Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
"само със силна литература" - колко силна? Като на Сандърсън, Абъркромби, Кинг и т.н. Няма как в КИ да имаш чак толкова силна литература, която да се сравнява със световноизвестни автори. Книгите-игри откъм литературна гледна точка веднага губят от горецитираните автори (както губят и при сравнение с комп. игри от игрова гледна точка).Иначе, по темата, моето мнение си е, че книгите-игри могат да печелят аудитория само със силна литература - ако това липсва, моментално губят от настолни и компютърни игри, които имат други предимства.
Това пък как го измисли - ако сложат един избор в своите книги тези автори, литературата им ще стане на лайна ли? Това, че е трудно да си качествен автор е вярно, но няма нищо невъзможно. То е ясно, че и конвенционална литература 1 на милион може да пише на това ниво."само със силна литература" - колко силна? Като на Сандърсън, Абъркромби, Кинг и т.н. Няма как в КИ да имаш чак толкова силна литература, която да се сравнява със световноизвестни автори.
Не става дума за една или друга книга на Кинг, а за книга, която намираш за качествена, със силна литература. Ако тогава отговорът ти е пак положителен - тогава приемам, че съм в грешка т.е. добра КИ срещу добра книга на Кинг.Ако вземем 10,000 книги-игри, със сигурност ще има сред тях такава, която да ми хареса повече от една или друга книга на Абъркромби или Кинг.
Тук си прав и разбирам, че може аз да съм се объркал в това, което имам предвид. Ставаше дума за силна литература. Тук аз намесвам и обемът по отношение на това колко време ще чета КИ (едно изиграване) и един роман с 30к думи, ако качеството (не знам какво точно разбираш под това?) на литературата е равностойно. Романът печели по това, че ще достави удоволствие по-дълго време (ако приемем само четенето като критериий).Първо, обемът няма нищо общо с качеството.
Това, че романите минават през по-голямо сито не качва ли тяхното качество? (просто питам)Годишно се пишат около 2 милиона книги и, да речем, 200 книги-игри.
Така е, но в интерес на настоящата дискусия нека приемем за отправна точка най-качественият от литературна гледна точка път в книгата-игра. Естествено, читателят може да приключи след два епизода четенето (Ледената цитадела).Друг провокативен въпрос - ако изберем един най-силен вариант на една история (не е трудно да се приеме, че такъв може да бъде определен, било то и за даден субект), то ако читателят не мине точно през него, не означава ли това, че е получил по-слаба история и че не е взел максимума от възможностите на автора, най-малкото в литературен аспект?
Така е. Още повече ако може да играе с няколко героя като в ОЗ.защото бидейки главния герой, той се вживява повече и историята му е още по-интересна.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas