• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Изчерпаните КИ безплатно онлайн

• 1
  • 1
05 Окт 2017 14:46 05 Окт 2017 23:38 от Ал Торо.
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 528
Topic Author
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124600
Модерация: Мненията са преместени от тази тема: knigi-igri.bg/forums/about-gamebooks/4438?start=15#124643

Сигурно и други са го предлагали, но защо не пуснете за свободно сваляне изчерпаните неща, които сте сигурни, че няма да се преиздават? Може да се пуснат линкове и на фейсбук страницата с цел за популяризиране. Там аудиторията е голяма и така някой може да се мотивира да си купи нещо на хартия...

Always Outnumbered, Never Outgunned

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Окт 2017 18:43 05 Окт 2017 18:57 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124620
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
И други са го предлагали и вече до голяма степен е сторено и не само за изчерпаните.

Моите книги "Котарака и Черният нарцис" и "Спасението на Аврея" са входирани в читанка и достъпни на Крея за свободно сваляне. Екипът там се бави в преконвертирането и качването им, точно днес си писахме, ще ги има и там скоро. Ако станат малко по-ангажирани, бих се позанимавал да качим и Зомбокалипсис, а защо не и Абаносовия дракон и Рандеву. При Българ са доста по-сложни нещата отвъд моите познания, но за мен чисто морално решението тук е на Неделчо и Сиела, поне в близките бая години, а може би и завинаги.

Книгите на други автори - всеки автор има правата да прави с произведението си каквото реши. Досега с никого не сме пускали ограничаващ договор или поне ограничаващ отвъд първите 2 години (ако е имало такава клауза), а на много от издаваните от СКИ автори произведенията са достъпни безплатно и отпреди да се публикуват - въпреки това не е имало никакъв проблем по въпроса. Считам за редно всеки автор да дискутира подобна стъпка с издателя си поради множество причини, но едва ли бих възпрял някого кога да е, да не говорим след изчерпване на тиража.
Често излиза мисълта "Айде ве, какво се правите на интересни, качете и на другите автори безплатно нещата". Ще пропусна да коментирам правната и моралната страна на подобно действие.

Карибски вълни мисля че също ги има онлайн, Падението на Мрак, Да намериш дракон, някои от неизчерпаните също - т.е. голяма част от това, което искаш, вече е така. Голямата част от нещата според мен ги няма не защото някой си кътка собствеността (макар че има и такива автори/издатели), а защото се иска да се положи труд, за да се реализират нещата (оформление от печатно към онлайн, линкове, корица за тези които нямат, страница на която да се сложат, каталози в които да се вкарат), а интересът е много малък.

Идеята за популяризацията през фейсбук не е лоша, винаги сме пускали новини при безплатно публикуване на някоя книга, но пък можем и да повторим.

05 Окт 2017 19:17
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124623
Някои произведения ги има, но са в конкурсен вид. Идеята ми беше всичко да е в pdf файлове и оформено като книжните. За Българите е ясно, говорех за нещата на СКИ. Очаквам този ход да доведе до увеличаване на продажбите и популяризиране. Вервайте ми, завършил съм маркетинг в УНСС :-)

05 Окт 2017 19:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124624

Der писа: писа:
Някои произведения ги има, но са в конкурсен вид. Идеята ми беше всичко да е в pdf файлове и оформено като книжните. За Българите е ясно, говорех за нещата на СКИ. Очаквам този ход да доведе до увеличаване на продажбите и популяризиране. Вервайте ми, завършил съм маркетинг в УНСС :-)

Изгуби ми се отговора, затова ще бъда кратък. Ако някой има времето и мотивацията да оформя и популяризира, нека ми пише - веднага пращам "Зомбокалипсис" за хиперлинкове и слагане на картиники в по-малък размер. Не знам как се обработват PDF файлове директно - досега винаги за такива цели са ми искали word-овете, при което оформлението се прави наново.

05 Окт 2017 20:39
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124625
Нека някой от хакерите на форума се включи. Моята идея беше да се качват като завършени продукти нещата. Примерно ПГ и Списанието, за да послужи като реклама и човека, който си го свали безплатно да го хареса и да потърси следващите броеве.

05 Окт 2017 22:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124632
Файл за печат на книга няма нищо общо с такъв, който е смислено да се счита за качествен и рекламиращ дигитален продукт, демонстриращ на какво сме способни. Може би не съм бил достатъчно ясен за горното, което е ок, но ако си с разсъжденията "какъвто имаме, такъв ще качим и това ще е добра популяризация за нас, нали е безплатно и това ще ни донесе добро име, а и няма значение някой чете ли ги тия книги на PDF-и" - значи имаш сериозен проблем, най-малкото като очакваш с маркетинг да си изкарваш хляба. И не го казвам с лошо, макар че така ще го приемеш :dry:

05 Окт 2017 22:55
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124634
Казах да се качват като завършен продукт, а не просто колкото да има нещо безплатно. Нямах идея, че е толкова сложно предпечатния файл да бъде направен на pdf. Не е като да не се продават такива дигитални книги. Явно не бях разбран или просто не трябва да давам акъл на тези, които поръчват музиката :-)

05 Окт 2017 23:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124639
Нека да изясним няколко неща:
- ясно ми е че си добронамерен и че всичко, което казваш, е с идеята да помогнеш, било то и с идея
- оценявам и че отделяш доста време за преводи и други, въпреки споровете дали си избираш най-ползотворните места, в които да вложиш усилия
- всичко, което съм писал по-горе, не е от ролята на "поръчващ музиката", а на "краставичаря", ако ще говорим метафорично; сам виждаш, че това, което предлагаш, вече е правено с доста книги и се прави и в момента (дори и днес съм работил по въпроса), а не искаш да приемеш излезлите от опита нужни процеси, размер на ефекта и т.н.;

Не казвам, че няма да го правим, но не е светая светих на популяризирането на книгите-игри, повярвай ми :) Правим го по-скоро на принципна основа и за запазване и достъпност на създаденото изкуство (без да го използвам в помпозен смисъл)., достигане все пак до повече читатели и то в много дългосрочен план. Да, със сигурност с повече време и умение за онлайн маркетинг, могат да се извлекат много повече дивиденти от всяка такава безплатна книга, но нямаме нито едното, нито другото под ръка.

За справка, като се прави онлайн книга обикновенно се тръгва от стъпка 0 на "предпечата" - още от word файла. Оправят се пропуснати неща, слагат се картинки в по-ниска резолюция, наместват се нещата, слагат се корици и т.н. Не е Бог знае кой знае колко труд, но лично аз нямам дори уменията да го направя и часовете, нужни да ги усвоя.

Ако искаш наистина тези безплатни книги да имат ефект - виж какво прави Ринглас. Другото е самозалъгване, че нещо се случва с тях.

05 Окт 2017 23:31
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124641
Това с маркетинга беше по-скоро шега. Да, завършил съм го (магистратура), но не съм и едва ли някога ще работя в тази област. Нямаше нужда да ме нападаш така на лична основа :-) Дал съм някакво предложение, опитът ви е показал, че няма смисъл и толкова.

05 Окт 2017 23:35
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Изчерпаните КИ безплатно онлайн #124642
Така виждам нещата, предпочитам да жилна някого, ако допускам, че това ще го бутне в правилната посока, въпреки че дори и когато се случва си остава обиден на мен. Това не ми пречи.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.059 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Куиз: Книги-игри! (29 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от ringlas
    • Today 09:25
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (6 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Вилорп
    • Today 09:16
    • "Патрул за Ада" (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 18:36

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg