Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
"Кълбото на омразата" ми е една от любимите книги. Неповторима тягостна атмосфера в един разлагащ се свят, където обаче трябва да правиш морален избор, за да не потъне всичко. Имам чувството, че е по-скоро за възрастни, които биха схванали някои от препратките като преследваните джудаини, които са алюзия на евреите (юдеите). Въпреки че бях дете, когато ме впечатли толкова. наскоро си я представях като филм -как главният герой се изправя очи в очи срещу огромното зеленооко чудовище на омразата.Бих добавил "Кълбото на омразата".
"Кълбото на омразата" ми е една от любимите книги. Неповторима тягостна атмосфера в един разлагащ се свят, където обаче трябва да правиш морален избор, за да не потъне всичко. Имам чувството, че е по-скоро за възрастни, които биха схванали някои от препратките като преследваните джудаини, които са алюзия на евреите (юдеите). Въпреки че бях дете, когато ме впечатли толкова. наскоро си я представях като филм -как главният герой се изправя очи в очи срещу огромното зеленооко чудовище на омразата.Бих добавил "Кълбото на омразата".
tinyurl.com/uklf8gg
*drops the mic*
(надолу в публикациите има безплатен даунлоад дори без да джойнвате групата)
Алюзия (на латински: allusio, означаващо „шега, намек“) е стилистически и реторически обрат, (вид троп) с предназначение да породи впечатление или идея, не чрез пряко изразяване, а по асоциативен (заобиколен) път. Ако искаш, препратка го наречи. Героят на книгата е джудаин - фонетично сходство, но освен сюжета, има и други препратки (намеци, алюзии, подсещания) - например в началото при избора на умения - "Назарeтянинът". Пък по-големите знаем кой и какъв е най-известният назаретянинНапълно съм съгласен с Боб Моран за книгата... Само че джудаините не са алюзия за евреи, те са (фентъзи) евреи.
Judaean - родом от или обитател на Юдея.
www.collinsdictionary.com/amp/english/judaean
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas