• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
10 Юни 2013 14:34
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1331
Topic Author
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73692
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Коментарите бяха отцепени от тук: viewtopic.php?f=52&t=3257

Ами не знам дали тук трябва да се коментират разказите:

Ще си кажа мнението за разказа "Нощта на демона" :

Започва доста многообещаващо... Някъде до към 36 епизод се чувствах комфортно и бях силно заинтригуван. Нивото на литературата в тази част беше на приемливо, даже задоволително ниво. След това силно начало явно авторът го удря обаче яко на описателно - биткаджийски стил, който някак си ме изкара от атмосферата. Даже към края се вижда как нещата са яко претупани и недописани.

Всичко това горе са чисто усещания като читател. Според мен този разказ има потенциал, но се нуждае от сериозна преработка и авторът да му отдели доста внимание чисто литературно, както и относно логическите "глупости" като:

- Огромен трол, който те напада от засада ?! насред равно осветено от пълнолунието поле?!.

- Само магическа защита на врата, която спокойно могат и да си затворят и заключат

- Трол с "бухалка" не ме хареса изобщо... бейзболна?:) И уж в еп. 72 раздава удари със светкавична бързина и прави на пепел коннците, а после некви спешени войничета успяват да му избегнат атаките и да го кълцат!:)

- В епизод 98 хич не ми стана ясно с какво замахваш и Дългозъбия те изпуска. По репликата после гадая, че може да сме го ритнали в топките.:)

Има и други подобни места, но като цяло разказът като игра не е лош, но се нуждае от сериозна редакция.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Юни 2013 21:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2487
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73700
Моето мнение е почти същото, началото беше много добро и атмосферично, от средата натам ми избледня стабилно. Ако авторът е който си мисля, то в първата сцена мога да кажа, че е надминал себе си.
Иначе дупки има много, стилово също има да се чисти.

Тъй като така или иначе като чета нещо го анализирам (не мога по друг начин), споделям файла с дребни забележки, ако авторът прецени, че ще са му полезни (и да ме извинява, ако съм хаплив на места или да не чете въобще).
dox.bg/files/dw?a=73bc40ce46
Това в никакъв случай не е редакция, дори не е внимателен прочит, просто нахвърлени най-очевидните проблеми при моето преиграване. Има дублаж с това, което Никсата е писал, тъй като си говорихме за текста.

ПП. Хареса ми стегнатата минимизирана система, която напълно покрива нуждите на произведението. Само моралът е останал неизползван, по-добре да се заменят няколкото места с точки морал (които също са ми доста спорни) с кодови думи и накрая да се смята оценка.

За произведението на Киро и Психо - мисля, че Киро също е задобрял една идея. Иначе прекаленият фокус върху играта, както и конкретният сетинг не са по мой вкус.

10 Юни 2013 22:59
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1248
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73702
То това не е ли дует? Може заради това да са различни стиловете, а пък времето да не им е стигнало за повече.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

11 Юни 2013 00:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73703
За дует ще е учудващо как е постигнат толкова подобен изказ и пунктуация. Не знам, в тайна се пази явно, но няма лошо :)

11 Юни 2013 02:25
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73704

ringlas писа: писа:
То това не е ли дует? Може заради това да са различни стиловете, а пък времето да не им е стигнало за повече.

Ами, до известна степен си прав. Писано е от хамелеона и хамелеона-докато-му-вадят-мъдреци и за 2 седмици, в които да съм отделил 16-20 часа за писане. Накрая Спас само дето не дойде до Хасково да ме ръчка. Ръшнах последните 30 епизода адски грубо.

Няколко коментара се повтарят, та викам да ги адресирам тука (внимание, спойлери!):
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
1. Да, не съм описал добре обстановката. "полето" е по-скоро "предимно поле с много храсталак, цели скали и хълмове". Изцяло моя грешка.
2. Героят в началото знае, че има тролове и още една-две многобройни раси. Знае и за полу-мистичните способности на билкарките от Севера (в другите провинции ги горят като вещици и хората не са наясно). Но не е виждал нищо свръх-естествено до този момент. О, има митове и легенди и приказки край лагерния огън, но кой им вярва?
3. Тролът изниква от някъде, не е обяснено от къде (от мрака е разтегливо понятие). Също така не е и като да е на 10 метра от колоната - по-скоро на 200, щом го забелязвате. Мислех, че е лесно за сещане - все пак да приведеш цяла колона (възможно дори от 20+ войника) в галоп не става за секунда-две.
4. Вратата е 5 дъски с два напречника. Такова нещо се кърти с шут. В редактираната версия ще се изкътви с шут или поне ще я опиша.
5. Някои "абсурдни" неща са всъщност нормални - можеш да ползваш прав, крив или какъвто и да е клон за пика... стига да не очакваш да пробиеш нещо по-здраво от ленена туника. Основния проблем при удара с пика е "отката" в рамото (главния герой даже се прецаква така при щурма). Ако пиката не се счупи, ще се счупи рамото ти. Не знам, виждали ли сте, колко да "яки" млади дръвчета. ;)
6. Спешаването е правилен избор. И да, такъв е. Конете се плашат от трола (ясно описано), освен това са грамадни мишени и адски тромави, щом опре до отбягване на удари. Спешени хората могат да наобиколят трола, постоянно да го атакуват в гръб и да го разсейват, докато направи грешка. Тука аз не съм го описал добре, признавам.
7. На връщане и конете и хората са изморени. По принцип цялото препускане след маркизата е пълна идиотщина и всеки запознат с конете и това, колко лесно могат да окуцеят от нощен галоп ще го осъзнае. Естествено, хората правят и по-големи идиотщини от вярност и чест. Даже се връщат бързо. ;)
8. Помня, че някой се чудеше, какво точно се е случило на Дългозъбия. Ми, ритате го в топките. Кучета, тролове, хора - всички имат топки и всички ги боли там.
9. Ивар разчита следите. Колавер си прави своя фокус-мокус. Всеки, който си мисли, че малка група не може да остави следа за голяма или обратното... ами не сте прави. Даже животните го могат. ;)
10. (За Торо). Да, определено войниците ще станат повече и загубите ще станат повече. Живота ще се пипне още малко, може би ще почне от 20. Или от 30 раната в корема ще вземе 10... не съм решил. Интересно е, че снощи мислех точно за тая откровена глупост, дето съм оставил - не обичам чак такива разминавания между система и разказ.

Сега, някои неща могат да се видят различно - някой може да ми изскочи с пълен научен анализ на от какви дървета може и не може да се импровизират пики (ще съм благодарен, защото ще опиша какви са дръвчетата на хълма), но все пак ще му напомня, че и до сега някои племена ловуват със заострени пръчки... адски ефективно. Друг, може да почне да спори за това, как не може нещо толкова голямо като трола, да е толкова бързо... ми, радвам се, че така си мисли! ;) Всеки има право на мнение. Горното са по-скоро обяснения, защо е така причинени от предимно слабо предаване на фактите.

Но като цяло съм горд от резултата. Истинския вид ще се види след хубава и подробна редакция. А сега... за един свесен ден и три безсънни нощи, мисля че е повече от добре. ;)

Също така, не знам дали някой забеляза, че всъщност разказа е със само 1 реален начин за загуба - достигането до 0 точки живот. Не можете да умрете от пряк избор, не можете и да загубите важни персонажи - Ивар, главния герой, Колавер и маркизата си оцеляват. Линейността е силна и все пак не е ултимативна. Определено ще има още подобни творения с изчистени системи и просто няколко променливи и кодови думи. И да, както всеки чел фентъзи е усетил - ще има продължение... някога. ;)

ПП: Но най-епично е, как разказа го пуснахме с работното заглавие. :lol:
Нищо, тъкмо ще има свясна разлика между черновата и редактираната версия.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

11 Юни 2013 10:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73706

3. Тролът изниква от някъде, не е обяснено от къде (от мрака е разтегливо понятие). Също така не е и като да е на 10 метра от колоната - по-скоро на 200, щом го забелязвате. Мислех, че е лесно за сещане - все пак да приведеш цяла колона (възможно дори от 20+ войника) в галоп не става за секунда-две.

> Като има трол сами се привеждат в галоп, дори :) Мотивацията на героите да се сбият с трола изглежда много неясна поради четирипричини - имат по-важна задача; могат лесно да го избегнат; троловете явно не винаги са лоши, но те нападат преди да са установили немерение; гадно си е да се биеш с трол; Според мен с едно изречение как закона/дълга задължавал да се изтребват троловете по тези земи би оправило нещата.

4. Вратата е 5 дъски с два напречника. Такова нещо се кърти с шут. В редактираната версия ще се изкътви с шут или поне ще я опиша.

> Кой строи такива врати по тунели, въобще каква функция има, да не става течение? Да не гледат вътре (завеса)? Да спира врагове? Защо ти е сюжетно тази врата, аз мисля, че може просто върколаците да пазят коридора, примерно да има някаква малка зала преди голямата, но не е драма това с вратата, а и дори да си е просто коридор, то в битката и тъмното едва ли ще се види нещо нататък.

5. Някои "абсурдни" неща са всъщност нормални - можеш да ползваш прав, крив или какъвто и да е клон за пика... стига да не очакваш да пробиеш нещо по-здраво от ленена туника.

> Ами трудно ми е да ти опиша колко наивно е това по мое мнение, no offence. Пиките са били много дълги, тежки, не са се гънели и въобще ти трябва някой друг ден и подходяща дървосекаческа екипировка да направиш нещо читаво и това ако говорим за смешните спортни пики, които са ползвали, въобще не става въпрос за бойните средновековни такива. Дори да намериш някакъв триметров дебел клон, не ми се мисли колко труд ще е и колко смешен ще е ефекта. А ако си мислиш, че с заострено тънко клонче ще направиш нещо, дето ще се гъне като сламка и като стоиш на едно място на тази дължина дори без да удариш нещо и ще е почти невъзможно да се насочи... Според мен да си ползват мечовете от коне ще е около 100 пъти по-добре от тези самоделни шибалки, за които говориш, те чудовищата ще умрат от смях като ги видят :D . Ама ти си решаваш. Ако искаш може да пробваме някой ден за 10 часа, а не за 20 минути, каква пика ще си направиш с меч и нож :D
Извинявам се, че настоявам за това, не обичам да налагам мнение, но тук специално съм крайно несъгласен. Мисля, че просто някакъв бонус от това, че играчът е стигнал дотук с повечко свободно време и дава възможността за организация и подготовка е напълно достатъчно в геймплей отношение и не виждам защо е толкова важна тази сцена.
Освен това има една друга пробойна тук - героят не знае какво се случва в пещерата и колко време има. Какво, ако стигне по-рано си казва "Момчета, не бързайте, те още 45 минути нищо няма да й направят на маркизата"? Ако скриеш в играта колко време има героя и му оставиш сам да избира колко да се бави, а накрая го питаш - ако показателят ти "време" е три или повече стигате прекалено късно ми се струва интересно като геймплей и по-реалистично.

7. На връщане и конете и хората са изморени.

> На отиване търсят следа през нощта. По-бавно от това за мен се нарича "лагеруване", независимо колко видима е следата и колко добър е следотърсачът - те не следват пътека а търсят следа.

8. Помня, че някой се чудеше, какво точно се е случило на Дългозъбия. Ми, ритате го в топките. Кучета, тролове, хора - всички имат топки и всички ги боли там.

> Тук ако изясниш описанието на действието ще се получи добре. Иначе е ок.

9. Ивар разчита следите. Колавер си прави своя фокус-мокус. Всеки, който си мисли, че малка група не може да остави следа за голяма или обратното... ами не сте прави. Даже животните го могат.

> Въпросът е каква е разликата между "голяма следа" и "най-явна" следа? Наистина не разбирам каква е разликата между следите. Друг въпрос - ако само върколаците са достатъчни да победят отряда (макар и от засада), обединени с цялата паплач защо им е да правят такива маневри и да си разделят силата, вместо просто да стоят заедно и да сгазят войниците?

10. (За Торо). Да, определено войниците ще станат повече и загубите ще станат повече. Живота ще се пипне още малко, може би ще почне от 20. Или от 30 раната в корема ще вземе 10... не съм решил. Интересно е, че снощи мислех точно за тая откровена глупост, дето съм оставил - не обичам чак такива разминавания между система и разказ.

> Тук според мен си строг към себе си, просто си го написал от гледна точка геймплей - като е задължителна част от текста е логично да няма "наказание" за читателя (поне те така го приемат като губят нещо). Но наистина, за атмосферата и логиката ще е по-яко читателя да се чувства на половин живот.

Иначе поздравления за разказа, има защо да си доволен; дори като осреднена стойност за мен си надобрял, а началото е в пъти по-напред (по мой вкус).

11 Юни 2013 10:44
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1001
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73707
Извинявам се, но това не е ли обща тема за конкурс 8? Доста задълбахте в някакви детайли по самия разказ-игра, което прави темата доста тежка.
Аз лично само ще кажа, че съм разочарован от слабото (като бройка) участие в този конкурс, очаквах повече желаещи. Може би конкурсът за Призвание герой е повлиял за това, но и там са само четири творби, доколкото помня от другата тема.

kiril-ps.itch.io/

11 Юни 2013 10:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73708

kiril_ps писа: писа:
Извинявам се, но това не е ли обща тема за конкурс 8? Доста задълбахте в някакви детайли по самия разказ-игра, което прави темата доста тежка.
.

Абе и аз се извинявам, ама при положение, че на ден има по 2-3 мнения изобщо във форума е много пресилено да кажем, че някоя тема става "тежка" ;)

А и твоя колега сам каза:

psicho_lg писа: писа:
Хайде народе четете,хвалете,критикувайте

Това и правим ;)

11 Юни 2013 11:16
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73709

Аз лично само ще кажа, че съм разочарован от слабото (като бройка) участие в този конкурс, очаквах повече желаещи. Може би конкурсът за Призвание герой е повлиял за това, но и там са само четири творби, доколкото помня от другата тема.
Прав си, още когато написах мнението го маркирах за местене и предполагам модераторите ще преместят тези постове. В момента няма друга тема просто.

11 Юни 2013 11:23
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1001
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73710

nixata писа: писа:

.

Абе и аз се извинявам, ама при положение, че на ден има по 2-3 мнения изобщо във форума е много пресилено да кажем, че някоя тема става "тежка" ;)

А и твоя колега сам каза:

psicho_lg писа: писа:
Хайде народе четете,хвалете,критикувайте

Това и правим ;)
Ако беше 2011 или 2012 година, нямаше да се съглася, но за съжаление, сега сме 2013 и си прав. Поради слабата активност, няма смисъл от местене или създаване на нови теми, които малцина ще четат.
Благодаря за коментарите по нашия разказ-игра.

kiril-ps.itch.io/

11 Юни 2013 11:52
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73711
В "Нощта на демона" има един преход от 27 към 34, който ми се струва нелогичен, верен ли е? Също така ми се струва, че еп.4 липсва ;-)

Roger, roger!

11 Юни 2013 14:30
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73714

xsmind писа: писа:
В "Нощта на демона" има един преход от 27 към 34, който ми се струва нелогичен, верен ли е? Също така ми се струва, че еп.4 липсва ;-)

прав си. Не е 34, а 30.
И да, еп. 4 не съществува.

На торо ще отговарям, като ни отделят нещата в отделна тема. Но ми харесва дискусията, която се заформя.

11 Юни 2013 14:35
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73716
За сега отговаряйте тук. Аз после ще преместя темата, че имам проблем в друг форум.

Избери своето приключение

11 Юни 2013 15:13
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73721

hameleona писа: писа:
И да, еп. 4 не съществува.
.

Направи го таен епизод, в който да опишеш бъдещите си планове ;)

11 Юни 2013 15:41
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс номер осем - Играта е игра за двама. (Коментарна тем #73723
Така, Танер после ще цепи мнения, а аз да си отговоря на Торо:

Тролът.
героят казва, че е виждал интелигентни тролове. Даже Колавер мисля, че коментира, че тоя не е от тях.
По-долу казваш, че не можеш да си представиш по-бавен ход от следването на следа. За това ще говоря после, но мисля, че става очевидно, защо не могат просто да го заобиколят. Всичко освен галоп (а за него говорихме) е между не особено и напълно безполезно - тролът ще настигне героите.
Признавам, обаче, че идеята "да го убием, че да не изтреби селяните наоколо" не е лоша и ще я свия. Благодаря ;)
бтв, предполагам, че просто не съм описал добре факта, че тролът се спуска към тях. Да не говорим, че Колавер подсказва при самото тръгване, че може и да се пръкне трол.

Вратата.
Директно ще ти призная, че е просто дженерик РПГ момент. И скъсяване на епизода, където се бият с върколаците. В противен случай, главния герой ще види, какво се случва. Сега като се замисля, една висяща кожа или нещо от рода ще върши същата работа. А самото й наличие е за... усамотение, ако мога така да се изразя.

Скоростта.
Целия път го изминават за около час-час и нещо, предимно в тръс. Връщането е ходом със скоростта на пешак. Изморен пешак. ;)
Дали можеш да следваш следа в тръс... Ивар може. Следотърсачеството е едно от най-заплетените и сложни за описване умения от незапознат човек (какъвто съм и аз). Без да съм имал възможността да говоря с някой наистина добър следотърсач, отново се опирам на жанра - фентъзи, където следването на следата в тръс е някъде към 6/10 по скалата на откачените следвания на следи (10/10 е следването на следа по скали след дъжд - май за сега това е най-откачената версия, която съм виждал).

Разликите в следите.
Ограниченото ми познание, по следотърсачество показва следното:
1. Колкото по-разгърната е групата, толкова повече трева утъпква, клони чупи, камъни мести - т.е. толкова по-явна следа оставя.
2. Ако се върви внимателно в колона (или две, или три) и гледате да си стъпвате в следите, да минавате точно от където е другия - следата не е толкова явна.
За това най-голямата група не оставя най-явната следа.

И сега идва великия момент с Пиките.
Сега, ще ме прощаваш, ама ти не си прав.
Ще се опитам да обясня.

Кавалерийската пика е дебела около 2-3 пръста, от изсушена дървесина и често има предпазител, който да й пречи да се плъзга. Също толкова често са й слагали метален връх, защото пехотата и кавалерията обичат да имат брони. Пробивната й сила идва предимно от засилката на коня и малката площ на удара.
Сега, защо се прави от обработено дърво?
Просто - необработеното се гъне лесно, а като изсъхне се чупи лесно. Адски неудобна работа, срещу броня.
Може ли да се използва какъв да е 2.5 метра клон за пика?
Да, ако не е твърде тънък. Огъването не е проблем - дори един обикновен клон да те шибне в галоп (което е към 20 км/ч) ще ти разкаже играта - ако те удари в лицето спокойно ще ти извади някое око, ако е в по-меки части - може и да те нарани. Противно на общата идея, целта в битка не е да убиеш противниците си, а да ги направиш небоеспособни. Както казах по-рано - има дървета и дървета. Нямам си и идея, кое ще е подходящо. Просто приемам, че от 3-4 метрови дръвчета пичовете си окастрят 2 метра сопи.

За 20 минути можеш да отсечеш дърво и да го окастриш, ако сте двама. А в сцената се иска от 1 до 8 пики (едва 1/2 от колоната успява с щурма, а дори и при втория заход не успяват да счупят всичките). Неприятната част е, че тук системата ми идва малка - ако си загубил достатъчно хора, може дори да не ти трябват пики... което е още едно нещо, което трябва да си отбележа за редакцията...

как да е, отнесох се.

И накрая, защо клон, а не меч?
Има основна причина, кавалерията да ползва пики и копия, още от античността, когато щурма не е бил особено добра идея (без седло и стремена може да се озовеш на земята много бързо) и това е обсег и успешност на атаката. С пиката можеш да прободеш и залегнал враг - с меча не можеш. Меча може да се отбие, парира, блокира много по-лесно от пиката. Съвсем на страна факта, че могат да ти утрепят коня, преди да можеш да ги удариш, ако залагаш на меча. За мен това е доста по-важен момент от възможността да ти се посмеят или да не бъдат превърнати в шишкебаб.

И тъй като все някой ще се подведе и ще си помисли, че искам да заменя това:
www.woodus.com/den/gallery/graph ... _lance.png
с това:
www.colourbox.com/preview/223555 ... ground.jpg

ще му напомня, че горното не е бойна пика. Всъщност, нямам си и идея какво трябва да е. Пиката е просто дълго и често малко по-тънко от обикновено копие.
www.pero.org.ua/d/118-2/weapons_lance.jpg

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.095 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Землянинът (19 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • Today 12:03
    • Четенето, Вуте. (Или как се приближаваме към покол... (13 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • Today 01:18
    • Направих безплатен тракер за книги-игри за хора, к... (7 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от koldKat
    • Yesterday 16:35

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност