.
Той става на парчета имам един от издателството, никога неотварян само той е в добро състояние.
Сонора, Принца на Алкирия, Варварския бог пак стават на парчета.
КИ за мен се четат най - добре в Е формат. Няма да разлистваш, няма да се чудиш. Пожелавам да се сложи на поне един автор всичко в Е вариант тука.

05 Авг 2011 09:50
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Интернет формата КИ #22295

Rahvin писа: писа:
Искат ти ги. Всеки има за цигари, ама за книга - виж това пипкава работа нямат хората голяма немотия е там, ама виж рахвин чете що да не вземем от него, дали ще я върнем ако се сетим...

:lol: Верно ли? :lol: Аман от "четливи" приятели. :lol:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

05 Авг 2011 10:01
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Интернет формата КИ #22298
Не си раздавайте книгите на подобни приятели, лесно е.

Колкото до книжния формат, той ще съществува поне още столетие. Може би печатниците няма да работят на едро, а ще се концентрират върху правенето на по-малки количества за отделни бройки читатели. Книгите ще имат по-скоро колекционерска стойност и хората ще имат библиотеки съставени само от любимите им книги.

Но това е далеч. :)

My deviantART page.

05 Авг 2011 10:04
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Интернет формата КИ #22299
Ами изчетох няколко книжки на Kindle-а на един приятел. Наистина изглежда като на хартия. Има куп удобства, като най-ме впечетли възможостта да посочиш непозната дума от текста (например на английски) и от долу под чертата да видиш какво означва. Не ми хареса малкия екран и тази qwerty клавиатура защото разваля "хартиената илюзия" на екрана. Гледах четци, които са с touch screen и без клавиатури и копчета и визуално са по-приятни, защото изглеждат като нормален лист хартия, но май са много по-лоши във функционално отношение от Kindle. Сега се колебая дали да накарам един приятел, който се прибира от UK септември да ми купи новия Kindle. Само се чудя защо смятат, че като са го направили по-малък и по тънък това е плюс. За мен плюс е ако максимално прилича на книга по размер :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Авг 2011 10:29
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Интернет формата КИ #22305
Имаше едни стари прото-четци, ама се загубиха - бяха си точно като книга: прилича на кутия за ДВД, отваряш я и хоп: два екрана, отляво текст, отдясно текст, нелошо замислени. Ама... нали.

05 Авг 2011 11:02
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Интернет формата КИ #22313
С какво четенето на такова устройство се различава драстично от четенето на лаптоп?

05 Авг 2011 11:07
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Интернет формата КИ #22315
С много. Не уморява очите. Не ти свети като екран на лаптоп (даже изобщо не свети) и не се напрягаш. Удобно е да си четеш седнал, легнал или дори на плажа. На тъмно няма как да четеш с него. Продават едни лампички, които да си закачаш отгоре и да ти светят докато четеш вечер на тъмно. Батерията издържа много дълго.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Интернет формата КИ
Time to create page: 0.066 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Препоръки и интересни игри (10 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от kiril_ps
    • Today 15:40
    • Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg