Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ако мислим така, ще излезе, че е пълно с логически задачи в битките, където се правят пресмятания.в интерес на истината няма нищо по логично от математиката, ако са зададени всички и верни параметри.
Аз да кажа! Аз да кажа!!! (Вдига ръка и подскача на чина)Ако в един шкав има по 100 бели и черни чорапа, бъркаш без да гледаш и вадиш само по един.
Кой от слудните е логическа и коя математическа:
Колко пъти трябва да бръкнаш най-малко за да имаш два едноцветни чорапа?
наистина ли трябва да бръкнеш 3 пъти за да си сигурен че имаш два еднакви чорапа?
Пак ще е три пъти (обяснил си го добре в точка 2.), освен ако условието не е "колко пъти трябва да бръкнеш, за да имаш със сигурност два черни", тогава ще е 102.В задачата не е поставен въпросъта колко пъти трябва да бръкнеш за да имаш със сигурност два едноцветни чорапа тогава отговорът е 101 пъти). В условието пише "по 100 бели и черни...", не пише "равен брой бели и черни чорапи... общо 100...)
Правилно! Бързах да се изфукам и попаднах в най-елементарен "логически капан". Поставил съм си допълнително условие, като съм отъждествил едноцветни с "конкретен цвят" - да ми се намали оценката с 2 единици
Пак ще е три пъти (обяснил си го добре в точка 2.), освен ако условието не е "колко пъти трябва да бръкнеш, за да имаш със сигурност два черни", тогава ще е 102.В задачата не е поставен въпросъта колко пъти трябва да бръкнеш за да имаш със сигурност два едноцветни чорапа тогава отговорът е 101 пъти). В условието пише "по 100 бели и черни...", не пише "равен брой бели и черни чорапи... общо 100...)
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas