• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
30 Дек 2011 11:51
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 839
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40420

Anardil писа: писа:
България (?) + Великобритания /= на целия свят ;).

Иначе, за това дали има или няма разкази-игри: говорим за списание все пак, не за сборник. То е различна медия с различни функции - нормално е да е по-информативно!
Не може, специално за ситуацията в БГ. Ако излизаха по 4-5 заглавия на двумесечие, да, но в нашата бг реалност настоящият формат на списание "Нова вълна" е добър вариант. Да се популяризира жанра чрез разкази-игри.
Иначе е добра идея да се направи секция за Книгите-игри в Англия, Франция, САЩ и прочие.

knigi-igri.bg/shop/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Дек 2011 13:57
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40433
Първа поука - pdf форматът е ужасна идея. Зарежда се половин час и зареденото изобщо не предполага задължителната употреба на подобен формат. Ако ще правиш страници в днешно време, редно е съдържанието ти да е съобразено с наличието на страници, тези страници да са оформени по специфичен начин и т.н. и т.н. Но това е фенски проект и като такъв, идеята му е да допълва някакви по-авторитетни издания. Следователно, могат да правят каквото си искат.

Втора поука - доколкото разбирам, в Британия нещата никога не са замирали съвсем, както тук. Едва ли има нужда да обяснявам до каква колосална разлика води този факт.

Напуснал форума след многократен произвол от страна на модератори и админи.

30 Дек 2011 14:21
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Topic Author
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40437

_Nocturnal писа: писа:
Първа поука - pdf форматът е ужасна идея. Зарежда се половин час и зареденото изобщо не предполага задължителната употреба на подобен формат.

А какъв е проблемът след като веднъж свалиш файла на харда си ?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

30 Дек 2011 14:59
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40440
Аз лично си мислех и за това (за "Новата вълна"), но според мен тогава се появява проблемът с коментарите под всяка статия (на която Уейн държи). Като си изтеглиш списанието значи, че после ако искаш да коментираш, трябва да го направиш във форума ли, или ще си има отделни странички и за това.

В този ред на мисли (със сигурност съм в грешната тема), в един друг форум, в който списвам, има раздел, в който като напишеш мнение под дадена тема то отива и в "новината"/темата на страницата на сайта. Не съм сигурен, обаче, дали това работи (и дали трябва да работи) и в обратния ред.

30 Дек 2011 17:07
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40472

Лисичков писа: писа:
Че не ми е притрябвало да пазя подобни неща на харда си, при положение, че са достъпни в интернет и връзката ми е постоянна.

Че не мога да дам линк на някого към конкретен материал и той да го види бързо, а трябва да се занимавам да го инструктрам къде и как да свали същия тромав pdf файл, евентуално преди това къде и как да свали четец за pdf файлове и накрая къде и как да намери онова, което искам да му покажа от въпросния pdf файл.

Че ми е много по-удобно да разглеждам сайтове в браузъра си, отколкото да се разправям с абсолютно ненужния при четене на компютър формат разделен на страници.

Не мисля, че са малки проблеми. Но дори да смяташ, че са такива, онзи предният - свързан с първия ми досег до информацията - е много по-сериозен, защото ме отказва въобще да се занимавам с медията.

30 Дек 2011 17:26
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40476

Че не мога да дам линк на някого към конкретен материал и той да го види бързо, а трябва да се занимавам да го инструктрам къде и как да свали същия тромав pdf файл, евентуално преди това къде и как да свали четец за pdf файлове и накрая къде и как да намери онова, което искам да му покажа от въпросния pdf файл.

Пропускаш обаче нещо важно. Английският вариант е "magazine"..т.е списание. И именно, защото е СПИСАНИЕ е оформено като такова - pdf, хубаво оформени страници, подредба и т.н. На българският вариант общото нещо със "списание" е само името. Това си е просто един "сайт в сайта" с различни раздели. Предимство е това за коментарите, но ако ще е заради оценката и коментарите и възможностите за link-ване, защо тогава всички тези материали не са просто на сайта knigi-igri.net?! И за да съм по-нагледен ще дам пример с вестник "Капитал" - имат електронно издание на вестника си на pdf, което е точно копие на хартиеното издание, и отделно имат всички статии от вестника на сайта си, където може да се коментират. На мен ми е приятно да го чета на .pdf, a и така съм сигурен че ще прочета всичко и няма да пропусна някой нов материал, търсейки го в разделите на сайта им.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

30 Дек 2011 19:18
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Topic Author
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40489

Че не ми е притрябвало да пазя подобни неща на харда си, при положение, че са достъпни в интернет и връзката ми е постоянна.

Че ми е много по-удобно да разглеждам сайтове в браузъра си, отколкото да се разправям с абсолютно ненужния при четене на компютър формат разделен на страници.

Не мисля, че са малки проблеми. Но дори да смяташ, че са такива, онзи предният - свързан с първия ми досег до информацията - е много по-сериозен, защото ме отказва въобще да се занимавам с медията.

Хехе !
По същият начин аз мога да ти изтъкна също толкова предимства на pdf - a :

1. Някой може да поиска да си разпеча списанието на хартиен носител, консервативни хора всякакви. Пробвай да разпечаташ Уейновото сайтче.

2. След година - две, като няма ни списание, ни дявол, единственото място където ще намериш същото ще е харда ти. Вервай ми, след известно време няма да има и помен от това списание.

3. Английското списание не прилича ли малко повече /хич не е малко, ама карай/ на списание отколкото нашия сайт - списание, точно благодарение че е структурирано в pdf ?

Както и да е. Дано Уейн почерпи някои неща от англичаните, като примерно крещящата нужда от редакционен заглавен материал, който да обяснява и на другите хора, извън форума, какво е това сайтче - списание и за какво се бори.

P.S. Да питам, че съвсем се обърках. Това списание ли е - www.gatheringmagic.com/ ?

Мнението е било редактирано. Свържете се с модератора за причините.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

30 Дек 2011 21:37
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 839
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40515

P.S. Да питам, че съвсем се обърках. Това списание ли е - www.gatheringmagic.com/ ?

Мнението е било редактирано. Свържете се с модератора за причините.

Лисичков,
дали ще е PDF списанието зависи от целите и задачите на продукта. Ето ти пример за готино списание scifi.bg/ Не е PDF, поради причини, за които сам можеш да се досетиш.
За съжаление целта на списанието "Нова вълна" не е представена, трябва да гадаем по заглавието. Това е най-големият пропуск на Екипа според мен.

knigi-igri.bg/shop/

04 Ян 2012 00:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #40660
Списанието е адски якото. Доста ми допадна. Наистина искам и нашето списание да бъде на PDF формат. По яко ще изглежда.

Избери своето приключение

20 Ян 2012 21:06
Regina
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #42905
Най-добре да има и двете. Както е Капитал. Така след време може да се пази само архив от пдф файлове, и да се трият старите страници.

Кака се върна!

26 Ян 2012 11:46
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #43598
...понеже в интернет страниците са оскъдни, или?

Побъркващо е да гледам млади хора с толкова овехтяло мислене, честно. Предполагам, трябва да се очаква от общност, обединена около изолирано явление, приключило преди 15-ина години, ама...

Ето какво мога да ви кажа за списанието, на което е посветена темата:

1. Разгледах го още в началото на дискусията. Попрочетох неща.
2. Нещата ми харесаха, разправията с PDF файла - не.
3. Никога повече не съм им отварял сайта и нямам планове да го правя вбъдеще.

За сметка на това, ако не трябваше да свалям и да се занимавам с мудни за навигиране файлове, бих го преглеждал поне от време на време, понеже съм любопитен. Някои от вас също биха могли да го преглеждат. Бихме могли да си разменяме линкове към интересни статии и т.н. Вместо това, тази тема умира.

Но вие се радвайте, че изглеждало "като истинско". В проклетата епоха на интернет. Компютри на въглища ли използвате?

26 Ян 2012 11:55
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #43601
Какъв е смисъла от онлайн списание, което не се усеща като списание? Това в момента си е сайт. Сайт си имахме вече, за какво ни е втори? Аз искам да си изтегля броя на пдф и да си го чета на спокойствие, даже ако съм на кеф, мога да си го принтирам и да си го чета на хартия.

Момчетата от Fighting Fantazine са се постарали, а нашето списанийце е през просото.

My deviantART page.

26 Ян 2012 12:31
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #43602
То аз под списание, разбирам само на хартия... Това и за мен си е сайт, но не е лошо.

26 Ян 2012 12:36
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #43605
Разграничението между тукашния сайт и списание наистина е безумно. Там е работата, че причината за това безумие най-вероятно е залегнала в нуждата да се работи с безумни хора.

Щяха ли всички участвали в "списанието" да положат същия труд, ако текстовете им бяха предназначени за сайта? Ако отговорът на всички е "да", значи няма абсолютно никакъв смисъл от разделянето на двете. Ако е "не", значи все пак има някаква полза, макар идеята да си остава все така нелепа.

Сега се сещам и за още едно предимство от отделнето на статиите в собствен подсайт - навигацията на подсайта е по-прилична. Само дето това просто заобикаля проблемите на сайта, без да ги коригира.

Така или иначе, отхвърлянето на PDF форматът беше най-доброто решение, което създателите на списанието биха могли да вземат. Неясният и, във всеки случай, твърде дълъг период между броевете пък - най-лошото.

26 Ян 2012 12:46
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Fighting Fantazine - английското списание за книги - игри #43608
(rofl)
Аз не бих писал за сайта. Сайта е тромав, неудобен, тежък и лично за мен - грозен.
Списанието е приятно, леко, удобно за навигация и не чак толкоз грозно (да, знам че имам лош вкус).
Все още не съм разбрал и идеята форума да има бекграунд картинка с големината на стена.

Как да е, лично за мен списание си е нещо монолитно. Сега просто си имаме сайт. Втори сайт по-точно. И добре че е така.
Виж, не смятам, че трябва да се чака по два месеца между броевете - по-добре само един, пък ако ще и да не е особено голям броя.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продавам книги-игри на Английски език (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Today 16:30
    • Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (31 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Вилорп
    • Today 15:05
    • Истинска Магия от Роджър Уилко (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 21:27

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg