• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпрос към коленционерите (и не само)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
20 Сеп 2011 10:14
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Въпрос към коленционерите (и не само) #30507
Както взе да ми се изяснява от темата за минималните тиражи, има някаква възможност да се организира издаване на малък тираж от дадена КИ - нещо от рода на 25 или 30 бройки, които да се продадат на цени от около 9 или 10 лв за книга значително по-малка и по-зле изглеждаща от Котаракът (не, Котаракът изобщо не изглежда зле).

Бихте ли си купили такава КИ, ако е писана от някои от авторите на старата вълна? А ако е писана от нов автор (като Хамелеонът или мен.....не се сещам някой друг неавтор да се споделял, че драска КИ)?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Сеп 2011 10:25
LeTHaL
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпрос към коленционерите (и не само) #30509
Съгласен съм да дам и повече от 9-10 лева за книга, написана от старите автори Колин и Блонд:)

20 Сеп 2011 10:39
despite
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Въпрос към коленционерите (и не само) #30510
Предполагам, че имаш предвид преиздаване на някоя от старите книги, защото никой от старите автори няма да пише книга която ще бъде издадена в тираж от 30 бройки. От къде знаеш, че има такава възможност след като преди няколко месеца на дневен ред стоеше въпроса дали изобщо имаме право да сканираме книгите в електронен вид? Какво значи по-зле изглеждаща от Котарака? Аз също мога да си принтирам някоя сканирана книга за лично ползване и да й сложа спирала (нямам предвид, че Котаракът изглежда зле, дори напротив, но сравнението не е направено достатъчно ясно). Ако нямаш това предвид, кое издателство мислиш, че ще се наеме да преиздава 30 бройки от стара книга при положение, че може да няма законовото право да го направи?

Не съм чел темата с минималните тиражи и не знам дали там е отговорено на тези въпроси. Ако обясниш идеята си малко по-подробно в тази тема или дадеш линк към друга свързана с тази тема бих могъл да се включа с мнение.

20 Сеп 2011 10:45
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпрос към коленционерите (и не само) #30512
Това е темата: viewtopic.php?f=61&t=1526

Имам предвид нови произведения. Как точно би изглеждала книгата ми е трудно да кажа. Coblin King предложи да нарисува нещо (примерно корицата), Джордж да направи оформлението....

20 Сеп 2011 11:27
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Въпрос към коленционерите (и не само) #30513
Ако става дума за тиражи на стари книги игри (поне аз и диспайт така го схващаме), виждам два проблема:
- дори да има печатница, на която да поверим задачата и да ни издаде стари книги с лоша обработка (само и само да са на книжен носител), няма от къде да намерим дигитални заготовки на въпросните книги и ме съмнява, че за някоя книга може да се намерят 30 души (дори за рядко списание като Мегаигра 6 бр. сме май само 3 ма, а за Невидимата армия май са пак толкова, но не и 30)

Ако става дума за тираж на нови книги: аз съм ЗА и ще направя всичко възможно ако някой автор иска да издаде книга, да му помогна. ЩЕ се събере бройка желаещи да си купят книгата, ще покрием разхода по издаването + печалба за автора. Склонен съм да дам до около 20 лв. за книга така, но това зависи от другите 29ма също.

20 Сеп 2011 13:43
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Въпрос към коленционерите (и не само) #30519
Подкрепям начинанието - бих си купил всичко от млад автор на КИ. Можеш да ползваш дигитален печат - предлагат малотиражно печатане и не излиза скъпо. Самият аз обмислям да издам нещо в 50-100 броя.

20 Сеп 2011 14:08
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпрос към коленционерите (и не само) #30520
Въобще не съм колекционер, но бих си купил нещо от нов автор, дори да е тип "самиздат". Просто ще съм любопитен какво е сътворил някой от участниците във форума и ще мога да съм пълноценен при обсъждането на творението му. А и има нещо чаровно в подобен тип самоинициативи и бих подкрепил. 9-10лв. за нещо подобно е съвсем прилична цена. Пък и аз нали съм се отказал да си купувам следващите Асасини, така че ми увисват 50-60лв :) , които мога да дам за книгите на нови автори - участници в този форум.

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

20 Сеп 2011 14:13
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Въпрос към коленционерите (и не само) #30521
Какво толкова не Ви харесва в Асасините просто не знам. Книгата е супер - и съдържание има, и игра има, и механика има, и оформление има .... абе нямам думи просто.

След като измислихме начина можем спокойно да кажем на ксенокс и на КирилС да пишат смело има кой да ги купи.

Само един въпрос: малотиражното печатане става в печатница, а не в копирен център нали така?

20 Сеп 2011 14:34
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Въпрос към коленционерите (и не само) #30522
Ако искаш да е книга :)

20 Сеп 2011 14:56
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпрос към коленционерите (и не само) #30523
Има и вариант да е в копирен център - цената би паднала доста, както и качеството. Както казва Мериадок, няма да е книга, а документ със спирала

20 Сеп 2011 17:06
Делян
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Въпрос към коленционерите (и не само) #30535
Подкрепям и идеята за "Пътя на тигъра", и тази на Ro#i#, независимо дали заглавията са на известни ни автори или не. Все пак трябва да се помогне и на новите автори, ако има такива. Ако е качествено съдържанието, ще прежаля не дотолкова доброто оформление на книжките.

20 Сеп 2011 19:07
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 62
Въпрос към коленционерите (и не само) #30550
Ами моето становище е следното:
1. Ако става дума за книга на някой от старите автори - както и преди съм споменавал на Колин и Майкъл бих си купил всичко без значение от цената и без значение как изглежда. Бих дал пари и за Блонд, но ... не веднага (т.е. не авансово)- ще прочета малко отзиви, ще си съставя мнение и чак тогава
2. За ВСЕКИ от останалите стари автори ... съжалявам, но дори и при 10 страници само положителни коментари бих дал пари за тях само след като ЛИЧНО се запозная с творбата им и се уверя, че си струва. Нямам намерение да спонсорирам бездарници! Визията на книгата не ме интересува - важно е това между кориците.
3. За новите автори - Торо се е доказал за мен - с удоволствие ще се включа във всеки негов проект. Останалите ... препоръката ми е като непознати автори да пуснете творбите си безплатно в интернет, а ако се окажат добри - с удоволствие бих си купил книгата ви на хартия. Споменах ли, че визията не ми е толкова важна ;) За да не влизате в излишен разход с печат може да се заемете едва след като получите достатъчен брой заявки :idea:

20 Сеп 2011 19:13
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Въпрос към коленционерите (и не само) #30551
Ех Ваньо, много песимистично бре човек. Дай го по-бодро. Аз по между другото не бих отказал никак да си взема и ново заглавие на Дж.М.Дж.

20 Сеп 2011 19:15
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 62
Въпрос към коленционерите (и не само) #30553
Е, чак пък песимистично ... просто въпрос на вкус :)

26 Сеп 2011 11:39
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Въпрос към коленционерите (и не само) #31283

Meriadoc писа: писа:
Подкрепям начинанието - бих си купил всичко от млад автор на КИ. Можеш да ползваш дигитален печат - предлагат малотиражно печатане и не излиза скъпо.

+1

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.064 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Препоръки и интересни игри (10 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от kiril_ps
    • Today 15:40
    • Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg