скокните в съседната тема. Мисля, че успях да синтезирам основния проблем.
vg, част от истинския успех е да пребориш и самата съдба
Но да, слепия шанс е грешка и за мен.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Браво! Супер си го синтезирал, както и това:Омразата ми към заровете е пряко свързана с онова, което ме накара да чета книги-игри: ИЗБОРЪТ...
Много верно!Заровете не са съдбa, а случайност...
Това го бяхме оправили още във "Варварският бог", по същите причини. Просто Силата на противниците беше по-голяма от на героя и Шанс посочваше само той, за да я достигне. (Сила+шанс на героя се сравнява със Сила на противника).Също намирам за крайно досадно (да не кажа малоумно) да хвърлям заровете хем "за себе си", хем "за противника".
В момента си мисля за една система за космическа опера (като Прашинките на Хам). Героят е футуристичен приключенец. Ще ми трябват 9 умения:
стрелба
фитнес
пилотиране
медицина
блъфиране / убедителност
интуиция
инженерство
хакерство
промъкване
Чудя се дали да има точки за разпределяне между качествата или читателят да си избере 2-4 (според нивото на трудност. Като че ли за сега ми се струва по-удачно с разпределянето на точки (за по-мързеливите читатели ще има 3-4 готови герои с вариации според нивото на трудност). Хубавото на точките е, че ако ти наранят ръката, системно можеш да го отразиш с намаляване на оценките за стрелба, фитнес или дори пилотиране с 1 точка (ако не си добър медик, да речем).
Въпросът със зара има лесно разрешение. Който иска ползва - в конкретната ситуация, променя съответната оценка с модификатор според зара:
1 - -2 (оценката се намаля с 2 точки)
2 - -1
3 - 0 (оценката се запазва)
4 - 0
5 - +1 (оценката се увеличава с 1 точка)
6 - +2
Всъщност фитнес се свързва с гараж дето дигаш щанги или тичаш по пътечка. Демек колко му е развит бизнес с гимнастическия салон на героя =)
Иначе да, трябва да се каза за какво ще се ползва показателя, за да му се даде читаво име.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas