• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Приказки от темата за пазара на КИ

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
30 Сеп 2011 09:38
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 490
Topic Author
Приказки от темата за пазара на КИ #31901

Междувременно практиката отново доказа основния извод в онази тема: форумът по никакъв начин не е представителен за реалния пазар.

Разбира се, че не е представителен. Извън форума те купуват много по-малко.

Дори Майндкрайм, който уж разбирал от пазари, се е вкопчил в няколкото човека тук, опитвайки се да изтиска каквото може от тях.

Тази тъпотия откъде я измисли? Първо, "изСтисквам". Второ, опитвам се да получа 6 000 до края на годината или нищо, а не "каквото може". То бива некадърност и некоректност в изразяването, ама прекаляваш.

Като пусна Асасините1 по реповете и книжарниците другата седмица, ще обявя тук, разбира се.

Рядко тъпа идея е да се продава книга-игра по реповете. Жалко, че няма онлайн статистики за реалните продажби по реповете, ще е голяма тръпка да се гледа лавината от покупки.

В крайна сметка от двете мнения става ясно, че пазар се създава без реално да има стока за пазара. Вече не се говори за издателски планове, а за обиколка на панаирите. Което показва, че нещата са много зле. Очаквах поне участие в някое телевизионно предаване. Не че би имало някакъв смисъл, но ще е някакво ефектно изпълнение.

Ще бъде интересно Рахвин и Лисичков да изнамерят някакво събитие в Стара Загора, да видим дали този път ще се мотивираш да се замъкнеш там.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Сеп 2011 11:52
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Приказки от темата за пазара на КИ #31926
От време на време се отказвам да се занимавам с Уейн и изобщо да пиша. Защото нищо не се получава - Уейн или ме обявява за хейтър или разни други хора го правят - Радо примерно и същевременно няма нито един ясен отговор на нито един поставен въпрос.

Пак ще повторя какво написа Уейн, преди близо два месеца, на 8 - ми август по точно :

Ето и какво предстои:
август предаваме за печат Патрул за ада 1+2
септември Патрула излиза от печат и едва тогава пускаме в широко разпространение Асасините 1 (това сега и дотогава е предпремиера) - по ВСИЧКИ репове и книжарници
така ще може огромната по мащабите и амбицията си реклама и популяризация на жанра, която сме подготвили, да постигне максимален ефект (в началото на силния сезон) и да демонстрира две поредни книги от новото издателство, вместо единично усилие
октомври излиза Асасините 2, за да даде завършеност на историята, започната в първа
ноември е принципният срок, за който сме говорили с другите автори в издателството ни, така че се надявам дотогава вече някой от тях да е завършил работата си, за да може да излезе в този месец
ако не - ще запълним чакането до декември с класическата книга-игра "Стъпки по вятъра", която си е новата "Принцът на Алкирия" във всяко отношение

Уейн обещава три нови книги до декември месец.

Факт е, че Уейн нито е длъжен някому, нито е обвързан с нещо. Може да си приказва и пише какво си реши, никой не би могъл да му забранил. Но все пак какъв е смисълът от всички тези приказки в настоящата тема ?! Поредните писания от които разбирам следното :

1. Форумът е твърде тесен - има много повече потенциални купувачи отвъд него, отколкото в него.
2. На въпросните панаири Уейн е продал повече книги, отколкото на хората, пишещи и посещаващи форума.
3. Трябва нов подход - "фестивали, представяния, гостувания, даряване/спонсорство с нови КИ и т.н." за да бъдат популяризирани книгите - игри.
4. Популяризирайте - пишете в други форуми.
5. Книги - игри ще ги бъде !
6. Идвайте на фестивала в Борисовата градина.

Същевременно нито дума за огромната по мащабите и амбицията си реклама и популяризация на жанра, нищо за реалната премиерата на Асасините през септември и нито ред за Патрула, Асасините 2 и "Стъпки по вятъра".

Вместо всичките тези словоизлияния, Уейн, просто можеше да кажеш, че евентуално нещо се е раздвижило, как чакаш пазарът да се разрасне, за да пуснеш други книги игри. И да споменеш защо няма "реална премиера на Асасините1" през септември заедно с Патрула.

Всъщност комуникирането с Уейн на тази тема е безпредметно. Отново ще завалят поредните планове, подхвърлени обещания, посочване на срокове...

Единственото правилно решение е да гледам отстрани и да си вадя изводите. И да не коментирам.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

30 Сеп 2011 11:55
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Приказки от темата за пазара на КИ #31928
Те събитията поне за мен отминаха в СтЗ. Скоро може да не съм в България и оставям организация на доайена Лисичков.
Както и да е. Успех Уейн. Браво че правиш нещо, ако има и втора част на Хашашините, значи не само казваш че правиш, а дори си и направил.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

30 Сеп 2011 12:21
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Приказки от темата за пазара на КИ #31938
Щях да нарантя Уейн, после реших, че мога да му кажа всичко дето ми е на акъла лично, та да не се изгубя пак из многото мнения.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

30 Сеп 2011 12:28
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Приказки от темата за пазара на КИ #31941

SatanicSlayer писа: писа:
За да се създаде реален пазар на книги-игри ни трябва едно от най-важните неща - Книги-игри. С две книги бум не се прави, но пък се ходи да се рекламират за да разберат хората, че ги има, че са тука сред нас.
Когато има повече издадени нови книги, то тогава може да се каже, че има солидна база и да сме готови за всякакви мероприятия.
Но не е хубаво да изтъкваш, че камо ли не ти носиш всичко на гърба си. Разбери че не е хубаво това.
Аз сигурно ще присъствам на това в Борисовата градина, защото по това време имам среща с няколко приятелки и приятели, които ще са наоколо.
Освен това трябва да се смени транспаранта, който го имаме с друг и вече наистина по-качествен. Трябват истински плакати, както за Асасините, така и за Котарака. След като си приготвил мощен рекламен бум и да не си се погрижил за плакати........

Освен това ти пак говориш за книги-игри. Кажи ми точно на корицата на Асасините къде на видно място пише Книги-игри?
Старите фенове търсят книга-игра, а не интерактивен роман. Когато се разпространи както ти викаш и те видят книгата ти и я погледнат едва ли ще намерят някаква връзка между книга игра и интерактивен роман.

+1.

Между другото, един от кусурите на Уейн (без да се засяга) е, че просто не трябва да го притискате със срокове. Всичко ще стане, ама малко по-бавно, аз поне така го разбирам 8-)

30 Сеп 2011 12:30
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Приказки от темата за пазара на КИ #31942

Branimer писа: писа:
притискате със срокове. Всичко ще стане, ама малко по-бавно, аз поне така го разбирам 8-)

Сроковете винаги той си ги е поставял сам. Никой не го притиска.

30 Сеп 2011 13:19
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 839
Приказки от темата за пазара на КИ #31954
И аз чаках Асасините повече от уреченото, но в крайна сметка ги получих. За себе си разбрах, че сроковете, които е дал Уейн са неточни, поради неизвестни за мен причини. Всъщност причините не ме интересуват, важното е той да е осъзнал грешката и да се постарае повече следващия път.
Радвам се, че действа с ентусиазъм и аз ще подкрепя инициативата, както мога.
Сайт за Асасините (когато се поутвърди) и превод на английски на творбата е моето предложение.

Към Лисичков:
[offtopic]Сам знаеш, че при социалните взаимоотношения не е важно само какво питаш, но и как задаваш въпросите си. Твоите ми се струват критични, а не информативни. Доколкото разбирам искаш отговори, а в същото време казваш - той няма да отговори.[/offtopic]

knigi-igri.bg/shop/

30 Сеп 2011 13:53
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Приказки от темата за пазара на КИ #31966

kiril_ps писа: писа:
Към Лисичков:
Сам знаеш, че при социалните взаимоотношения не е важно само какво питаш, но и как задаваш въпросите си. Твоите ми се струват критични, а не информативни. Доколкото разбирам искаш отговори, а в същото време казваш - той няма да отговори.

Критични са, защото ми е ясно, че няма да получа никакъв отговор. :mrgreen: И в повечето пъти задавам риторични въпроси. Ако си забелязал, доколко си следил форума от самото му начало през януари месец, Уейн отклонява всякаква конкретика. Порови се малко в съседните теми и ще видиш, че не един и двама питат защо обещаните в началото на август неща не се случват.

Апропо въпросните Асасасини в началото Уейн беше обявил, че ще излизат на пазара март месец. Мога да ти посоча и други форуми, където още през 2007 - ма година обещава и други книги.

Нищо против - но просто да спре, с подобна несериозност не прави услуга на собствената си идея за Втората вълна. Поне можеше да каже - така и така момчета и момичета, объркаха се нещата, не вървят продажбите, ще почакате още малко, извинявам се. Но вместо това нова теми и нови послания.

30 Сеп 2011 18:01
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Приказки от темата за пазара на КИ #32086
Автори има предостатъчно. Почти всички от оригиналната вълна, с изключение на онзи, който не бива да се назовава, са навити да се завърнат ако има кой да ги издава.

30 Сеп 2011 18:07
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Приказки от темата за пазара на КИ #32088
Защо? Да не го баннахте?

30 Сеп 2011 20:31
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Приказки от темата за пазара на КИ #32128

Matrip K. писа: писа:
Защо? Да не го баннахте?

Не, човека просто отказа учтиво - не му се занимава с книги-игри вече просто.

30 Сеп 2011 20:36
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Приказки от темата за пазара на КИ #32132
Стана ми интересен израза "който не бива да се назовава" и ми стана интересно. Другия вариант е да говорите за сатаната.

30 Сеп 2011 21:18
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Приказки от темата за пазара на КИ #32138
Важното е, че и неназован всички го знаят :lol:

30 Сеп 2011 21:24
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Приказки от темата за пазара на КИ #32139
Блонд?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

30 Сеп 2011 21:25
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Приказки от темата за пазара на КИ #32140
[offtopic]Добре де. Ще се уточня. По-горе имах в предвид Брус Алгозин. Сега да продължим дискусията за създаването на пазар за книги-игри. ;)[/offtopic]

Пазарите се създават от търговци. В бизнеса с книги тази задача се пада на издателите. Авторите имат малко общо с търговията. Те просто пишат книгите, които са нужни на издателствата. Трябват поне две издателства, които да работят ексклузивно с най-малко по един опитен автор и тези издателства трябва да са конкуренти, за да се развият бързо нещата. Ако няма надпревара, няма и прогрес. Нещата ще се случват бавно.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продавам книги-игри на Английски език (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Yesterday 16:30
    • Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (31 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Вилорп
    • Yesterday 15:05
    • Истинска Магия от Роджър Уилко (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • 28 Ное 2023 21:27

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg