• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Залезът на Новата вълнa...

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 24
20 Мар 2020 16:11
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Залезът на Новата вълнa... #135050
Торо аз оценявам това което правите. За което благодаря. Нито е малко, нито е незначително. Ако исках да се заяждам с вас щях да си направя нов профил като този на Сашко, дето се пише Сандо и да пиша от него.
Въпроса е следния. Поне според мен можеше да си направят много по - добре и издържани нещата с книгите, като изобщо не издавате призвание герой, което е неудобно за четене, формат и няма цена. Тоест цената му пада. Ако имаш една хубава книга и три глупави, колкото и да е хубава едната тя си стои с глупавите и няма как да е ценна. Малко е соц идея. Купуваш един роман на Карл Май и три български от които задължително се взима новата книга на Любомир Левчев.... Сещаш ли се за тоя славни времена? Ако не се сещаш, в Призванието това правите.
Може да коментирам още ама се тая... ако искам качество ще си го направя сам, вие толкова можете. Дори не се ядосвам. Виждам му края на филма. Ако не съм прав след пет години всичките ви издания ще струват примерно 30 лв. но реалността според мен ще е че ще са по 2-3 лв. при късмет....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Мар 2020 16:19
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Залезът на Новата вълнa... #135051

при все че си тръгнал да раздаваш заслуги и акъл.

Аз не съм никой, за да раздавам, каквото и да е. Споделям мнение на форум за КИ на база информацията, която имам и след обработка от скромните ми умствени възможности (между другото съм написал сайта, а не форума - има разлика, нали?). Всеки е свободен да опровергае всичко, което съм написал, но моля, без да отправя обвинения "че съм раздавал акъл..."
Напишете просто, че това, което съм написал, не е вярно и това е. Допусната е фактологическа грешка.
Нека още веднъж да го напиша - споделям лично мнение и виждане върху процесите свързани с КИ. Не съм нито УТВЪРДЕН автор, НИТО утвърден популяризатор, нито утвърден авторитет по КИ, нито съм издател, нито съм част от СКИ, нито съм особено умен...сигурно пропускам нещо, може да го добавите по собствено усмотрение.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, dechoto, George-AL

20 Мар 2020 16:22
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Залезът на Новата вълнa... #135053
Като цяло аз си дърдоря, докато си почивам между двата тома. Много от нещата, които написах в темата, не отговарят на истината, която мисля.

Хич не съм съгласен обаче с вредите, които се нанасят от дезинформацията. Всъщност от примера, който даде, единствената вреда е за въпросния Ян, който сам си е затворил вратите към теб. Можел си да поискаш отговор от жената, защото ти не си Ян или пък да я послушаш и да копираш отговора ѝ от въпросното интервю, на което Ян може да си предявява ама колкото си иска права, които не притежава, щом са ти позволени от автора им. Нека пък и да се пробва да те съди, да видим как ще го огрее, щом жената дава право. За теб и за всички други ще се говорят куп лъжи, на които няма как да отвръщаш и винаги да се втурваш да доказваш достоверността им. Както се говори за умрелите, така и за тези, които идея си нямат от съществуването на клеветниците, злословниците и т.н. Това не са вреди спрямо тях. Този, който те мрази, с охота ще приеме злословието, този, който те подкрепя, ще се постарае да открие истината.

Втората Вълна е... ами хем я има, хем я няма. Хем не е професионален бизнес, хем успяхме да накараме цяла България да говори за книгите-игри през последните години.
Ако приемем, че я има, то тя се състои в момента в издаването на Призвание Герой. Когато се умориш и се откажеш от издаването му, нещата ще приключат.
Списанието не е сериозно: материалите, които се поместват там се подбират по аматьорски, без никаква концепция, и самото то не е продукт, който може да се разглежда като фактор за Вълната.
Ако спрете с ПГ, може би и Никсата ще спре с преводните книги. Ще издаде още нещо и лека полека ще се откаже
Останалите единици издават книги-игри, защото в момента се издава Призвание Герой. Пак като спре издаването му, един по един всички ще спрат да пишат.
Та "Втората Вълна" се вее като косъм и този косъм се казва "Призвание Герой". Като падне, жанрът ще оплешивее!

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Bob Moran

20 Мар 2020 16:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Залезът на Новата вълнa... #135054
Защо втората вълна да се състои в ПГ? Несъмнено ПГ не е водещ на годишна база - Българите вероятно са постигнали по-голяма популяризация и сумарно продадено бройки, били те и 3 на брой, същото важи за приказките игри. И това са само отделни примери. ПГ е някакъв процент от книгите-игри през последните години, но не е 100, не е и 20 дори - ако трябва да сме честни, независимо дали казаното обижда или ласкае. Дори СКИ или някой от СКИ, че и заедно със списанието да спрем, аз съм сигурен, че ще се появяват книги-игри от други издателства тук там, та не съм съгласен, че е толкова лабилно издаването на книги-игри в момента.
Автори има и се доказа неведнъж, че могат да намерят издаване другаде, ти в това число; чуждоезични книги-игри има и желаещи да ги издават - също.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Bob Moran

20 Мар 2020 16:50
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Залезът на Новата вълнa... #135055
Изгревът на Новата вълна:
www.legacyofkreya.com/bg/news/knigi-igri-2019
(в случай, че някой вече е забравил какво реално се случи през 2019)

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, turbobobi, Bob Moran

20 Мар 2020 17:05
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Залезът на Новата вълнa... #135056

По памет помня, че някъде Ефикс ти предложи да му погледнеш футболния проект и ти му отказа. Как сега излезе, че нямало такова нещо, а аз съм си измислял? Да не би да злословиш в момента, с цел да подтикнеш управата да ме банне?

И аз "по памет помня", че някога, много отдавна, когато Ефикс нямаше богата визитка и напомпано его, а беше само леко наивен потребител с излишен ентусиазъм да популяризира сайта и форума и почти никакви реални познания как се прави това, той помоли за помощ за футболния си проект и аз откликнах.

Май карантината те е изнервила и не четеш внимателно. В краткото ми мнение ясно заявявам, че не знам дали твоето е тролене, сталкване или нещо друго, за мен е поредната ти... смешка.
Не знам какво е за теб "хленчене", но ти гарантирам, че не подтиквам Управата да те накаже. Опитвал съм се навремето да убедя Управата, че лъжците и клеветниците трябва да бъдат наказвани, но и това отдавна го зарязах. При това положение би било странно да продължавам да упорствам за наказания за агресивно-глупавите хора и лигльовците.
Ясно съм заявил, че се надявам Ваян да не ми е отправял предложение да му помогна в негов проект, в момент, когато вече многократно е чул от мен каква е оценката ми за мненията му и за творенията му. Защото ако го е предложил, това означава, че съвсем е изперкал. Докато ако на теб ти е хрумнало, си е типична за теб... смешка.

"успяхме да накараме цяла България да говори за книгите-игри през последните години"... Това не се е случвало никога. Нито през деветдесетте, нито сега. Далеч сме от популярността на коронавируса, а и на него доста време му отне.

Мрънкането на разни потребители ми се струва съвсем неадекватно. За мен СКИ си поставя реалистични цели и си ги постига. Ако на някой му се иска бг-авторите да са популярни като Криско или да бъдат издавани в големи тиражи на Запад, разбираемо е да е неудовлетворен и разочарован.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Bob Moran

20 Мар 2020 17:25 20 Мар 2020 19:12 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Залезът на Новата вълнa... #135057

"успяхме да накараме цяла България да говори за книгите-игри през последните години"... Това не се е случвало никога. Нито през деветдесетте, нито сега. Далеч сме от популярността на коронавируса, а и на него доста време му отне.

Това е просто израз. И за Криско не говори цяла България, и книгите игри минаха през всички възможни медии, дори в Шоуто на Слави рекламираха една от книгите-игри на Новата Вълна, без да е молела за това.

Сашо, може би защото си отвътре не виждаш картинката. ПГ-то стожер в жанра и влияе доста на енергийно ниво на всички автори в момента.
Ще си оттегля думите за никсата, макар че казах "най-вероятно". Той може и да превежда дълго след Призвание Герой, ако вижда някаква изгода в това.

Какви са цифрите на продажбите на днешна дата? Аз знаме моите, ти - твоите, Никола - неговите, никсата - неговите.
Моите са в спад...

Ето, Никола ми помогна с линка, да видя какво толкова се издаде в най-успешната година:
Дон Мон - написах го под еуфория покрай форума (индиректно свързано с Призвание Герой, което си чакаме всяка година)
Елена Павлова реши да издаде. Ами аз свързвам опита ѝ с еуфорията около жанра, в центъра на който пак седи Призванието.
Момичето с "Класна Стая" там не знам какви са ѝ мотивите да избере формата книга-игра
Козия - написал е Петия Принц в "Призванието..." и сега издава колосално продължение. Според мен и четиримата няма да повторят, след като видят отзвука и продажбите.

Никола е встрани от тази обща енергия, тъй като той си прокара собствен път, но като цяло всички в жанра чакат най-вече "ПГ" и покрай него купуват и останалите единични случаи. Като махнем ПГ от картинката с времето повечето ще спрат да следят какви единици излизат и постепенно интересът ще угасне.

ПП: Когато предложих Българите да са книги-игри, добре че Миро каза: В момента книгите-игри се завръщат и е добър вариант. Тогава се издаваше само ПГ, никсата по 1 преводна и Уейн (Никола пак го изключвам)

ПППП: Майкъл, аз съм в карантина от 2 години, дълбоко гмурнал се в подземията на пицарията :) Имам опит с изолацията и не се изнервям лесно.

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, George-AL, Bob Moran

20 Мар 2020 19:36
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Залезът на Новата вълнa... #135059
Аз откак съм се регистрирал в този сайт (смениха се няколко сайта вече), вълната все залязва и още не е дозалязнала :dry:
Работата е там, че никога няма да стане вълна, а ще си бъде ручейче малко - за гаргара на феновете.
Стъпката по дигитализация и превръщането на текстовете в приложения за телефон с подръжка на няколко езика е добър вариант за популяризация.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, ringlas, Асен, Monevwww, Bob Moran, Stayfun

20 Мар 2020 22:31
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Залезът на Новата вълнa... #135061
Според мен став като през 1998-9 тогава беше много добро време. После дойде кризата, Интернет влезе в гаражите, цените станаха на книгите от 3-4 лв. до 12-15 лв. щото вече за леф, разнообразие и малко фантазия бяха решили да се плащат и авторски права на авторите, което си е чиста загуба на пари в натурален вид... се тая. Нямаше как явно да има КИ за 2.5 та я ми кажете ЕЛО изданията колко струваха?
Котарака беше 12 лв. милия. и има резон. Ако бяха 1200 лв. като едно време ъъъъ едно време една КИ беше 4 хляба сега, 12 щото корицата гланц, хартията бела.
Важното КИ да са от 25-30-40 лв. и нагоре. Няма какво да ги лигавим децата я. Ако са харесали Сонора от 800 лв едно време (май) ще купят и новата Сонора на Уейн за много повече. Важното е да се тури цена, да се издадат 400 броя и да се тегли калема

Толкова разбирате от бизнес, че направо се кръстя. Кой за каквото е учил де. Сега ще кажете какво съм направил аз.
Нищо не съм направил, все още... като направя ще ви пратя бройка с автограф безплатна да си я турите до епитафията.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

21 Мар 2020 05:58
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Залезът на Новата вълнa... #135064
Rahvin, дрънкаш абсолютни тъпотии за пореден път.
Нямаш никаква информация от кухнята. Споделяш разни неща за 1998-99, които нямат нищо общо с истината, както повечето ти излияния. Още през 1997-а беше зле положението и за автори, и за издатели.
Не съм забелязал ти да разбираш от бизнес, и изобщо от нещо да разбираш. Но дрънкането на глупости ти се отдава.
Достатъчно се направил. Участник в конкурс, и то не на последно място! Ефикс ще ти обясни как да си го запишеш в епитафията, така че да звучи помпозно и да го възприемаш добре.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

21 Мар 2020 12:39
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Залезът на Новата вълнa... #135066
Ама ММ, другарю... аз може и да лъжа, да съм заблуден и прочее ама ти си същата бира.
Аз не съм обещавал да издавам книги в продължение на години. Замисли се дори да пишеш битов роман за разни дегенерати пак ще го напишеш. Ама ей го на, няма и дегенератска КИ... Торнадото което е за мен една от най безумните книги игри като цяло търпи преиздаване, сигурно Хайнлайн се върти в гроба... И на написъна КИ пак се точи с години.... Майк стига бе човек, аз да съм нищожество примерно ми ти... Няма смисъл. Отдавна си изгубил детето в тебе, както се казва в меметата , оставете го той е отдавна умрел....

Някой хора мислят че ти си една от главните причини за краха на Втората вълна. Според няма такова нещо, защото ти дори не успя да напишеш нещо което да разочарова някой освен битовата КИ.
А тя беше за избрани...

Съветвам те да вземеш Изпитанието да го прочетеш отново, и след това да си пийнеш малко, щото много мъка има по тоя свят.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

21 Мар 2020 17:46 21 Мар 2020 17:47 от Pe6ka_S_Mnenie.
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Залезът на Новата вълнa... #135068
На това му викам "на умряло куче - нож да вадиш", ама така и така съм тука... :whistle:

kiril_ps писа: писа:
1. ИККИ - къде е?
Където винаги, май? :whistle: Така де, Асасините 2 още не са излезли...

2. СКИ - прехвърлиха КИ към Артлайн, издателство, което надали знае кой е Джейми например. Че и замалко да няма щанд, ако не беше Ефикс и други опълченци. Като че ли ентусиазмът при тях вече не е със същия заряд. Да, все още се трудят, но цифрите говорят - Парадокси ( кратка) и ПГ, нищо друго през 2019. Според мен има вероятност 2020 да е последният им щурм.
Кой е Джейми? :dry: Аз и моето издателство за КИ мислех да го прехвърля, ма се сетих че нямам...

3. Неделчо Богданов заряза писането на КИ и се отдаде на писане на фентъзи епос.
Как... това се отразява на нещата? Виж, ако кажеш че е зарязал пицариите някои гладни ще си отдъхнат... :silly:

4. Списанието - въпреки подобренията, въпреки големия обем, така и не отиде в книжарниците или другаде, освен на панаирите или легаси. Така и не видяхме нещо БГ в него, което да ни очарова като Жертвоприношението. А и Уиндахмър го няма вече.
То това му е хубавото - апокрифна фенска литература за ценители. :) Какво е "Жертвоприношението"?

5. Котарака - след Абаносовия нищо не се случи. Колко години минаха от написването му...не ми се брои. Ясно е.
Е други неща се случиха. То не може всичко.

6. Разколът в чата - няма как това да не допринесе за загниването в комуникацията между феновете.
7. Корона вирус и евентуална икономическа криза
Вас да ви пусне човек на отделни острови пустинни - пак ще се изпокарате. С димни сигнали ако трябва.

8. ММ така и не пусна нещо след ОЗ, ако и през 2020 не пусне...може да стане през 2025.
Отново заедно си беше бомба. Още чагам Екскурзията... Що ми се струва че автора вече не си харесва идеята изначално...

9. Форумните конкурси - няма място за сравнение с 2012.
Ми той и форума няма място за сравнение. Такива са времената, всичко се променя.

10. Незавършени поредици - даже не ми се изброяват.
Че то си е така от едно време. Имаше там някаква нинджа, как се казваше...

Как ще познаем, че е дошъл краят?
За книгите - не знам, ама спреш ли да се оплакваш - спукана ни е работата. :lol: Това си е една от константите на Новата Вълна. :whistle: :hello:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

21 Мар 2020 17:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Залезът на Новата вълнa... #135069
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Rahvin писа: писа:
Благодаря Никса пе официално ми каза че не съм част от СКИ иначе се бях притеснил от изказването на Джордж, пе всички сме били СКИ.
Най смешното е че си мислите че правите големи работи за КИ а всъщност за мен не е така. Имате някой добри попадения, но сте събратя на Сим Николов за мене.

Никакви големи работи не си мислим, че правим. Това, което правим не се различава с нищо повече от брането на ягоди сред пакита в Англия. Даже и ние също от време на време се бием в гърдите с "булгар, булгар, народ от преди потопа" и кътаме мускалчета с розово масло в поясите.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

21 Мар 2020 20:02
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Залезът на Новата вълнa... #135071
Никсата пакитата в ук не могат чисто биомеханически да работят на полето, не им се отдава.
Понякога правите добри неща като тия с тигъра...

Ето една снимка за тебе. Тия дни е спокойно да си пиша книгата игра.
IMG_20200121_083655.jpg

Прикачени файлове:
IMG_20200121_083655.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

21 Мар 2020 22:40 21 Мар 2020 22:44 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Залезът на Новата вълнa... #135073

На това му викам "на умряло куче - нож да вадиш", ама така и така съм тука...

Мисля, че постигнах едно от нещата, които целях:

Темата е публикувана на 18 Мар 2020 21:20,
43
Отговора
584
Прочита

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg, Rahvin

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 24
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.142 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg