• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Книгите-игри в Русия

Книгите-игри в Русия

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 16
26 Ян 2012 20:45
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1672
Книгите-игри в Русия #43676
Е чак пък кореспондент - просто чета и тук и там. :D

Има място където можеш да публикуваш творби Вилорп - Создаём книги-игры - е подфорума им - има всякакви налудничави и интересни идеи - симулатор на живот ?!?, средовековни игри, всякакви фентъзита и фантастики и общо взето всеки се пробва и търси помощ ( което е най-интересно ) за своя проект.

Пуснах им първо разясненията на Хамелеона ( с негово съгласие разбира се ), но явно ми е бил лош руския, та ги пуснах и на български език директно. Интересно им е и ме питат какво ли не на личен - даже един се чудеше откъде ми е аватара на капитан Цубаса, та с него за анимета подпукахме. И то на английски език !!! :D Българин и руснак да се разбират на английски - къде отиде славянското в нас ?

Както и да е. PDF-те с линкове в техните книги ги видях и са много удобни. Някои превеждат англоезични книги като Lone Wolf, други се занимават с нещо като полукомпютърни игри - в браузера се играе нещо като интерактивен текст - quest-book.ru/forum/gamebook/wotfm/wotfm.php малко бавно зарежда и т.н.

Има интересни работи и мисля, че близките ни езици не са пречка за този, който желае да си разшири кръгозора.

:)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Ян 2012 20:57
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 23
Книгите-игри в Русия #43684
Аз се бях регистрирал там преди около 3 години и им следях форума, но после спрях, че не ми остава време.
Иначе лятото си направих труда да прочета класиката на Дмитрий Браславский - Подземелья черного замка. И то по всички възможни разклонения. Общо взето имам пресни спомени. Мога да се опитам да и направя кратко ревю, ако има заинтересовани - примерно в конкурса за статия, макар че там мисля с нещо друго да участвам и до 3.02 едва ли ще сваря...Но пишете, ако искате ревю - ще опитам...

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

26 Ян 2012 21:03
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Книгите-игри в Русия #43690
Аз даже ще те помоля още тук да си напишеш мнението в един-два абзаца. Как се сравнява с добрите КИ от Старата вълна и с англоезичните?

26 Ян 2012 21:26
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Книгите-игри в Русия #43706

gamebooker писа: писа:
Аз се бях регистрирал там преди около 3 години и им следях форума, но после спрях, че не ми остава време.
Иначе лятото си направих труда да прочета класиката на Дмитрий Браславский - Подземелья черного замка. И то по всички възможни разклонения. Общо взето имам пресни спомени. Мога да се опитам да и направя кратко ревю, ако има заинтересовани - примерно в конкурса за статия, макар че там мисля с нещо друго да участвам и до 3.02 едва ли ще сваря...Но пишете, ако искате ревю - ще опитам...

Аз съм заинтересован. Дори и да не е във "висок" стил написано - ще ми се да прочета отзивите ти. И на черновата ще съм доволен.

26 Ян 2012 23:47
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 23
Книгите-игри в Русия #43746
Накратко:
Издадена 1991 за пръв път, до колкото знам - т.е. малко преди първата БГ книга-игра. От англоезичните - вижда се силното влияние на книгите от Fighting Fantasy поредицата - като игрова система и структура на играта. Но като сюжет не е така зловеща - по-скоро е като народна приказка. Самият сюжет не е особено уникален, литературата е като за малки деца. Въпреки това - нужен ви е добър руски или много добър речник под ръка - има много конкретни наименования на предмети, артефакти и т.н., които не се ползват толкова в ежедневния руски (не че моя е на кой знае какво ниво, но чета разни статии из нета и гледам поне на ниво четене да го поддържам). От българските КИ - най-близка до Замъкът на Таласъмите и Гората на Демона. Но по-дълга и МНОГО по-трудна. Радикално нелинейна. Ако се хванете да я четете, си заделете доста време и стабилни нерви :)

Когато имам повече време ще пиша по-подробно ревю, но имам време само през уикендите, а сега съм се хванал и да пооправям двата си разказа от последния конкурс номер 2, че все си намирам недоглеждания...

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

07 Май 2014 17:47
Kadena
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Книгите-игри в Русия #88596
Добър ден!

Да, винаги е интересно да се хвърли поглед отвън. Извинете ме че пиша на руски, вместо на български език, който за съжаление не владея. Надявам се, че няма да бъде банната от модератор :-) Няма спокойно =)

Аз съм PR-мениджър на руския сайт за книги-игри www.quest-book.ru . Ето защо, бих мога да отговоря на вашите въпроси за книгите-игри в Русия и нашия уебсайт. Жалко е, че Efix7 спря да идва при нас, беше ни приятно :-)

Новините идващи от вашият сайт и като цяло за българските книги-игри ни бяха много интересни. Ние дори се опитахме да преведем две статии от български, и сега те са качени в сайта ни. Разбира се, езиковата бариера е неудобство, но можем да се опитаме да общуваме. Ако желаете и ще ви е по-лесно, аз може да отговарям на английски.

Преведено от бачо ви ви Вил и Чичото. не тоя на жанра.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Добрый день!

Да, всегда интересно почитать взгляд со стороны. Извините, что я по-русски, так как болгарский язык к сожалению не знаю. Надеюсь, модератор меня не забанит :)

Я PR-manager русского сайта о книгах-играх quest-book.ru. Поэтому могу ответить на ваши вопросы о книгах-играх в России и нашем сайте. Жаль, что Efix7 перестал к нам заходить, мы его вспоминаем :)

Вообще, ваш сайт и болгарские книги-игры нам очень интересны. Мы даже попробовали перевести 2 статьи с болгарского, теперь они есть на нашем сайте. Конечно, языковой барьер очень мешает, но мы можем попробовать пообщаться. Если так будет проще, я могу отвечать на английском языке

"Growing Strong"

07 Май 2014 18:47
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Книгите-игри в Русия #88597

Kadena писа: писа:
Добрый день!

Да, всегда интересно почитать взгляд со стороны. Извините, что я по-русски, так как болгарский язык к сожалению не знаю. Надеюсь, модератор меня не забанит :-)

Я PR-manager русского сайта о книгах-играх quest-book.ru. Поэтому могу ответить на ваши вопросы о книгах-играх в России и нашем сайте. Жаль, что Efix7 перестал к нам заходить, мы его вспоминаем :-)

Вообще, ваш сайт и болгарские книги-игры нам очень интересны. Мы даже попробовали перевести 2 статьи с болгарского, теперь они есть на нашем сайте. Конечно, языковой барьер очень мешает, но мы можем попробовать пообщаться. Если так будет проще, я могу отвечать на английском языке

Добрый день! Kadena,

радвам се, че те виждам на нашия форум. Да наистина аз спрях да влизам във вашия форум защото не ми остава много свободно време. Разходвам го по други проекти - дигитализация и разпространение, популяризация по форуми, малко статии в Wikipedia и други инициативи.

Ние сме малка общност но се опитваме да растем бавно, но славно. :-)

PR-manager - много интересна длъжност е това. Ти с какво точно се занимаваш ?

07 Май 2014 20:06
Kadena
Асасин
Асасин
Скрий Още
Книгите-игри в Русия #88598

Efix7 писа: писа:
Добрый день! Kadena,

радвам се, че те виждам на нашия форум. Да наистина аз спрях да влизам във вашия форум защото не ми остава много свободно време. Разходвам го по други проекти - дигитализация и разпространение, популяризация по форуми, малко статии в Wikipedia и други инициативи.

Ние сме малка общност но се опитваме да растем бавно, но славно. :-)

PR-manager - много интересна длъжност е това. Ти с какво точно се занимаваш ?

Като цяло се състои в развитие на проекти из на социалните мрежи. Подобно на вас, присъстваме във Facebook, но това не е основната мрежа за Русия. Опитваме да развием нашата група ВКонтакте . И се опитваме да се пускаме актуални новини от света на книгите-игри.

Списвам и статии книги-игри списание. Опитваме се да следим и за събития, които се случват и извън дискусиите по форумите. Повече съвети, които давам на администратора са изключително полезни :-) :-)

Виждам, че имате твърде много и различни проекти. Едва започнах да чета форума ви де, но ми се струва много интересно място. Особено раздела за „Кръвта на зомбитата”, много е впечатляващо!

В основном это поддержка проектов в социальных сетях. Как и вы, мы есть на facebook, но эта сеть не является главной для России. Пока мы пытаемся поднять нашу группу vkontakte. Ее надо заполнять новостями из мира книг-игр.

Еще я пишу статьи про книги-игры в журнале. Надо также следить, чтобы важные темы не уходили из обсуждений на форуме. Еще я даю умные советы администратору :) масса дел :)

Вижу, что у вас тоже много разных проектов. Я пока только начала читать ваш форум, но это очень интересно. Особенно "Кровь зомби", это очень впечатляет!

"Growing Strong"

08 Май 2014 00:33
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 655
Книгите-игри в Русия #88607
След френската, с удоволствие бих прочел и някоя руска книга-игра :-)

08 Май 2014 04:58
Kadena
Асасин
Асасин
Скрий Още
Книгите-игри в Русия #88609

Meriadoc писа: писа:
След френската, с удоволствие бих прочел и някоя руска книга-игра :-)

Сещам се за някои :-) Повечето от нашите автори са пуснали книгите си онлайн за свободно сваляне. Проблемът е, че трябва да се чете на руски.

Би било интересно да се запознаят нашите читатели с българските книги-игри. Като цяло, ние превеждаме чуждестранни книги (от английски основно), за която имаме проект за „Съвместен принос”. Идеята е, че текстът е качен на сайта и преводачите работят на парче, когато имат време за това. И желание. :-)

В това няма нищо комерсиално, тъй като е превод от фенове за феновете превод (FtF мрежа =)) (фенове за фенове), но благодарение на това ние успяхме да преведем някои книги-игри. Например, „Сърцето от Лед” (Heart of Ice) на Дейв Морис (с което се гордеем) :-)

По принцип, бихме могли да се опитаме да преведем и някоя българска книга-игра. Но тук, разбира се, се надяваме и на помощ от ваша страна.

Я могу посоветовать некоторые :) Большинство наших авторов размещают книги-игры на сайте и их можно свободно скачать. Проблема в том, что придется читать на русском

Было бы интересно познакомить и наших читателей с болгарскими книгами-играми. Вообще, мы переводим иностранные книги (с английского), для чего существует проект "совместный перевод". Смысл в том, что текст выкладывается на сайт, а переводчики переводят по частям, когда у них есть время. И желание :)

В этом нет коммерческого аспекта, так как фанаты переводят для фанатов (fans for fans), но благодаря этому нам удалось перевести несколько книг. Например, "Сердце льда" (Heart of Ice) Дэйва Морриса (наша гордость :)

В принципе, мы могли бы попробовать также сделать и с какой-нибудь болгарской книгой-игрой. Но тут, конечно, без ваших советов не обойтись

"Growing Strong"

08 Май 2014 09:53
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1218
Книгите-игри в Русия #88611
Привет Кадена и добре дошла на форумите на българските книги-игри!

Позволих си да преведа преведа постовете ти, като съм запазил и оригиналния текст. Двата ни езика не са толкова различни един от друг и повечето неща се разбират и така. Та пиши си спокойно на руски, изискването при нас е постовете да са на кирилица 6).

Ще се радвам, ако споделиш малко за новите книги-игри в Русия, пък и за старите.
Ти конкретно имаш ли си фаворит за книга-игра от руски автор?
Дали някой от вашите автори бе се съгласил да предостави книгата си за издаване на български?
Имате ли някаква класация за най-най добре книга-игра в Русия?
Момиче или момче си?
Какво обичат да четат руските фенове на жанра?

Спирам, за да не те изплаша много =)
Игрите с теб!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

08 Май 2014 13:26
Kadena
Асасин
Асасин
Скрий Още
Книгите-игри в Русия #88618

Вилорп писа: писа:
Привет Кадена и добре дошла на форумите на българските книги-игри!

Позволих си да преведа преведа постовете ти, като съм запазил и оригиналния текст. Двата ни езика не са толкова различни един от друг и повечето неща се разбират и така. Та пиши си спокойно на руски, изискването при нас е постовете да са на кирилица 6).

Ще се радвам, ако споделиш малко за новите книги-игри в Русия, пък и за старите.
Ти конкретно имаш ли си фаворит за книга-игра от руски автор?
Дали някой от вашите автори бе се съгласил да предостави книгата си за издаване на български?
Имате ли някаква класация за най-най добре книга-игра в Русия?
Момиче или момче си?
Какво обичат да четат руските фенове на жанра?

Спирам, за да не те изплаша много =)
Игрите с теб!

Благодаря за превода на постовете :-) Така повече потребители ще могат да се включат в дискусията :-)

И така, отговорите:
За старите и новите книги-игри. На близкко е становището на Едрият Уейн

Ейдриън Уейн писа: писа:
Никаква Втора вълна няма, най-малкото щото не е имало Първа. :wink:
Всъщност първа вълна, като в България, у нас не е имало. Наистина, пред 90-те години при нас са публикувани няколко книги-игри, но като цяло жанрът не е бил популярен. Както беше споменато по-горе, тези книжки са от поредицата Битки Безброй в приказния жанр.
Сега обаче се опитваме да развием жанра и има нови книги-игри. За това изключително много помагат конкурсите, които пускаме на сайта си. :-) Благодарение на тях намерихме няколко нови автора и получихме доста добри книги-игри.

Аз конкретно предпочитам новите книги-игри заради голямото разнообразие от системи и сюжети. Любими са ми: „Катарсис” на Андрей Журавлев - екшън фентъзи.
и
„Серебряного века Силуэт” на Константин Шепелин, но него бих го препоръчала с особенно мнение, защото е основан на руската история, литература и поезия, което вероятно ще направи четенето му за незапознатите с материята доста тежко.
А, пък ето и автор от „новата вълна”: Роман Островерхов , като всичките му книги са много добри :-)

Поддържаме контакти с всички автори, така че не е проблем да се обсъди въпроса за българско издание.

Класиране в пълния смисъл на думата у нас няма. Имаме си „Златен фонд” в който са качени и събрани най-известните и популярни книги-игри на руски.

Руските фенове на жанра са най-разнообразни. Някой предпочитат произведения базирани на старите системи, аз ги наричам: Старата школа :-), но много желаят и нещо различно. Защото понякога дори фентъзито идва в повече. Също така са доста популярни книгите от английските автори.

"Момиче или момче си?" Этот вопрос не совсем поняла, но думаю правильный ответ девочка (това няма нужда да ви го превеждам =) )

Спасибо, что перевели мои сообщения :) Так больше пользователей смогут почитать обсуждение :)

Итак, отвечаю:

Про старые и новые книги-игры в России. Ближе всего к истине тут мнение Ейдриън Уейн

Ейдриън Уейн писа: писа:
Никаква Втора вълна няма, най-малкото щото не е имало Първа. ;)

Действительно, Первой волны как в Болгарии у нас не было. Да, в 1990-е было издано несколько книг, но большого развития жанр тогда не получил. Как тут уже писали, эти книги сделаны по системе Fighting Fantasy, в основном в жанре сказки

Но сейчас мы все же развиваемся и появляются новые книги-игры. Этому сильно помогают конкурсы, которые мы проводим на сайте :) В результате, у нас появилось несколько новых авторов и некоторые хорошие и очень хорошие книги

Мне больше нравятся новые книги, так как там большое разнообразие в жанре и игровой системе. Мои любимые книги это
www.quest-book.ru/forum/viewtopic.php?t=2715 жанр action, фантастика
и
www.quest-book.ru/forum/viewtopic.php?t=2716 но рекомендовать ее сложно, так как она целиком построена на русской истории и литературе, включая поэзию. читать, наверное, будет очень сложно

и вот этот автор из "новой волны" мой любимый. У него все книги очень хорошие :)
www.quest-book.ru/directory/auth ... %F5%EE%E2/

Со всеми авторами мы поддерживаем связь, так что издание на болгарском с ними можно смело обсуждать :)

Рейтинга в полном смысле этого слова у нас нет, но есть "золотой фонд", куда мы отнесли самые известные и популярные книги на русском языке

www.quest-book.ru/directory/tag/ ... 4%EE%ED%E4

Российские поклонники жанра очень разные. Некоторые принципиально читают только старые книги (я называю их old school :) , но многие все же хотят разнообразия в жанре, потому что fantasy очень много и она многим надоела :) Очень популярны книги английских авторов

"Момиче или момче си?" Этот вопрос не совсем поняла, но думаю правильный ответ девочка))

"Growing Strong"

08 Май 2014 16:27
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Книгите-игри в Русия #88624
Много се радвам за възможността да комуникирам с фенове на КИ по света. Искам да попитам дали има руски автори на КИ, които пишат на английски.

09 Май 2014 11:22
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1218
Книгите-игри в Русия #88633
При нас има схващане, че книгите игри са писани предимно за моченца. И девочките не са толкова големи фенове на жанра. Дали и при вас е така?
Мислили ли сте да издадете някой от новите книги и на хартия?
При нас има група която разработва книги-игри като приложение за Android системата. Правили ли сте нещо такова при вас? Можеш ли да препоръчаш някоя книга с по-лека система, която да дигитализираме в приложение за телефон?
Понеже напоследък ни обвиняват в ниска активност на форума, каква е активността при вас?
Имате ли галерия с илюстрации от книгите-игри?

Пак спирам =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Май 2014 11:29
Kadena
Асасин
Асасин
Скрий Още
Книгите-игри в Русия #88669

Рони# Мейдей писа: писа:
Много се радвам за възможността да комуникирам с фенове на КИ по света. Искам да попитам дали има руски автори на КИ, които пишат на английски.

За съжаление, не.
Обмисляли сме възможност за превод, защото правим интерактивни версии на книгите-игри. Разбира се, приложения за Android или Apple по-добре да бъдат на английски. :-)
Но това ще бъде най-големия и сложен проект досега, а за момента това не ни е приоритет.

К сожалению, нет.
Мы рассматривали возможность перевода, потому что делаем также интерактивные версии книг-игр. Конечно, приложениям для android или apple лучше быть на английском :)
Но это будет большой и сложный проект, поэтому пока он не является главным.

"Growing Strong"

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 16
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Книгите-игри в Русия
Time to create page: 0.093 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Топ 9 любими книги (Блонд и Уейн) (10 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 17:44
    • Филми - общата тема (1119 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Count Monte Kristo
    • Today 09:16
    • Топ 9 любими книги (преводни) (12 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:57

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност