Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ами както разбирам основните мерки, които са предприели нефалиралите производители на игри, са били да предотвратят създаването на боклуци.Добре, остава да научим как видео игрите са се измъкнали от дупката. Какъв е бил катализатора и дали можем да си извадим някаква поука.
Фалирали са и следните компании:Пък и този целия "краш" е по-скоро митология - фалирала е една компания монополист (Атари) и толкоз - всички останали са си действали напред.
Както виждаш по-горе - фалират и производители на софтуер.Не мисля че може да се търси паралел с книгите защото в случая на игрите фалирват производителите на устройството , без което няма как да играеш самите игри. Докато в книгите такова устройство няма - всякак книга се продава отделно и независимо.
Авторката пише за "10 по-малко известни факти за краша". Тази статия по никакъв начин не противоречи на написаното от мен (а аз съм писал само факти), докато ти твърдеше, че краш на практика нямало. Ти написа "Пък и този целия "краш" е по-скоро митология - фалирала е една компания монополист (Атари) и толкоз - всички останали са си действали напред." Да, обаче статията говори за "all-out industry Crash".Ето ти например десет факта
www.ign.com/articles/2011/09/21/ ... rash-of-83
This article's factual accuracy is disputed
This article may require cleanup to meet Wikipedia's quality standards
Определено не се ограничаваш до казване на "само един факт", но както и да е. Ето ти три факта:Аз ще ти кажа само един факт - Nintendo Entertaiment System - дата на излизане 1983 г. 19 Юли , 61 милиона продадени пройки. Някак си това не ми се връзва с тотален фалит и краш на всички, а пък ти като искаш го тълкуват щом си запознат с темата.
Ти обаче ми помогна с източниците по темата, като ми даде линк към статия за краша, на която имаш 100% доверие, и която обори твоята теза, че краш не е имало.И преди да цитираш Wikipedia като някъкъв абсолютно достоверен източник по темата, искам да ти заостря вниманието на дебелия текст над статията която си дал
This article's factual accuracy is disputed
This article may require cleanup to meet Wikipedia's quality standards
Такива надписи се слагат когато статията се оспорва и не е 100% на доверие.
Темата не е за Европа и Япония, справка - заглавието.В Европа и Япония (които далеч не са някакви бедняци в сравнение с Американците че да не са виждали компютър ) такъв краш пък никога не е имало. Тук винаги компютрите са били повече на почит чак до Playstation 1.
А ако прочетеш темата никъде няма да намериш да съм писал, че игрите са изчезнали.A ако прочетеш графата последствия в собствената си статия - няма да намериш никъде да пише че игрите са изчезнали а че цитирам : "The first result was that dominance in the home console market shifted from the United States to Japan" Което е запазено и до днес.
Да, определено има разлика с книгите-игри, затова е интересно да се помисли дали не можеше и книгите-игри да имат голямо завръщане след година-две или петнайсет.Да направим паралел с книгите игри -
всички книги игри изчезнаха , навсякъде изчезнаха, никой не се опита да продължи да ги прави, нямаше голямо завръщане след година-две.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas