Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Литературата можеше да бъде подобрена. Същото важи за абсолютно всяко литературно произведение, дори и тези на великите писатели. В крайна сметка, ние играем книги-игри заради гимнастиката на мозъчните гънки, а не заради качеството на литературата. Който иска да чете силна литература, нека се пренасочи към традиционните книги, но и там няма гаранция, че ще му бъдат задоволени нереалистичните изисквания.
Всъщност не, Петре, намериха се хора, които да дадат много конкретни примери и на теб, и на Неделчо, както за литературата, така и за играта. Разликата е, че Неделчо слуша и дори и сега ежедневно дискутираме всичко от правопис и граматика до геймплей с него, а ти не можеш да преглътнеш егото си и не чуваш нищо. Не казвам, че отзивите, които сте получили, са злато - лично аз гледам да помагам с каквото мога, до колкото ми позволяват възможностите, а колко е добро е винаги субективно. Ако не бъркам, на теб ти отдели време и ти върна и отзиви и Майндкрайм. И не малко други хора са дали добре структурирани отзиви и на теб, и на Неделчо, и кажи речи на всеки автор тук. Да, не е поднесена с sugar topping. Малко ми е смешно и донякъде обидно да се оплакваш от липсата на градивна критика.А, и само да добавя, че както Неделчо, така и аз, много добре осъзнаваме, че литературата ни не е добра, но така и не се намери някой от критиците, който да ни обясни как да я подобрим с конкретни примери.
Абсолютно си прав, не виждам аз да съм казал нещо различно. Чети внимателно какво пиша, преди да извеждаш неправилни умозаключения на база мои твърдения.Книгите-игри не са нещо по-долно от стандартната проза и това че е книга-игра не трябва да е оправдание за по-слаб текст.
Мисля, че ясно заявих, че литературно добрите КИ отстъпват на Романите (от Брандън, Кори и т.н.). Това ако не е антилазаруско, не знам кое точно е.Всички които „храним” не го правим с цел да откажем автора, а да покажем какво има да се подобри в преработката или в бъдещи творби. Ако искаш да те тупат по рамото колко си велик има Лазарус.
Именно за това призовава Агапов - за дадените "лоши" примери е хубаво да се даде алтернатива.Е да, не е дал алтернативен пример за редакция и как би звучало по-добре, но то затова има хора които си се занимават с редактиране.
Книгите-игри не са нито "по-долни", нито "по-добри"...пак някакви свободни съждения без основа.извинения като това че книгите-игри са нещо по-долно си е обида особено пък на този форум.
Задаваш си грешни въпроси и затова си достигаш до грешните отговори и изводи. Не се знае къде ще е по-качествена литературата. Качеството не е функция на обема. В неинтерактивното произведение ще ти представи повече, но не задължително нещо по-добро. Така че това трябва да ти говори много. Ако напише разказ, който е 5 страници, пак може да ми хареса повече от романа му от 500. Ако напише 5000 страници интерактивни по-добри ли ще са от неинтерактивните? Ами ако са 50,000? Единственото, до което ще достигнеш по тази пътека, че идеалният за теб обем на една книга-игра и на една неинтерактивна книга са различни и да, за развитието на дадена история и брой герои в "идеализиран" вариант е нужен различен обем, но това няма нищо общо с качеството.Ако Сандърсън седне и напише роман от 500 стр. и книга-игра от 500 стр., къде литературата ще е по-богата, по-плътна, по задълбочена, с по-развити персонажи, по-концентрирана?
Това не означава нищо за интерактивната форма. Прочети 500 напълно произволни книги и шансът да срещнеш посоченото от теб ниво статистически не е по-голям, отколкото при книгите игри. Всякакъв извод за корелация между качество на литературата и интерактивност по тази нишка е не по-смислен от "Баба ми пи ракия всеки ден и живя до 100 години, значи алкохолът е полезен".Изчел съм много КИ, но досега ниво, като в посочените по-горе от мен романи не съм срещнал. Да, хипотетично е възможно, но на практика го няма.
Хават, кой е Дик Чейни?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas