Получени "Благодаря": 36
И какво точно ще и бъде еротичното на тая книга, ако се изреже "описателната" част? Сложете една червена точка и толкова. Не че деца не биха я докопали тогава, но поне си измивате ръцете.Болшинството, които ще четем такава книга сме мъже, следователно трябва да е насочена към мъжка аудитория. Много вероятно е да попадне в детски ръце, така че не би следвало да има прекалено... хм, описателна част, ако разбирате какво имам предвид Но адмирирам идеята за подобна книга-игра.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Има и 3-ти вариант - с главен герой палава жена. Много е важно да е написана в 3-то лице, като е добре описанието да е като през очите на мъж, който един вид дърпа конците и в същото време се вглежда в различни детайли от външността на "куклата".Според мен вариантите са два:
Насочено към женската аудитория. Главен герой жена. Розов роман с една идея по-стойностна литература. Не мисля, че някой от авторите мъже може да напише качествено произведение. Реалистично представяне на женската психика често е сериозен проблем дори за утвърдени световни автори.
Насочено към мъжката аудитория. Главен герой мъж. Фокусът е върху "завоеванието" и пътя до достигането му. Възможност за повече от една "жертви", различни пътища и прочие. Романтични лиготии няма да бъдат приети добре.
Ето, реших ви проблема тука с вкарването на QR кодове в жанра книги-игри. Всъщност, и това ще е твърде лесно да се сканира без да е играна книгата. По-скоро трябва да се направи интернет сайт, където да се вкарва кодова дума или дори цифрен код, който не е наличен само в един епизод, а се събира в прогреса на играта. Така наградата: гола мацка или нещо още по-графично като видеоклипче няма да е лесно достъпна за читателя без да се е справил добре в книгата. Че кой мъж не иска да бъде "възнаграден" с красива гледка след като се е потрудил да си заслужи наградата? Тук си спомням за "Звездолетът скитник", където се събират космически координати и скорост по време на книгата и накрая се използват по определен начин, за да се стигне до успешен (или по-често в тази книга неуспешен) край.
Не виждам само как може да се направи с комерсиална цел нещо такова. Къде ще се продава? Определено не е за книжарниците. Проблем може да бъде и това да се намери симпатично момиче, което да позира или да си даде съгласието да бъде участничка в книгата. По-скоро може да се създаде нещо с некомерсиална цел, но тогава кой ще иска да отдели време да го напише? Може пък да се пробвам, когато ми остане време, да експериментирам малко тук. Ако видите нещо от автор Justin Case, да знаете, че е от мене, но да си мълчите пред другите
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas