• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
04 Юни 2014 11:38
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90004
За мен си е по-скоро бордова игра в стил старите игри от едно време. Нещо като монополи или не се сърди човече, дама и подобните му. Даже май имах някаква падането на Месембрия или нещо подобно. Само че е силно исторически насочена, което и е интересното. Но определено не мисля че се доближава до страт, камо ли до книга-игра. Все пак си е рядка, историческа е а и както чувам интересна. :-)

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Юни 2014 12:49
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90010
По-близо е до настолна игра от "новите", а не от тези, с които си я сравнил (ако не се бъркам за играта, отдавна съм я играл и само веднъж), тези които се водят War game ала Risk, etc

05 Юни 2014 13:41
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90115
Има ли някаква надежда авторът на играта да се появи?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

05 Юни 2014 13:58
владимир
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90116
Здравейте!
Мисля, че е редно да напиша няколко думи за играта. Тя е симулация на Лозенградската операция, първото голямо сражение на българската армия в Балканската война, състояло се на 9 и 10 октомври 1912 г. Това е типична настолна игра. Фигурите изобразяват пехотните и артилерийски полкове, кавалерийските бригади и щабовете на двете армии и напълно съответстват на тези, участвали в сражението. Силата на всяка фигура е съобразена, както с числеността, така и с бойните умения представени в боевете при Ереклер, Петра, Селиолу, Гечкенли и Лозенград. Играех с приятели тази игра до момента, в който бе публикувана. Това, което излезе е жалко подобие на оригинала. Картата е четири пъти по-малка, а дизайнът й е на детска игра, сътворен от въображението на художника. Той няма нищо общо с първоначалния, във вид на релефна карта, който бях представил в института по военна история. Дизайнът на фигурите е мой, но и тук се наложиха много промени. В първоначалния вариант бяха включени дружини, табори, конни полкове, артилерийски отделения и картечни роти. Естествено при намаляването на мащаба и правилата трябваше да бъдат променени, а играта, поне според мен, беше осакатена. Играл съм новия вариант на играта само един път, но на намалено копие на оригиналната карта, преди да бъде публикувана, за да изпробвам промените в правилата, ставаше. Обещах си, че няма да публикувам повече игри, докато не съм в положение сам да диктувам условията върху дизайна и за всичко свързано с играта и поне до момента съм удържал на думата си. Сега, с дигиталния печат и малките тиражи мога да си позволя да издам някои от игрите, които съм направил.

Дано не ви отегчавам с дългия коментар, но бяха зададени въпроси към мен и се опивам да отговоря.

05 Юни 2014 14:10
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90118
Владимир, ако игрите ти наистина са добри е много възможно да намериш подкрепа на този форум за някои малки тиражи. :-)

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

05 Юни 2014 22:58
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90151
Ако не е късно, търсиш ли си тестър към играта?

Избери своето приключение

06 Юни 2014 17:37
владимир
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90201
Когато играем с приятели много се забавляваме. Надявам се до края на годината да излязат поне една-две от тях. Тогава ще помоля администратора на сайта да ги качи и ще се радвам ако и някои от вас ги харесат.

06 Юни 2014 18:02
владимир
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90202
Преди да дам първата игра за печат ще я тествам поне още един път. За последно я играх с приятели на 3 март, но само на една от четирите карти и тя не беше оригиналната, а така винаги може да се пропусне нещо. Това вероятно ще стане през есента, тъй като юли и август ще отсъствам от България. Ако имаш интерес ще се радвам да участваш в тестването. Още едно мнение ще бъде много важно за мен особено от някой, който активно се интересува от подобни игри. Освен това съм подготвил английски вариант и е важно да бъде на ниво, тъй като на Запад тези игри са доста по-популярни, отколкото в България. Трябва да те предупредя, че първата игра, която ще давам за печат не е за Балканската, а за Галската война. Първата част е Битките на Цезар срещу хелветите и Ариовист. Римски легиони срещу варвари – забавно е.

06 Юни 2014 21:37
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90209
Цезар? Ох, че любима тема. Ще гледам, когато ме потърсиш да съм на линия на 100 процента.

Избери своето приключение

07 Юни 2014 13:09
владимир
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #90228
Благодаря, Ще се радвам да се видим на "бойното поле".

22 Окт 2014 12:46
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #97523
Балканската война 1912-1913г., е наистина чудесна настолна игра, която навремето можеше да се намери на Славейков, даже и в края на деветдесетте, тук-таме. Според мене играта е много добра, а както е написал и самият автор, явно първоначалното му произведение, неиздадено според първоначалния замисъл от Военно издателство е било и още по-добро. Навремето си купих две копия, тъй като усещах, че тиражът е ограничен и би трябвало да се запася подобаващо. Заедно с приятели сме прекарвали много приятни часове с играта. За съжаление тя остана на стария ми адрес и сега не разполагам с нея...
Аз обаче открих и много интересна разработка по темата, която при това учудващо, не е дело на българи. Позволявам си да постна тук, какво имам предвид, тъй като ми се струва подходящо и интересно. Играта е създадена през 1994г., от Джоузеф Миранда. Не би било лошо един ден и Балканската война на Владимир и тази на Миранда да бъдат преиздадени на българска почва, тъй като имат потенциал и според мен ще се радват на успех в сравнение с твърде блудкавите им съперници с които са пълни книжарниците. Дано един ден подобен проект да се осъществи!
forum.boinaslava.net/showthread. ... -1912-1913

"Intellect is invisible to the man who has none".

05 Фев 2018 13:52
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #126441
Брей неска се присетих за тая игра, пък тя била обсъждана тука преди 4 години :D
Едно време я играехме със комшията, големи битки падаха. Има ли в крайна сметка някакво усъвършенствано преиздаване?

21 Авг 2018 21:55 21 Авг 2018 21:59 от zeroot.
zeroot's Avatar
zeroot
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 37
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #128972
Аз случайно попаднах на тази игра и искам някой играл оригиналната Балканска война, да сподели дали тази, която намерих не е някакъв редизайн: diplomacyandwar.blogspot.com/
Лично смятам да си я принтна в някое рекламно студио и да си я добавя в колекцията, защото ми изглежда много олд скул страт

21 Авг 2018 23:29 21 Авг 2018 23:38 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #128979
Ре, какво?!
Играта която си постнал, НЯМА НИЩО ОБЩО с едновремешната "Балканска война" на Владимир. Там единиците се деляха на пехота, артилерия и кавалерия. Тук имаш само пехота и флот. Да ги питам, как са зашили флот и за Сърбия, при все, че тогава те нямат излаз на море, но това може да е особено силна дунавска флотилия, знам ли... :evil:
И правилата нямат нищо общо! То са курсори, то са пристанища и пр. В "Балканската война", имаме разиграване на "Лозенградската операция" т.е. на едно единствено тактическо сражение, като всяко квадратче на картата съответства приблизително на 1800 метра реален терен. В твоето предложение на "Война и дипломация - Балканската война", вече имаме игра на стратегическа карта - целите Балкани, което не е лошо, но бойните единици не са добре оформени, тъй като не се различават помежду си по бойна мощ, не виждам и означения на съответните пехотни полкове и пр., което в първата игра създаваше усещане за автентичност. Хвърляха се и зарове към които се прибавяше бойната мощ на полковете и поразеният полк оставаше с намалена бойна мощ и отстъпваше. При следващо, поражение полкът се вади от играта окончателно. Много си обичах родните софийски полкове, що шутове са отнасяли турските табори... ;)

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: zeroot

22 Авг 2018 00:27 22 Авг 2018 00:30 от zeroot.
zeroot's Avatar
zeroot
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 37
Балканската война 1912-1913 - коментари и въпроси #128986
Редизайн, колега - нова корица, същото съдържание или накратко redesign - английски термин, използва се често и в България, въпреки патриотичните напъни да се открие кирилски аналог... Мерси за изключително детайлния отговор, точно това ме интересуваше. За мое съжаление с това издание не сме се запознали на живо и няма как да знам разликите и освен човек играл оригинала, трудно друг би могъл да ми даде така ценната информация. Явно това издание ще си остане неоткриваемо, най-малкото защото е било на пазара в годините, когато съм бил на 5-6 години. Жалко, имаше добри отзиви от други колеги. Не я открих дигитализирана или не съм бил достатъчно внимателен? Наскоро ми попадна в Антикварна книжарница, но дори офертата ми от 200 лв не успя, тъй като някой ме беше изпреварил. Поживьом, увидим, though, може да изкочи отнякъде.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg