• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За стила на старите книги-игри

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Мар 2013 11:30
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
За стила на старите книги-игри #69751
Добре, предавам се Трип, прав си, вдигам бялото знаме. Мисля, че вчера изгубих един приятел в спор по същата тема, така че няма да минавам през това още веднъж.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Мар 2013 11:33
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Topic Author
За стила на старите книги-игри #69752
Че аз не съм те нападал, та да вдигаш знамена :) Недей предраматизира.

"Добрата (само)редакция е задължителна" не е някакво екстремно изискване за някаква мистична Литература с главно "Л", още по-малко пък правилната граматика. Не смятам тази позиция за нещо, което въобще би трябвало да предизвика спор, честно казано.

Занаятчийски основи на писането

14 Мар 2013 12:30
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
За стила на старите книги-игри #69756
Ами да. Писани са като за хлапета, такива сме и били тогава. Да прочета отново определени книги - игри понастоящем си е направо мъка. Има цяла една нова книга - игра от "новата вълна", издадена на хартия при това, в която пълниЯТ член е буквално неизползван:)

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

14 Мар 2013 12:34
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1001
За стила на старите книги-игри #69758

Лисичков писа: писа:
Ами да. Писани са като за хлапета, такива сме и били тогава. Да прочета отново определени книги - игри понастоящем си е направо мъка. Има цяла една нова книга - игра от "новата вълна", издадена на хартия при това, в която пълниЯТ член е буквално неизползван:)
Добре, аз ли не разбирам. Стилът на Валенс (на Блонд) не отстъпва на Пътят на тигъра или Кървав меч, това означава ли, че Оливър Джонсън, Джейми Томпсън, Марк СМит също пишат по този УЖАСЕН начин? Или ще ми кажете, че то при тях е от превода... ;)
Наскоро се опитах да чета Узурпатор, ами съжалявам, но Блонд ми хареса повече.

kiril-ps.itch.io/

14 Мар 2013 12:37
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
За стила на старите книги-игри #69759
Аз пък смятам, че отстъпва. Оттам нататък логическите ни съждения поемат по съвсем различни пътища :)

14 Мар 2013 12:43
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
За стила на старите книги-игри #69760
Ами преди месец да кажем, отворих "Пътят на тигъра"- "Узурпатор", трета част, по нашенски първа. Стилът е ужасен и нямам представа дали е от преводът, не съм чел книгата в оригинал. Навремето сигурно ми е харесал стила, напълно е възможно, като съм бил на 10 - 12 години. Но тук по - скоро говорим за мащаба на света и поредицата, многото персонажи, въобще "сетинга", какъвто в нашите родни книжки нямаше. Явно това ме е впечатлило най - много.

Оливър Джонсън има едно фентъзи, издадено у нас някъде 96 - 97 - ма година. "Ковачница на сенките" първи том, който е разделен на две, на две книжки е издаден. Беше добро, хареса ми. Но издателството явно фалира и не издаде следващите два тома. Мисля, че се казваше Мърлин. Ето, че ме подсещаш, вече мога да си ги поръчам от Амазон.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

14 Мар 2013 12:44
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
За стила на старите книги-игри #69761
Да, ама това е офтопик :) Вторият абзац особено. Ще се отплеснем пак в мили спомени, а не е уж това идеята на темата :)

14 Мар 2013 12:51
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 12
За стила на старите книги-игри #69762
Пълни глупости! Стилът на Блонд е много по-добър от тия простотии за тигъра, дето ги захвърлих след няколко страници, толкова ме увлече стила. Щом книга с некадърна игра като "Убийство в Белскейд", би могла да увлича само заради стила, щото повечето които я харесват ме съмнява да е заради играта... Стила на Блонд е най-силният от на всички автори ( и стари и нови) и е много по-добър от разказчетата дето сте писали по форума!
И по-голямата част от хората тук не могат да достигнат дори една трета от качествата на неговия стил, затова и пишат простотии!

14 Мар 2013 13:04
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
За стила на старите книги-игри #69765

stalk писа: писа:
Пълни глупости! Стилът на Блонд е много по-добър от тия простотии за тигъра, дето ги захвърлих след няколко страници

Aз казвам: не, не е.

14 Мар 2013 13:12
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
За стила на старите книги-игри #69766

stalk писа: писа:
Пълни глупости! Стилът на Блонд е много по-добър от тия простотии за тигъра, дето ги захвърлих след няколко страници, толкова ме увлече стила. Щом книга с некадърна игра като "Убийство в Белскейд", би могла да увлича само заради стила, щото повечето които я харесват ме съмнява да е заради играта... Стила на Блонд е най-силният от на всички автори ( и стари и нови) и е много по-добър от разказчетата дето сте писали по форума!
И по-голямата част от хората тук не могат да достигнат дори една трета от качествата на неговия стил, затова и пишат простотии!
Stalk, в момента спориш с Трип и Лисичков. Никой от тях не е писал разкази на форума.

14 Мар 2013 13:14
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
За стила на старите книги-игри #69768
Изказаха се и други хора, прегледах всички мнения. Както и да е, не ми се четат повече глупости, така че спирам да чета темата.

14 Мар 2013 13:44
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 65
За стила на старите книги-игри #69770
Общата черта на всеки форумен спор: никой никога не успява да убеди събеседника, че той е прав :yawn: Всеки си държи на мнението и това е. Фактът, че аз, Сталк и още няколко харесваме много стила на Блонд и го предпочитаме пред англоезични писатели няма да накара Трип, Лисичков и пр. да го заобичат. Обратното също е вярно. Така че вместо да се дърлите за глупости си свиркайте и да видим Уейн какви ще ги натвори. Докато няма готова написана книга за коментиране, в тези дискусии не се различаваме много от клюкарещите бабички на пейката пред блока.

Сега, друг е въпроса, че когато излезе готова книга се превръщаме в псуващите дядовци в кварталната кръчма, но принципа ви е ясен :lol:

14 Мар 2013 16:08
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
За стила на старите книги-игри #69771
Ще помоля някой от екипа (ако изобщо са останали хора) да отдели нова тема от първия пост на Трип за Блонд (със заглавие нещо от сорта на "За стила на старите БГ КИ"), защото смятам сериозно да обсъждам с него всичко това, за да си изясним нещата (а и дори дотук е голям офтопик).

Иначе, не се заблуждавайте моля. Нещата са точно както ги казват сталк и никсата - и никой досега не си е дори помислял за нещо друго. Трип идва (в твърденията си) от СЪВСЕМ различно място в сравнение с всички нас, така че задачата ни е да разберем първо какво точно има предвид - а не да отхвърляме (или недай си боже приемаме) сляпо каквото има да каже.

14 Мар 2013 16:48
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
За стила на старите книги-игри #69772
Аз доста пъти съм казвал какво имам предвид, а мястото - не преувеличавай, - абсолютно никак не е СЪВСЕМ различно. И умолявам всички да не ме карат да се повтарям за хиляден път. Говоря за елементарни неща. Не за ЛИТЕРАТУРА и КЛАСИКИ и как критиците-филолози от СУ биха гледали под лупа приключенията на Валенс, който лупа демони. Говоря за това текстът да не прилича на некадърен превод от чужд език, за това да има изрядна граматика, за това изреченията да са логично подредени, да не мачкат главата на читателя с мелодраматични епитети и да не повтарят неща, казани 2-3 думи по-рано.

Айде, пак ще помоля, да не предраматизираме всичко.

14 Мар 2013 17:46
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
За стила на старите книги-игри #69773
Мелодраматичните епитети допадат на не малко хора, това че на теб не ти харесват, не означава че не са приятни. Но какво ли говоря, щом за теб Пътя на тигъра дето е написана като доклад е с по-добър стил... Силно ме съмнява, че няма грешки в граматиката и там.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Землянинът (19 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • Today 12:03
    • Четенето, Вуте. (Или как се приближаваме към покол... (13 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • Today 01:18
    • Направих безплатен тракер за книги-игри за хора, к... (7 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от koldKat
    • Yesterday 16:35

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност