Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Вече искам някой утвърден в книгоиздаването и книгоразпространението издател да поеме да издаде моя книга-игра (не му искам хонорар), и да го направи с нужните разходи. Като си говорим какво искаме да стане, да сме с еднакви възгледи. Да бъдем съмишленици, а не да ме гледа подозрително и да се чуди как искам да го извръткам.
Искам да е ясно: не мога да го направя. Мога да напиша прилична книга-игра, но само дотам. Ако един ден реша да си почина от работа, мога да опитам да създам свят и покрай това да направя сайт и няколко browser-games, може би да напиша роман за този свят, да напиша сборник от разкази, две-три книги-игри... Но не познавам хора, които биха ми станали партньори и чиито умения да помогнат това да стане печеливш бизнес. А искам бизнеса да е печеливш, за да могат да се наемат добри професионалисти, каквито са необходими в издателство.
Кръсти го Мафия и ще изкараш. Някакви поне. Ама само ако пишеш простичко! За радост или жалост - модерната ни литература не ме е грабнала с почти нищо.Да си призная, ако остана без работа, вероятно първо ще опитам първо да напиша роман за хазарта, алкохола, несподелената любов, якото бачкане и други опустошителни страсти, за които мога да пиша без да имам сериозна нужда от консултанти. Но и това ще е само за забавление и изцеление, от такъв роман пък съвсем не вярвам да мога да изкарам пари.
Подпомага оцеляването, да, но пък има един друг лаф - ако ти дават - вземай. Честно, ако някой ти предложи да ти издаде книгата, с някакъв хонорар и без да претрупва нещата, какво ще отговориш? Просто това ми е интересно. От чисто любопитство, дето се вика. Или трябва освен всичко това да се познавате от 20 години и да се харесвате?Не искам и да ги питам, понеже не сме близки и не мога да им вярвам, пък съм мнителен човек.
Никой никъде не защитава големите и "утвърдени" ИК в страната ни. Повечето хора тука ги ненавиждаме. Е, макар адски много да харесвам книгите на Бард, съм доста убеден, че дори да решат да издават БГ литература (честно не знам правят ли го) няма да са по-различни от останалите. Това само като пример.Забележи това: хем ми дадоха 500 долара, хем се отказаха от възможността на тези срещи да продам техни книги. Все пак, аз исках книгите с търговска отстъпка, а не безплатно!
Мисля, че цялата ни малка общност може само да съжелява за това, че не би написал нещо наистина ей-така.И понеже сега не бих написал книга-игра дори за хиляда и петстотин долара, ако останалото ще е като с "Невидимата армия", затова се дърпам да пиша, а не защото се правя на велик. Защото приемам нещата лично, особено провалите. И не искам да се забърквам в неща, които от самото начало нямат изгледи да се получат добре и да ми доставят удовлетворение.
ringlas, една браузер-игра е скъпо нещо, а и няма как с първата да биеш конкуренцията. В България умелите дизайнери сигурно са точно трима, нагледал съм се на всякакви изцепки. Имаме си и поне две големи фирми, които са завъртяли конвейра и могат да предлагат добри заплати (чувах нива от 4-5 000 лева чисто за водещ програмист). Браузер-игрите вече са бизнес, в който се бият армии, а не отряди от нинджи. Пък аз само под смъртна заплаха бих марширувал в армия, неспособен съм да я командвам, а и се чувствам добре в сговорна дружина. И затова за мен навлизане в този бизнес с цел утвърждаване ми се струва равно на самоубийство. Началната инвестиция е голяма, а опасността да те задушат в зародиш е съвсем сериозна.
Със сигурност изпитвам презрение към Елена Павлова
Да, първото не може да ти се отрече. Като критикуващ, критикуваш всички освен себе си в сравнително равни дози, а колко и дали критикуваш себе си няма откъде да знам !hameleona, аз рядко казвам добри думи. Трябва някой, когото уважавам, да постигне сериозен успех, за да кажа, че е супер. Ако изключим постижението на Любо Николов с първите му две издадени книги-игри (за това съм казвал добра дума), нищо след това не ме е очаровало. Трябва да признаеш, че и за нито един от западните автори на книги-игри не съм казал добра дума
dimitarson, имах идеята да напиша книга-игра за младежи, но не защото исках да си върна старите, порастнали вече читатели, а защото самия аз търсех нещо ново за себе си и тази поредица ми изглеждаше предизвикателство. По онова време вече бях уморен да се боря и не мислех много. Усещах, че книгите-игри не са мое нещо, че други хора налагат волята си и колкото и да се напъвам, няма да променя нещата. Ако се бях замислил за младежите на 16-19, сигурно щях да напиша книга-игра със свалки.
В тази връзка, знаете ли колко авторски бройки ни даваха? 3 бройки. А Плеяда бяха толкова щедри, че казаха, вие с Блонд като сте двама, трябва да ви дадем по една и половина, но ЕТО ви по цели 2 бройки на човек, закръгляме - влачете там. Не си измислям. Това е всичко, което съм взел: по 2 авторски бройки от Бога, Принца, Сонора и т.н. - всички други една камара бройки дето са ми трябвали съм си ги плащал от джоба - на корична цена!! Пускат тираж двайсет факинг хиляди - а на авторите ДВЕ бройки. Добре дошли в България, страната на розите и наглите тарикати. (Ако не сте запознати, в белия свят се дават по 20 бройки поне - и можеш да си купиш, автора, колкото искаш още на не повече от 20-30% от коричната цена.)
В тази връзка, знаете ли колко авторски бройки ни даваха? 3 бройки. А Плеяда бяха толкова щедри, че казаха, вие с Блонд като сте двама, трябва да ви дадем по една и половина, но ЕТО ви по цели 2 бройки на човек, закръгляме - влачете там. Не си измислям. Това е всичко, което съм взел: по 2 авторски бройки от Бога, Принца, Сонора и т.н. - всички други една камара бройки дето са ми трябвали съм си ги плащал от джоба - на корична цена!! Пускат тираж двайсет факинг хиляди - а на авторите ДВЕ бройки. Добре дошли в България, страната на розите и наглите тарикати. (Ако не сте запознати, в белия свят се дават по 20 бройки поне - и можеш да си купиш, автора, колкото искаш още на не повече от 20-30% от коричната цена.)
Точно така е, в интерес на истината.
В момента тъкмо започваме едно голямо приключение, в което трябва да се гледа поне десетина хода напред при всеки избор, защото нямаме право на грешка.
Но пък и точно затова успешният край, ако стигнем до него, ще е толкова сладък. Възраждане на книгите-игри в България - кой би си помислил, че е възможно?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas