[/offtopic]Мери, прав си че има принципна разлика между ИР и КИ - и доста точно го казваш в последния абзац. ОБАЧЕ - всяка следваща книга от 6те Асасини отива все повече към нормален КИ геймплей и разклоненост, така че скоро от характеристикте на интерактивния роман ще останат само силната история (но не за сметка на разклонеността), героите и стилът. Първата книга е нарочно крайна форма на ИР поджанра (макар и със силни КИ елементи като системата и тактиката в схватките), от която да се върви към максимално пълноценно сливане с КИ, като се запазят всички плюсове и нито един от минусите на двата поджанра.
Защо точно по този начин? За да се хванат и въведат в интерактивната идея мнозинството нови читатели (на нормални романи), разбира се, на повечето от които "книга-игра" неслучайно им звучи смешно. И които никога не биха се заинтересували от повечето от старите КИ (тези в които имаше само зарчета, но не и история).
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Направило ви е впечатление, че Торо никога не би отговорил на такъв въпрос. И с право. За точни числа не се говори.Уейн, от чисто любпитство питам, колко Асасини се продадоха? Същият ми въпрос е и към Торо, ако не е някаква тайна, разбира се...
Направило ви е впечатление, че Торо никога не би отговорил на такъв въпрос. И с право.
Аз отговарям. И то не само с цифри, които нямат никакво значение извън контекста, а директно с изводите - които са действително ценното и ни касаят всички.
Ами не знам дали мисля в преспектива, но ще ти обясня аз защо смятам, че 5 книги са по-добре от една. Просто и ясно е - 5 книги имат много по-голям шанс да се харесат на повече хората с различно вкусове отколкото една книга. Не виждам как може да спориш за това.Така че пробвайте да мислите малко по в перспектива. Иначе наистина всичко е обречено. Сигурно си мислите, например, че 5 нови книги-игри са ПЕТ пъти по-добре от една, ако не и повече. Пълни глупости.
Ако тези 5 книги са по 200 тираж, ползата от тях ще е ТОЧНО колкото - ако не и по-малко! - от една КИ като тях, но в голям тираж от 1000-1500.
Напротив, нищо тревожно няма. Просто повечето от читателите НЕ пишат по форуми. До тях се стига по съвсем други начини, за което ми беше и приказката.Цифрите мисля, че станаха ясни за всеки, което е тревожно на фона на още една тежка финансова година, която ни очаква. Но най-лошого за мен е, че в тоя форум май няма нито един потребител, на който Асасините или Котарака да му е първа книга-игра...няма свежи хора.
Бяхме се разбрали ти да не пишеш глупости, а аз да не те критикувам... усещаш къде куца механиката, нали?Ами издавайте и продавайте тогава, СилвърУлф, какво чакате.
Съветът ми обаче е да почнете със 150 тираж, иначе така и ще си останат.
И мисля, че се бяхме разбрали, че ако не сме се разбрали нещо, първо се питаме по скайп. Така че нека продължим да си го спазваме.
Ама не казваме аз и ти колко да са тиражите. Публиката казва (ако изобщо разбере за новите КИ). Пазарът казва (ако изобщо бъде създаден). Затова са тия постове с вътрешно инфо, за да знаете в какво положение сме и какво трябва да се направи.А въпросът с това колко да са тиражите си е пълна безсмислица - адекватните тиражи са по 500-1000 бройки и съм убедена, че при по-добър маркетингов подход ще се разграбват като топъл хляб.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas