• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Книгите-игри и съвремения свят

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
01 Дек 2011 15:05
Tigermaster
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Книгите-игри и съвремения свят #38301

Greed писа: писа:
Аз лично под игра за двама си представям да има отделна книга (една и съща)за всеки играч и двамата да се изчакват на решаващи места.
Не става така.

Преди време с брат ми направихме нещо подобно на страт, твърде силно повлиян от "Дракони, напред" на Върджил Дриймънд. Беше преди повече от десет години - аз бях на петнайсет, брат ми - на дванайсет и нещо. Този път, обаче, държавите бяха две - Дракония и Грифония. (Е*ати заглавията, бтв, само дето тогава ни се сториха страхотни...) Досещате се защо. След построяването им имаше и възможност за мултиплейър - т.е. от замъците в двете държави тръгват двама герои и всеки трябва да стигне до замъка на противника. Който успее пръв, печели. Всеки от играчите разполага с отделна книжка, в която си чете ходовете. Двамата се движат по карта с определена скорост, като се редуват. Досещате се за какво става дума. Мисля, че откъм механика я бяхме докарали прилично, обаче се появи неочакваната проблемация, че между играчите няма никакъв контакт по време на игра. Всеки е забол нос в своята книжка(всъщност тетрадка с шейсетина листа) и в картата и нито си казват нещо, нито нищо. А това може да е леко неприятно, при положение, че са на половин метър един от друг. Това е далеч от идеалния вариант за мултиплейър, нали...

За мен идеалният вариант за игра от повече от един човек е някакъв кооператив, в който героите са заедно. Един чете изразително историята и всеки от играчите взима решения от името на своя герой, като може и да дава акъл на останалите. Така поне ще имат усещането, че играят заедно, което е доста важно.

Иначе гореспоменатата игричка я пазя още, даже по едно време мислих да я кача на форума. :) Може пък на някого да му се види интересна.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Дек 2011 15:16
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Книгите-игри и съвремения свят #38307
Колкото повече мисля по-въпроса, толкова по-близко достигам до играта с миниатюри на УаУ. Може би това е - стратегическа карта, където всеки си мести фигурката. Всеки играч може да управлява чудовищата, с които се бие противника при негов куест (или дори да купува чудовищата) ако играта е в режим 1-в-1. При кооперативен режим си мисля за нещо като инстанс - всеки от играчите има герой, който изпълянва конкретна функция - примерно лечител, танк и специалист по нанасяне на щети. Трябва да има и подробни указания за стратегията на чудовищата. примерно, ако му нанесеш Х щети, пуска ултимативната си магия.

Общо взето, все се въртя около нещата от Лорд и Магьосник. И това, което съм видял, че е забавно в УаУ.

01 Дек 2011 18:17
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Книгите-игри и съвремения свят #38345
То четенето принципно е лично, индивидуално нещо та оттам и всякъкъв мултиплеър включващ книги още в основата си изглежда нелеп.

01 Дек 2011 19:37
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Книгите-игри и съвремения свят #38365
Има и вариант за четене на глас :)

01 Дек 2011 21:42
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Книгите-игри и съвремения свят #38382
Според мен възможността за четене на една книга-игра от двама опира до това колко са навити за приключението. Може да се редуват като четец и слушател. Въпрос на желание.

02 Дек 2011 17:35
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Книгите-игри и съвремения свят #38457
Или може да има епизоди започващи със специална иконка означаваща че този епизод се чете на глас задължително. И така двамата ще знаят кой до къде е без да четат на глас всяка вътреигрова сметка и дребно решение.

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.062 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (7 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:40
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност