• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
16 Ное 2011 22:11
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Topic Author
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36595
Извинявам се за странното заглавие на темата. Ако не съществуваше човекът и автор на КИ Ал Торо, нямаше да е такова.

Та, мисълта ми (и евентуално, ако е питане) ми е насочена към хора като hameleona, Ro#i# и подобни. Продължавате ли да работите върху проектите си? Докъде сте? Като приключите, каква съдба предвиждате за произведенията си?

Конкретен въпрос към hameleona? До кой епизод си и колко на брой знака прави това?:)

П.П. Нека всички, извън двамата посочени, споделят плановете и достиженията си. Все пак не съм следил отблизо форума в последно време и няма как да съм запознат. А и много други, влезли сега.

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ное 2011 22:25
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36596
Проекта във форума по-долу (Прашинките, както е по-известен) е до 250 епизод 40К думи май. Това, с което се занимавам и (дай боже) уейн ще го хареса, че току виж се излъгал и да го издаде :P е в същата вселена и със същия главен герой. Няма да давам спойлери, но е най-вече с поне 4 коренно различни начина за преминаване и много под-варианти. Наличието на няколко коренно различни битки, прилично голям дневник, множество възможни начини за екипиране на героя го броя за плюс :) И ползва цял един зар :D

Прогресът е 300 готови епизода, 32 000 думи. + близо 3К правила и приложения. Оказа се, че мога да пиша и кратки епизоди. Ще завърши на 350 или 400 епизода, като се надявам до края на месеца да е готово всичко. После отива при Уейнски и от там - или на форума като първата ми електронна КИ или за редакция, корекция и т.н., като първата ми хартиена.

Освен това пиша и един кратък РаИ (Разказ-Игра)... добре де, всъщност съм почнал 3 и чакам музата да каже, кой ще се появи във списанието (виж из темите в тоя форум).

ПП: Колкото повече ме тормозите и разпитвате за плановете ми - толкова повече пиша, така че се чувствайте свободни да ме тормозите... и да сте готови за отнасянето ми в облаците :D

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

16 Ное 2011 22:29
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36597
Готов съм с разказа-игра Пътят на Светлината, който ще пусна по някое време. Той е 150 епизода, 13 000 думи. В момента съм раздвоен между слабо интерактивното му продължение и Часът на Бокора (което пък е продължение на Часът на Вещицата на Джордж). Може би за момента ще дам предимство на първото, защото последните редакции на историята за Джейкъб ми напомниха за първоначалните ми идеи. За него и Здрач.

Нищо от гореспоменатите няма да бъде издадено от Уейн.

От останалите пишещи, предполагам, че Ксенокс е доста напред с историята си за Калоян. Обзалагам се, че и Кевин Слейтър тихомълком пише нещо.

Предполагам, че Уейн ще иска да пусне поне един-двама от старите пушки (в смисъл на автори на голям брой КИ) - Върдж, Джордж или Колин преди останалите, но това си е само предположение.

16 Ное 2011 23:03
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36598
hameleona, значи да очакваме друг сюжет от представения тук като дебютна твоя КИ??
Ro#i#, ти защо се дърпаш от издателството на Уейн? Или се дърпаш по принцип? Щото иначе съм останал с впечатление, че си най-надъхан! Или поне наравно с хамелеона. Неслучайно ви питам наедно.

... e=youtu.be

16 Ное 2011 23:09
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36600
Забравих да спомена, че проектът на Xenox ще е фактическото начало на Новата вълна, лично за мен!
Без да ми се обиждат другите.

... e=youtu.be

17 Ное 2011 05:50
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36610
Личното ми мнение е, че проекта на Ксенокс ще е изключително полезен. И за младежта, учеща за Калоян, и за жанра изобщо.

Не се дърпам от Уейн, просто имам проблем със спазване на неговите изисквания. До сега съм писал само разкази, някакси не успявам да надскоча малкия обем (за това и всеки път Хами ме шашка като ми каже или покаже колко е сътворил). А на Уейн за сега поне не му се издава сборник с разкази-игри. За тях е онлайн списанието.

За продължението на Часът на Вещицата, не можах да го убедя че би си заслужавало да се издаде. Разбира се, там нямаше и какво да му покажа. Ако нещата се задвижат, може да пробвам пак.

Надъхан съм, но съм и слабо продуктивен. Имам надежда, че до края на следващата година да има опция някой да си поръча нещо писано от мен на хартиен носител. Стига да съм написал достатъчно до тогава.

17 Ное 2011 08:02
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36613

invincible писа: писа:
hameleona, значи да очакваме друг сюжет от представения тук като дебютна твоя КИ??
Ro#i#, ти защо се дърпаш от издателството на Уейн? Или се дърпаш по принцип? Щото иначе съм останал с впечатление, че си най-надъхан! Или поне наравно с хамелеона. Неслучайно ви питам наедно.

Да, сюжета ще е различен, макар основната тема (военно sci-fy) си стои, но мащаба е намален - Грифин е едва Лейтенант, Мей Ли младши лейтенант, а една станция плаче за проучване.

17 Ное 2011 08:33
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36616
Ще се появи ли Елинор Трета? Спомням си една много красива сцена на смъртта й (заедно с тази на Грифин).

17 Ное 2011 08:44
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36618
Всъщност само Грифин пуква в тая сцена. И да, персонажа Елинор ще се появи. Дали обаче ще оцелее или ще я пречукат (а може би самия Грифин ще я пречука) ще се разбере, като изиграете КИто. А описаната сцена е от това, което ще почна да пиша, ако Уейн хареса настоящия проект. По принцип схемата е следната:

Прашинки в космоса започнаха цялата идея. След време реших, че това ще стане име на поредицата, а не на отделна КИ.

Технически, за сега планът не е за определен брой книги, но има няколко планирани, като ще се подредят по написване, според това, дали ще ме издават или не:

Ако ме издават:
Мисия Омега (бета заглавие за това, което пиша в момента)
Пръстените на Марс (криминална история в една от корабостроителниците на Марс. Хронологически следва веднага след Мисия Омега (от която е и сцената, за която питаш)
Евентуално още книги от поредицата.
А през това време лека полека довършвам гиганта, постнат във форума.

Ако не ме издадът:
Мисия Омега
Довършване на проекта тук.
Пръстените на Марс.
И квото дойде после. Историята на Грифин има хляб за поне двадесетина КИ.

17 Ное 2011 10:09
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 398
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36624
Досега мислех да изчакам и да не споменавам, докато не е напълно готова, но тъй като последните 2 месеца не съм писал и явно имам нужда и от малко подкрепа, само ще открехна най-общо. Книгата е психологически трилър / психологически ужас и ако я завърша успешно ще е първата КИ за възрастни издадена в България. Опитвам се да постигна много високо качество (това е една от причините да пиша бавно), искам да отвея конкуренцията - това го казвам с най-добри чувства към всички. В момента са написани над 100 епизода, 15,000 думи или около 1/3 от книгата.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

17 Ное 2011 10:34
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36632
Дерзай Зе! Ще те чакаме с интерес, а щом е ужас Бранко ще удари едно рамо със сигурност.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

17 Ное 2011 10:36
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36633
Ако искаш сериозна подкрепа, може би е добре да пуснеш десетина епизода. Но не всичко, за да си нямаш проблеми при издаването после :)

17 Ное 2011 13:31
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 398
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36643

Вилорп писа: писа:
Дерзай Зе! Ще те чакаме с интерес, а щом е ужас Бранко ще удари едно рамо със сигурност.
Само да уточня, че става въпрос за "психологически ужас", така че никой да не очаква хвърчащи кървища и вътрешности. Няма чудовища, зомбита или извънземни.

Ro#i# писа: писа:
Ако искаш сериозна подкрепа, може би е добре да пуснеш десетина епизода. Но не всичко, за да си нямаш проблеми при издаването после :)
Проблеми при издаването не мога да имам, тъй като сам ще си издавам книгата, но повече подробности, когато му дойде времето :)
Много ми е трудно да реша дали и какво да пусна. Най-много ми се ще да пусна всичко написано до момента, но мисля, че това само ще развали удоволствието на читателите. Засега ще се въздържа.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

17 Ное 2011 13:37
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36644
Личният ми съвет е да не пускаш нищо, освен тук-там някакви парчета от епизоди. Не мисля, че каквото и да е демо на книга с психологическа насоченост може да предаде пълната сила на такова произведение.

17 Ное 2011 14:48
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Нови книги-игри от броени за неутвърдени автори #36647
Тия новите проекти се очертават доста големи като обем. Те и Варварският Бог и Принцът на Алкирия бяха големи, преди авторите да се омързелевят подир тях. Дано пък да излезе нещо.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2025г.?... (17 Мнения)
    • в Работилница / Анкети
    • от Efix7
    • Today 17:17
    • САЩ`94 (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:47
    • Лед и цвете (4 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Efix7
    • Today 13:46

За контакти