• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Магията на мрака (поредицата)

• 1
  • 1
23 Юни 2013 08:41
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Магията на мрака (поредицата) #74088
Търся да прочета (не да купя), в хартиен или електронен вариант, четирите книги от поредицата на Блонд и Уейн ;) Призрачният вятър и другите.

поправка: търся втората, третата и четвъртата. Първата я намерих в jpeg формат (напълно достатъчно за мен).

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Юни 2013 10:28
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Магията на мрака (поредицата) #74089
knigi-igri.net/knigi/Valshebniya ... _kapan.rar
knigi-igri.net/knigi/Magiyata_na ... a_grad.pdf
knigi-igri.net/knigi/Dravnia_vra ... a_vrag.rar

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

23 Юни 2013 21:03
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Магията на мрака (поредицата) #74100
Прочетох първата книга от поредицата. Минах я от втория път, първия път много бързо ме утрепа Сийкамор, след като нямах подходящата магия, а в директен двубой дори 2 точки разлика в умението си е доста (нищо че имах 50 живот срещу 15 негов).

Един коментар относно магиите Еленов скок и Свободен полет. И двете имат сходни характеристики (макар втората да е по-мощна): позволяват ти да преодоляваш големи препятствия, да скачаш от високо, ставаш по-бърз. На някои места в текста според мен могат да се използват и двете магии. Например: на турнира където имаш да прескачаш препятствие, в страноприемницата, когато искаш да се измъкнеш през прозореца и ти е дадена опция да скочиш на покрива на сградата от другата страна. И в двата случая имаш възможност само за Еленов скок, но според мен Свободен полет също успешно би ти помогнал да се справиш в двете ситуации (макар и на малко по-висока цена).
Това бе една от причините да избера св. полет (смятайки че мога до известна степен да компенсирам липсата на еленов скок). Та в турнира се наложи леко да "чийтна" използвайки св.полет вместо еленов скок за да спечеля състезанието.

Когато имаш опция дали да отидеш на пазара, или на игрите, не става ясно дали можеш да ходиш само по веднъж на двете локации или по няколко пъти. Така че първо отидох на пазара, купих си ризница (+1 умение, доста полезна придобивка), после отидох на турнира (утрепах в първата битка воина, който имаше 10 умение, вероятно без ризницата щеше да ми е 50/50 шанса при 10/10 умение и 10/10 живот), спечелих още няколко състезания, които можах (в зависимост от магиите които бях избрал) и пак се върнах на пазара за да си купя още доста полезни благинки (доста от тях така и не изпозлвах до края).

Понеже книгите са поредица, не е упоменато дали продължаваш със същите умения, магии и предмети, които си открил в първата част (предполагам че не, макар да е по-логично е да продължаваш).

24 Юни 2013 00:08
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Магията на мрака (поредицата) #74113
Сега чета втората книга от поредицата и намирам много нелогичен (рязък) преход.

Епизод 183 завършва така:
"Сбогуваш се с водача на наемниците, с когото си завързал приятелство, както и с повечето от подчинените му, и продължаваш пътя си на изток. Езерният град те очаква.
Мини на 280"

Епизод 280:
"Нападението е толкова внезапно и неочаквано, че те заварва напълно неподготвен."
Наистина по-неочаквано нападение не съм виждал в други книги-игри. Без никакво предисловие, както си вървши на изток изведнъж хоп - битка.

Първончално помислих че става въпрос за грешна препратка, но проверих и другите разклонения - също сочат към еп.280. Значи не е. Остава версията за "неочаквано" нападение :)
Междувременно си намерих този калкулатор който ми спестява досадното хвърляне на зарчета. Хем харесвам шанса в игрите, хем ме мързи да провеждам битките докрай и по някое време просто приемам че съм убил съперника (особено в поредиците Кървав меч и Пътя на тигъра)

24 Юни 2013 13:26
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Магията на мрака (поредицата) #74134
Прочетох и втората и третата книжка от поредицата. Втората беше доста кратка, а третата - сравнително кратка.
Струва ми се че открих още една грешка в препратката в 227 епизод към 271 пак е много нелогична. Предположих че след като съм отровил мъжа с шапката не попадам на засадата от другите три черни маски и минах на епизод 277.

24 Юни 2013 17:05
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Магията на мрака (поредицата) #74140
Прочетох цялата поредица - чете се учудващо бързо :)
Може би трябва да прочета отново Варварският бог и Принцът на Алкирия за да преценя дали е на тяхното ниво или е по-слабо, но ми се струва че тетралогията е една идея по-зле като качество.

Финалът на четвъртата част оставя въпросителна: "Къде попадат героите и как продължава приключението?"

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.063 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Отмъщението - Пламен Иванов (29 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:45
    • Авторите на КИ извън интерактивния жанр (190 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Efix7
    • Yesterday 13:12
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (513 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:16

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност