• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Мародерите от "Славейков"...

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
04 Апр 2011 17:38
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Мародерите от "Славейков"... #7551

Lachdanan писа: писа:

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Е, като е боклук за търговеца, що да ти дере кожата, а, а, а? :lol:
Дере ти я, защото си готов да платиш толкова. Той е търговец, а не любител на книгите.

И в случая за "одраните" Balance of Power и MrMoustache са "одрани" с по 2 -3 лева.

Аз предлагам книги - игри търговците направо да ги подаряват.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Апр 2011 17:51
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Мародерите от "Славейков"... #7557

Лисичков писа: писа:

Дере ти я, защото си готов да платиш толкова. Той е търговец, а не любител на книгите.

И в случая за "одраните" Balance of Power и MrMoustache са "одрани" с по 2 -3 лева.

Реално 3 лева са нищо. Малко е спорен въпросът с търговската етика, но аз не виждам нарушени пазарни механизми. Доколкото една стока не е фиксирана от законите в някакви ценови рамки, тя струва толкова, колкото някой е готов да плати за нея. Няма място зя чувства.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

04 Апр 2011 18:04
bonbonev
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Мародерите от "Славейков"... #7567

книгата или е обективно добра, или не е, нито един от горните случаи не изключва някое добро заглавие да се появи на 2 кинта по кашоните

Напълно вярно. Просто си е боклук за търговеца, тъй като е на практика непродаваема при неналичието на какъвто и да е интерес. Сега за някой събраните съчинения на Тодор Живков могат и да са върха на сладоледа, но за масата от хората не струват и пукнат лев. Ми тука е същото. :) Даже ако забелязваш MrMoustache на едно място заявява, че трябва да е луд да даде повече от три лева.

В крайна сметка заради това тарикатско мислене и отношение на търговците към книгите-игри доста хора, най-вече евентуалната нова вълна фенове няма да се докоснат до жанра. Четеш и виждаш какво става в нормалните държави, там едно нещо като не може да се продаде се пуска на минимална цена, даже и без пари. Най-малкото така показваш уважение към самата книга и жанр, вместо да виси и да прашасва 10 години в някой мръсен кашон, ще стои в ръцете на някое дете.

Кое е най-важното в крайна сметка- този продукт да стигне до някаква група хора, а как да стане сега, когато търговците предпочитат да си държат цял живот тия книги, ама да не ги продадат на по-ниска цена, да не се минат случайно. А най-смешното е, че за ТЯХ тези книги са едно някакво такова НИЩО, продават ги смачкани, скъсани, даже не знаят и ги мързи да видят това в ръцете им книга-игра ли е или не. Как помагат търговците да се събуди този жанр като търгуват по най-калпавия начин самите книги.

Досега само веднъж съм видял наистина нормално и коректно отношение към книгите, читателите и жанра като цяло. Имах преди време един познат търговец, имаше си сергийка и продаваше книги, списания и т.н. Зареждаше се навремето и с книги-игри, само че като почна всичко да запада му останаха на човека близо 50 непродадени книги. Усети каква е работата и какво се е случило с този жанр, разбра че няма да може да ги продаде и ги даде в библиотеката. Закри си сергията и започна с друг бизнес, но поне направи нещо хубаво. Ако има повече такива търговци, повече хора и най вече деца и младежи щяха да четат книги-игри. Но реалността е друга и за жалост тя ни заобикаля навсякъде, не само по отношение на книгите.

04 Апр 2011 18:20
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7572

Лисичков, с всеки свой пост доказваш, че изобщо не знаеш за предмета на дискусията, нито си разбрал кой как се чувства и за какво говори. Изобщо не съм казвал, че съм "одран", хаха. Така би се чувствал ти, щото си малодушен, аз се почувствах обиден. Но няма да го обяснявам всеки път специално за теб, защото за пореден път няма да схванеш...

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

04 Апр 2011 18:51
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7577
Значи май нещо не се разбираме. Днес не ми е ден, но доколкото видях в темата, има две основни течения:
1) хора, които се оплакват от некоректното поведение на търговците, описано в първия пост;
2) хора, за които цената на КИ е доста (за някои обидно) ниска и това води до подценяване на жанра като цяло.

Добре е да разграничим 2-те неща. На почти никoй не му допадат описаните изпълнения на Славейков. В крайна сметка отиваме там да си купим книги, а не на пазарлък на битака, а се и водим уж в Европа, а не в Ориента. Така че точка 1 е безспорна. Това, което Лисичков се опитва да каже според мен (а и отново според мен е напълно прав) е, че като цяло (без да визираме конкретния случай) цените са ниски. Това е факт. Ниски са на фона на цените на другите типове книги, продавани second hand. Ниски са на фона на цени на вестници, списания, билети за кино и други подобни. Тук НЕ коментираме дали са ниски или високи за даден индивид - за някои може и да е много скъпо, но това вече не е от високи цени, а от ниски доходи. Тук идва също логичното разсъждение на Лисичков, че цената на книгите е свързана с интереса към жанра като цяло. И той отново е прав. Това е груб и не съвсем точен, но доста представителен критерий. Също така и много важен за авторите във форума, чудещи се има ли хляб в цялата работа или не. За мен също е болно, че КИ се продават 2-3 пъти надолу спрямо други жанрове. Това показва, че жанрът отново се смята за втора ръка работи. За мен (а явно и за Лисичков), това не е така и не трябва да бъде. КИ трябва да се възприемат като абсолютно равностойни и това неминуемо включва изравняване на цените им с тези на останалата литература на старо. Това е болезнен момент, но бъдете сигурни, че колкото повече напредваме с популяризацията, толкова повече цените ще растат (дано да е така, ще значи, че сме събудили интерес). И да, всеки предпочита да даде 1 лв, а не 5, но не това е решаващото. Смешно е да се твърди, че много деца нямало да се запознаят с КИ заради повишаването на цените им по кашони и сергии. Едно време (в доста по-гладни години) давахме относително много повече пари за нови КИ. И не цените убиха жанра. А да не говорим, че сега всеки втори тийн келеш е с телефон за 1000 лв.
Да пропагандираме 2-3 лв. максимална цена за книга-игра на старо, означава, че на толкова реално ги оценяваме. Ако е така, то къде изобщо сме тръгнали жанр да възраждаме?

04 Апр 2011 19:21
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7584
Много малко мога да добавя към това, което си написал Jack of Shadows. И благодаря за подкрепата.

Още в началото казах на дискусията изказах мнението си, че цена от 2 лева за книга е убидно и смешно ниска. Да се оценяват книжките, които са ми скъп спомен от деството, на цената на едно кафе или бира не е приятно за мен. Но това е реалността.

Но уви една част от участниците в дискусията се бунтуват, протестират и оплакват от цените, ако случайно са повече от 3 лева. Особено визирам MrMoustache. Е тук вече просто не бих могъл да имам адекватен коментар. Подобно отношение принизява самите тях до абсолютни крапове от търговска гледна точка, които никой не търси и търговците продават за цената от едно кафе.

Ако трябва да сме реалисти, ако стане някакъв нов бум на книгите - игри, можем единствено да очакваме покачване на книгите - игри. Но то тогава ще настане ужасия като ви поискат по 10 лева за книга на старо.

Ще си позволя да цитирам и конкретно изказване на MrMoustache :

И Лисичков, никъде не става въпрос за "реване" просто писах че 1-2 лева е съвсем нормална цена за подобен род книга, хайде максимум 3. Много ясно, че няма да дам повече.

Уейн , Аторо, ако тръгвате да съживявате жанра пред подобен тип публика, по - добре се откажете.

04 Апр 2011 19:36
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Мародерите от "Славейков"... #7586
Лисичков,
има много голяма разлика от чисто нова книга, която никой не е пипал и мачкал и такава, която кой знае къде е лежала и кой знае коя я е пипал и драскал в нея.
И ако "бунтуване", "реване" и "протестиране" е това човек да си изкаже мнението, е много съжалявам....
И можеш да имаш скъп детски спомен само към тези книжки, които си купил новички или някой ти е подарил навремето. Иначе е просто книжка, чиито жанр харесваш. Какво да не би сега от новата книга да имаш скъп детски спомен, само защото е книга-игра :lol: Е ти дете ли си още? :lol:

04 Апр 2011 19:39
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Мародерите от "Славейков"... #7588

MrMoustache писа: писа:
Лисичков,
има много голяма разлика от чисто нова книга, която никой не е пипал и мачкал и такава, която кой знае къде е лежала и кой знае коя я е пипал и драскал в нея.
Да си чувал понятията "дефицитна стока" и "антикварна стойност"?

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

04 Апр 2011 19:47
koziq
Посетител
Посетител
Мародерите от "Славейков"... #7589
Хора, не бях пред компа доста време, но виждам, че още не можете да се разберете. Може ли, в крайна сметка, всеки да напише един генерален извод за себе си?

04 Апр 2011 19:47
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7590
Добре, добре разбах ви......
Аз съм глупакът, който дава по 1-2 лева за същите заглавия на старо, за които вие 5-6 и нагоре :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Пък сигурно се и радвате на негативното отношение на някои от продавачите :lol:
Предполагам, че специално избирате по-навъсени и груби, за по-голяма "стойност" на произведението :lol:

04 Апр 2011 19:53
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7592

Лисичков,

Пипан, драскан, смачкан, опърпан, стоял 60 години в кашон, брой на първия комикс Супермен струва хилядократно повече от най - скъпото и новото, лъскаво, опаковано списание. Ако не вярваш потърси си един.

04 Апр 2011 19:54
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Мародерите от "Славейков"... #7593
Ударихте го на лично засягане и от стрелба с фунийки го обърнахте на истинска престрелка. :neutral:

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

04 Апр 2011 19:58
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7595

Лисичков,

Пипан, драскан, смачкан, опърпан, стоял 60 години в кашон, брой на първия комикс Супермен струва хилядократно повече от най - скъпото и новото, лъскаво, опаковано списание. Ако не вярваш потърси си един.

Пет пари не давам за 1вия брой на Супермен издаден преди 100 години. Става дума за книги-игри, които си се намират все още - не говорим за нещо от което има останали 1-2 бройки и то кой знае в коя държава.
А ти продължаваш да ми даваш за пример несравними неща. Аз пък ще ти кажа, че тоя Супермен ако за теб струва 1000 лева за мен не струва и 1 стотинка, защото хич не ми е притрябвал. Не, че разбирам какво ми го навираш само в носа, при все че няма нищо общо с цялата работа.

04 Апр 2011 20:30
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7599

Лисичков,

Пет пари не давам за 1вия брой на Супермен издаден преди 100 години. Става дума за книги-игри, които си се намират все още - не говорим за нещо от което има останали 1-2 бройки и то кой знае в коя държава.
А ти продължаваш да ми даваш за пример несравними неща. Аз пък ще ти кажа, че тоя Супермен ако за теб струва 1000 лева за мен не струва и 1 стотинка, защото хич не ми е притрябвал. Не, че разбирам какво ми го навираш само в носа, при все че няма нищо общо с цялата работа.

ХАХАХАХА... :lol:

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

04 Апр 2011 20:33
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7600
MrMoustache , толкова ли не разбра. Купуваш ги по лев - два, защото никой не се интересува от тях на този етап. В момента, в който повече хора тръгнат да си попълват колекциите /ако стане някакво възраждане, каквото очаква Уейн/, някой от тях ще станат скъпи. Доколко скъпи е отделен въпрос, едва ли ще станат по 20 лв. за книжка, но едно 5 - 10 лв. е напълно реално. Което цялостно противоречи на ето това твое изказване :

Като някои са склонни да дават по 4-5 и повече лева за книги-игри, търговците посевместо ще започнат да искат все повече и повече. А ако ние потребителите заемем позиция, че не сме сколонни да дадем повече от 2-3 лева, можеше и да не стане така

Книжките имат краен брой - голяма част от тях са унищожени, забравени от хората да прашасват по мазета и тавани, някой пък няма да искат да се разделят с тях, и в момента в който търговците не могат да се сдобиват с тях, а им ги търсят, ще почнат и да вдигат цените. Прост пазарен механизъм относно всякакви печатни издания, които не се преиздават.

Броя на Супермен ти го давам като пример, защото е просто показателен за дадено печатно издание, достигнало невероятни цени second hand. И не са 1000 лв., а са милион и половина долара.

Сега, едва ли книгите - игри някога ще достигнат високи стойности, но сегашното положение от по лев - два е смехотворно.

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност