• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Re: Идеите на Новата вълна

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
15 Сеп 2011 17:33
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Re: Идеите на Новата вълна #29965

Ейдриън Уейн писа: писа:
В такъв случай самият Лисичков не си е купил книгата (а твърди обратното).
Bloucester - 2 бройки, инвинсибъл, Рахвин и вг по една? :idea: Изобщо...

Хехе и с моята стават цели 6 !

vg , Уейн постоянно ми повтаряше, че ти си си купил, та и от там знам.

Въобще страшна работа.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Сеп 2011 18:07
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Re: Идеите на Новата вълна #29972
Лисичков, да не би да й правиш антиреклама, че не я купуват? Или пък не им пука за нищо на посетителите в книжарницата?

Уейн сети ли се да остави още нещо с книгите? Знам ли... някакви рекламни материали? Или дори 10 листчета с автографи на авторите? Нещо, което да раздвижи духовете в Стара Загора... и да покаже, че авторът има специално отношение към книжарницата, примерно.

Някакси, струва ми се крива цялата работа. Говори зле и за продавача, ако е взел стока, която не може да продаде, въпреки че уж потенциални книелнти има. Ако пък си виден хейтър и знам, че баш мен хейтиш, що да ти давам и една бройка да продаваш... Мистерия е цялата работа за мен.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

15 Сеп 2011 20:49
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Re: Идеите на Новата вълна #29992
Не стоя там аз, в книжарницата, за да й правя антиреклама. Точно напротив, сложил съм я на челно и видно място.

Ако съм направил някаква антиреклама на книгата, то несъмнено тя е eдинствено на страниците на този форум. Но това все пак си е моето мнение, което съм изразил в рецензията си за книгата и няма не мисля, че има нещо общо между него и че я продавам.

Не, Уейн не е оставил нищо друго освен книгите. Пък и в инетерес на истината не виждам как това, че може да има автограф, би могло някак си да раздвижи продажбите.

Иначе имах идея от преди двайсетина дни, която предложих на Уейн. И тя беше следната - тъй като така и така пръскам листовки за учебниците /книжарницата това продава основно/ да напечатаме листовки, които да бъдат паралелно разпръснати с моите. Уви, идеята не се осъществи.

На този етап не мога да кажа дали подобно място е подходящо за продажба на книги - игри като цяло. Но от една страна влизат , поне за мен, доста потенциални купувачи - тинейджъри на по 15 - 18г. От друга доста успешно продавам и от 4 - 5 месеца и Magic the gathering там. Като цяло мога да си извадя някакви по цялостни изводи след около месец. Но нека не се залъгваме - на този форум има всичко на всичко не повече от 7 -8 почитатели от старата генерация от Стара Загора. Е, 5 от тях са си купили. Гоним още двама - три.

Ако това с листовките бе осъществено, както го мислех, можех да имам и по - достоверни резултати какво що- годе би могло да се очаква от един провинциален град като Стара Загора.

Но все пак трябва да е ясно за кого е предназначена книгата, но тук навлизаме в съвсем друга тема.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

15 Сеп 2011 20:55
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Re: Идеите на Новата вълна #29994
Държа да отбележа, че книжарницата на Лисичков я посещават хора които дори не са чували за КИ. Под 18 са 99% от тях. Ако я има в Ориндж у центъро би било друго.
Умолявах Уейн за личен автограф... нямаше химикал... срам го е да поиска може би и прочее. Няма значение, че не дойде и септември както обеща... мисля че на третия път като дойда в Сф, може да се случи някакво чудо и да го получа.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

15 Сеп 2011 21:01
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Re: Идеите на Новата вълна #29995
Като идваш в София първо се обади на мене за да ти помогна с тормозенето на Уейн, да не си забравя току така химикалките.
Ако се случи някаква гавра отново ще викна Асен и Павката (последният не е от форума, но Уейн предполагам го знае), ще има тягостно препускане от блока където живее надолу към изхода, но от външната страна.

Избери своето приключение

16 Сеп 2011 00:03
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Re: Идеите на Новата вълна #30021

Лисичков писа: писа:
На този етап не мога да кажа дали подобно място е подходящо за продажба на книги - игри като цяло. Но от една страна влизат , поне за мен, доста потенциални купувачи - тинейджъри на по 15 - 18г. От друга доста успешно продавам и от 4 - 5 месеца и Magic the gathering там. Като цяло мога да си извадя някакви по цялостни изводи след около месец. Но нека не се залъгваме - на този форум има всичко на всичко не повече от 7 -8 почитатели от старата генерация от Стара Загора. Е, 5 от тях са си купили. Гоним още двама - три.

Аз не съм от Стара Загора, но имах път натам. Чудех се къде точно е книжарницата, от която мога да си купя "Асасините на Персия". И не щеш ли, гледам от другата страна на улицата шарена корица с преобладаващо синьо - забелязва се легнала от петнайсетина метра. После докато я разлиствах слънчасал в една кръчма, а насреща ми седеше някакъв с вид на Ерик Рагнарсон, един момък около моята възраст забеляза какво чета и рече, че и той бил четял книги-игри едно време, когато все още се издавали. Казах му, че пак са почнали да излизат. Явно все още има стари читатели недостиганти от вестта за "Възраждането".

16 Сеп 2011 12:48
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Re: Идеите на Новата вълна #30054

Явно все още има стари читатели недостиганти от вестта за "Възраждането".

На мен ми е интересно, освен старите фенове на книгите-игри, има ли нови? Какви са ви впечатленията от щандовете, книжарниците, има ли тук във форума такива хора, на каква възраст са? Какви са им впечатленията от новите книги, жанра като цяло, имат ли интерес към старите заглавия?
Пуснете една анкета във фейсбук, ако не сте го направили вече - четете ли, чели ли сте, бихте ли чели такива книги, задайте им въпроси, с които да привлечем интереса им.

И още нещо, изключително важно за новите читатели - на видно място във форума и в сайта, с няколко думи обяснете, какво са книгите игри. Няколко реда, като дойде нов потребител, нямащ досег с тях да знае, за какво става дума. Сигурен съм, че има такива хора, които като чуят за книга-игра си представят тетрадка с кръстословици, судоку, тестове и прочие. Това, че за нас определението за книга-игра е като аксиома, за новите читатели не е със сигурност. Обяснете го така, както Любо Николов го беше обяснил в Огнена пустиня за първи път.

Слогана на сайта "Приключение е да си спомниш" е хубав, но насочен единствено към старите читатели.
Нов читател няма как да бъде провокиран от него, защото тези думи са лишени от съдържание за него.
Ако не бъде измислено нещо ново,, скоро от цялата инициатива ще остане само форума, а във форума ще останат само модераторите, авторите, един-двама потребители на приятелски начала извън форума, и един-двама трола като мене, с достатъчно свободно време. И ще си пишем за старите времена, ще "цъкаме с език" чрез клавиатурата и ще се флеймиме взаимно от време на време от скука..

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

16 Сеп 2011 13:07
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: Идеите на Новата вълна #30055
Само Lachdanan работи за увеличаване на феновете на КИ сред подрастващите. Направил е две хлапета (едното беше добре запознато с Кървав меч) и има съпруга, която също беше на ти с материята. За друг не се сещам .... :hi: :hi:

16 Сеп 2011 13:10
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 52
Re: Идеите на Новата вълна #30056

Rahvin писа: писа:
Много сте ми забавни, мили хорица. Сякаш живеете в онези коледни кристални сфери където къщичката свети, а снежеца пада и пишете от там в нета.
Идиотите и кретените са навсякъде около вас, не очаквайте да не ви полазват начесто, а съм забелязал, че много често чувствата са взаимни.
Извод.
Просто сме хора.
И дайте да говорим за КИ!

Аз като видя някой да отвори тема/коментар в който плюе/хеитва правя следните неща:

1. дишам един път.
2. прочитам 1 вия ред.
3. въздишам на труда който е хвърлил за да напише целия мемоар.
4. продължавам с нещо което ще ми хване окото

знаете лафчето за баницата... така че могада кажа само едно.
забавлявайте се в сайта хора :).

note: Критиката няма общо с хеитване ,"сипане", нареждане

Ro#i#: Леко напомняне за въздържане от силни емоции. Че като тръгне веднъж, понякога се стига до наводнение :)

16 Сеп 2011 14:22
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Re: Идеите на Новата вълна #30064
Уейн твърдеше за голяма информационна вълна да не казвам цунами...
Това нещо го няма май, ако греша ме поправете. Уейн, каза че това е предпремиера за фенове, реално преди да дойде неясната дата на официалното издаване, Хашашините може да ги намерим само при Лисичков и от сайта.
Впечатления и движения от продажбите реално няма... и няма и как да има така.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

16 Сеп 2011 14:39
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Re: Идеите на Новата вълна #30070
Някой тук (май Бранимир) списва дневника chetene.blogspot.com, беше дал връзка и там пишеше, че можела да се намери в онази книжарница дето са си я наели на попа, че даже с лев остъпка.

16 Сеп 2011 16:04
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Re: Идеите на Новата вълна #30083

Rahvin писа: писа:
Уейн твърдеше за голяма информационна вълна да не казвам цунами...

Rahvin . Аз също бях останал с впечатлението че ще има такова нещо.

Нали се твърдеше, че има покани от 2 големи телевизии? Какво стана с тях? :)

16 Сеп 2011 16:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Идеите на Новата вълна #30084
Защо пак правите чужди сметки? :idea: Нали дори не съм пуснал книгата още? Изчаквам Онфеста, както и реалния край на летния сезон. Закъде бързате?

16 Сеп 2011 16:28
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Re: Идеите на Новата вълна #30087
Уейн всичко е точно! :) просто се чудех какво става :).

16 Сеп 2011 16:37
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Идеите на Новата вълна #30089
Ясно, сори. :) Всичко си продължава по план, ще ви държа в течение като се случват нещата, разбира се.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За ценообразуването на книгите-игри (38 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Today 01:50
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (40 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:42
    • 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от ringlas
    • Yesterday 13:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност