• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Мародерите от "Славейков"...

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
04 Апр 2011 20:44
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7603
Не знам точно Лисичков какво отношение има към книгите-игри, но ми се струва, че или е в издателския кръг, или е приближен на тия по сергиите. Ако е така, не очаквайте мнение, различно от досегашното. Той иска да ви вземе парите, щото така се търсело и предлагало. Не им пука на тези нито за автори, нито за жанр, нито за нищо. Алчни са и искат цената на и без това продавана и четена вече книга да стане 50 лв., за да може като издаде нова, да каже "старите са по 50, затова новите ще са 100". Като ти е смехотворна цената 1-2 лв. оставяй по 10-20. Да не мислиш, че помагаш на жанра или автора така, а? Гърлриш гушата на някакъв незапознат индивид, който не знае дори какво ти продава, както каза Пешката.

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Апр 2011 20:54
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Мародерите от "Славейков"... #7606
Лисичков,
това което цитираш както виждаш завършва с минало свършено време - "можеше и да не стане така".
Мисълтта ми бе - на теб един продавач като ти предлага дадено заглавие на 5 лева и ти му кажеш - "не", после и 2ри и 3ти и т.н му дават същият отговор той понеже иска да си пласира книгите ще свали цената.
Но понеже доста хора му казвате "да" на този продавач Х - той си вика, а бе що да не поискам 6 и после, като се съгласите ще ти каже и 7 и т.н. и така се увеличава цената за всички и то реално така си и стана.
Днес ходих при един Солунска никога не бях ходил при него преди това, нещо взех да разглеждам небрежно книгите да се правя на ударен, изпаднаха няколко книги-игри - гледам ги аз замислено, все едно от едно време нещо си спомням за тях и знаеш ли, какво ми каза - а те явно са ценни, аз вече им ги продавам по 4-5 лева, те нещо хората по нета си пишат и организират и идват да взимат на куп. Каза че оня ден имал 50 - днес му бяха 5-6.
И ми вика - само при мен ги има. Но за нова такава книга май не беше чувал (поне за сега)
Е, ако през последните няколко дни никой не му се беше навил на цената - днес щеше да ви ги дава за 2-3 лева.
Ето така се стига до по-високите цени, когато някои охотно се съгласяват на всякаква цена. Ако всички бяха (или се правеха) на по-замислени и зачудени и не даващи индикации, че са маниаци готови да убиват за дадено заглавие можеше и да не се стигне до тук - пак минало свършено време.

04 Апр 2011 20:59
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Мародерите от "Славейков"... #7609
Ако мислиш, че хората къде и да е имат представа какви ти продават или, че са чели книгата, която купуваш от тях...

Няма да имат естествено представа, какво ти продават търговците, щом ти го дават по лев - два. Какво да му мислят - там в кашона всичко за тях е едно и също, защото реално струва едни и същи пари - хората са склонни да дадат до 3 лева за него.

Всъщност, аз не знам какво точно защитаваш - искаш да кажеш, че щом ти си склонен да дадеш 2 лева, то и това е цената която трябва да ти искат и не могат да ти искат повече ?!?

Явно искаш книгите - игри на старо да останат безумно евтини. Е, ми ти сам допринасяш това да не е така като ги купуваш. И всеки следващ, който да речем от тоя форум се надъха да си допопълни колекцията, ще доведе само до едно - до увиличаване на цените. Това как едва ли не ще направим единен фронт и ще регулираме цените са бабини девитини.

В крайна сметка винаги имате избора - не си ги купувате щом ви се струват скъпи и че не си заслужават парите.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

04 Апр 2011 21:07
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Мародерите от "Славейков"... #7611
Абе тая тема няма ли да я заключвате преди клубарите да са се изпозастреляли ;)
Иначе това е пазарната икономика - търсенето определя предлагането. Като може човекът да вземе по 6лв на книга що да ти иска 3 примерно. Трябва да е луд. А като не може да ти вземе 3, ами ще се пробва на 2, после на 1 и така. Ама ако ще се възражда жанра, каквито са желанията на участниците в този форум, нормално е цените да тръгнат нагоре - ще има повече търсене все пак :idea:
Иначе и тук виждате в "Книжна борса" някои колекционери да дават по 15-20 лв на книжка за заглавията, които им остават да си попълнят колекциите и пак никой не им ги продава.

04 Апр 2011 21:08
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Мародерите от "Славейков"... #7613
Олеле, бях навън цял следобед и това още продължава... Направо ми е жал за Лисичков, който продължава да се хаби. Руснаците имат една кратка, но велика поговорка: "Не оспоривай глупца".

04 Апр 2011 21:18
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Мародерите от "Славейков"... #7615
В крайна сметка никой не е длъжен да продава книги-игри за по левче. И никой не е длъжен да ги купува за по 10. Ако смятате, че книгата струва по-малко, ми не си я купувайте. Или пробвайте да свалите цената. Не е чак толкова сложно.

My deviantART page.

04 Апр 2011 21:21
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7616
Ясно, никой не успя да разбере, че темата не е всъщност за левчетата, а за отношението на онези зад сергиите.

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

04 Апр 2011 21:31
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7621

Balance of Power писа: писа:
Ясно, никой не успя да разбере, че темата не е всъщност за левчетата, а за отношението на онези зад сергиите.
Напротив, разбрах за какво пишеш. Но част от неприятното отношение на някои от тези индивиди се състои точно в това, да ударят кьоравото от теб и преценяйки до колко ти блести погледът и ти треперят ръцете ровейки за дадено заглавие, да повишат финикийските знаци специално и само за теб.
От там тръгна въпросът и за левчетата.
Естествено тук сме много различни персони, за един едно е много за друг е малко. Всеки си има стратегия - един е на всяка цена и независимо от отношението на продавачът, други са с по-изчаквателна позиция и пресметливост, трети не биха взели нищо от определени особи, ако ще и безплатно да им тикат книгата в ръката и т.н.

П.С. Хайде лека от мен на всички :)

04 Апр 2011 21:37
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7624
Всъщност цялото ми "вързване" и въобще участие в тая тема дойде, от вече цитираното от мен нелепо изказване на MrMoustache :

И Лисичков, никъде не става въпрос за "реване" просто писах че 1-2 лева е съвсем нормална цена за подобен род книга, хайде максимум 3. Много ясно, че няма да дам повече.

Нормална цена 1-2 лева, подобен род книга, максимум 3 лева... Я пак ?

За останалото как ходят и си шушукат и нарочно вдигат цените, като разберат, че търсиш нещо определено, не виждам някой да го е подкрепил или похвалил. Ясно е, че не е приятно.

04 Апр 2011 21:45
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7626
Да Лисичков,
от гледна точка на търговецът сигурно написаното от мен е "нелепо", ама само да те светна - аз съм потребител.
Пък ти, какъв си не знам. Всъщност, не ме и интересува. Троши си парите и главата щом ти е кеф, твоя воля.
Щом ти е приятно на твой гръб да става сделката - ОК. А пък, ако не го и проумяваш още по-лошо за теб.

04 Апр 2011 21:49
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7629
Именно. Защото не говорим само за К-И, утре ще идеш да си купиш романи на Стайнбек, примерно и ще ти се случи същата циганска история... Чувството е отвратително. Да вървя из "Славейков" и иззад сергиите да ме дебнат като ходеща банкнота. Направо усещаш завистта, че си отишъл при тоя от съседната сергия...

04 Апр 2011 22:19
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
Мародерите от "Славейков"... #7647
12 страници постове за има-няма половин денонощие :O Лошото е, че всеки се е вкопчил в собствената си теза и не си прави труда да разбере написното от другите. В резултат темата цикли.

Едните хора казват: На Славейков има търговци, чийто манталитет е като за женския пазар. Книгите се продават все едно са сутиени или чорапи. За всяко нещо трябва да се пазариш и да се пазиш да не те излъжат.

Другите хора казват: Книгите-игри заслужават по-добро отношение.

Не виждам защо двете си противоречат. В крайна сметка ще е много по-приятно да можеш да влезеш в една антикварна книжарница, да можеш спокойно да разгледаш нещата и да не се притесняваш, че в момента някой те мери на око колко може да ти вземе. Защото ако е така, ти пък трябва все да си нащрек и да не проявяваш интерес към нищо, за да не би на търговеца да му скимне да вдигне цената. Хубаво е да носиш и черни очила като арабските търговци (зениците се разширяват, когато човек прояви интерес към нещо). Не виждам как това е добре за книгите. Те наистина заслужават по-добро отношение.

Грешката е, че се намесва цената, която крайният клиент е готов да плати, но това е съвсем друга тема, например "Колко бихте дали за книга-игра".

05 Апр 2011 08:41
dimitarson
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Мародерите от "Славейков"... #7720
Вижте сега, дали цената е написана на гърба на книгата или търговецът я съобщава на момента няма никакво значение... Примерно в Хеликон редовно правят отстъпки на някои заглавия, раздават промо чипове (аз съм горд собственик на един такъв ) Това също е пазарлък, само че надали ще се "омерзите" толкова (макар чепри голяма отстъпка от 20 и нагоре %-а клиентът е прецаканият, защото си мисли че му правят подарък едва ли не, а те всъщност си пласират трудно продаваема стока най-често).
Стойността на даден продукт не се измерва с парите, които сте дали за него, а с важността, която той има за вас ;) ;)

Писателската Работилница

05 Апр 2011 09:01
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Мародерите от "Славейков"... #7722
Към горното бих добавил обаче, че в конкретния случай книгите-игри са над възраст над 10 години. Тоест и физическото им състояние варира. Пожълтели страници, избелели корици, надраскани с химикал дневници... Това според мен също играе роля в ценообразуването и не бива да се пренебрегва.

My deviantART page.

05 Апр 2011 09:49
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7731
На Славейков винаги е било така, поне откакто аз помня и навярно откакто съществува пазара, тоест след 89 - та. Всъщност навсякъде по света, когато става дума за антикварни стоки е така - не можеш да очакваш единни цени и яснота колко струва това или онова. Навремето, преди 89 - та, имаше антикварни книжарници, където продаваха и западна литература. Ако някой си спомня цените в тях... За стар брой на Пиф искаха по 7 - 10 лева, при работна заплата, поне тези на родителите ми от 150 лева.

Дразнещото е друго, някой приемат, че антикварните книги трябвало уж да имат някаква определан цена. Е, приемете - го нямат и не могат да имат такава.

Добър или лош Славейков и всякаква подобна кашонна търговия си е факт. И повярвайте ми за добро е - като не ти харесва при този - ами има и следващ търговец по трасето и така. Навремето имаше няколко антикварни книжарници въобще, контролирани централно и най - често с фиксирани цени.

Но всъщност най - смешното е цялостното отношение на купувачите - някой от тях искат да има определени цени, книгите - игри на старо да не струват повече от 3лв., щото иначе щели да са луди да дадат повече...

Роля в цеонообразуването може да играе само търсенето и предлагането, ако изключим личните чувства на определен индивид спрямо дадена книга. Тъй като книгите - игри са в сравнително големи тиражи /друг е въпросът дали въобще могат да се определят въобще точно колко са били/, търсенето им е малко, едва ли можем да очакваме някакви невероятни цени някога. 6 -7 - айде 10 лв. и то само за неща като Кървав Меч и Пътя на Тигъра е нещо възможно и то само при условие, че стане някакво "възраждане" на каквото се надява Уейн.

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.122 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност