• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Книги-Игри, които никога не сме чели и няма да прочетем!

• 1
  • 1
28 Дек 2022 02:56
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Topic Author
Книги-Игри, които никога не сме чели и няма да прочетем! #141278
Не, в темата ми няма да стане дума за "Валенс и Числото на звяра", нито за новия "Замъкът на Таласъмите", не сте познали :-)

Искам да обърна внимание на всички онези от Вас, които купуват книги-игри (понякога и с пълни торби), но после не ги четат...

Това е на практика доста срещано явление, самият аз съм си купил през пръсти игри в Steam, които после никога не съм играл.

И в същия момент, за какво купуваме тогава? Например, от носталгия ли, от колекционирани ли, от култ към автора им ли? Или?

Разбира се, това ми напомня една смешна сцена на сергия за книги-игри през 90-те, където казах на продавача нещо такова:

- Абе Вие много книги-игри пускате, какво правите?! По дяволите, всяка седмица по 3-4 книги-игри, това е лудост, кога ще ги чета?

На което онзи присви хитро очи, взе една двасетолевка от ръката ми и каза: "Абе ти ми дай парите, а ги чети като се пенсионираш!"

И така стигаме до извода на днешната тема, игрането и четенето на ки няма значение, важното е да върви стоката и да се продава.

Но тук си спомням разговорът ми с издателя от Селекта Васил Андонов, лека му пръст, сега през януари човекът прави една година:

"Дамяне, каза ми той, едно време нямахме Фейсбук, както сега, ни абсолютно никаква жива връзка с играчите, следяхме тиражите."

Накъде бия ли? Във Фейсбук, дори и днес, рядко се коментира, писма на фенове не се публикуват, Форумът в този си вид е умрял.

Айде тогава СКИ, или ИК КИ (а.к.а Ейдрин Уейн), или който и да е, дори да е Дядо Боже, да публикуват официално тиражите си :-)

Един вид ние ПАК няма нищо да прочетем и изиграем, няма пак нищо да коментираме, но поне ще знаем за какъв дявол е всичко?

И като казвам "да се публикуват тиражите" имам предвид точно това: 1/ издадени бройки; 2/ реална цена; 3/ продадени копия и т.н.

И всичкото това го пиша от провокираната от Ал Торо дискусия за жената с токчета, която бяга и т.н. Да видим колко са го КУПИЛИ!

Дано не се окаже, че Агамор е бил купен от 100 човека, от които само 10 са прочели разказа, но нито един от тях не го е разбрал...

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Дек 2022 12:34 28 Дек 2022 12:34 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Книги-Игри, които никога не сме чели и няма да прочетем! #141283
Списанието винаги е било на допечатки - там началните тиражи са малки, но после многократно се пускат допълнителни бройки. Имам съмнения, че за по-старите броеве някой следи колко пъти това е правено и колко са се продали общо.
Книгите, с чието издаване съм се занимавал аз са с начален тираж от 1000 с малки вариации за няколко броя. Половината минават (продаване и раздаване) бързо, другата половина се влачат с години, така като гледам нещо от сорта на 7-8 години за изчерпване на един такъв начален тираж. Последните години се наблюдава засилване на онлайн продажбите за сметка на тези през книжарниците, като общата бройка може да се каже че нараства с бавен темп, но все пак нараства.

Сред най-добре продаваните заглавия са първите Призвания, на Никсата Герои мисля че е шампионът на СКИ по най-бързо изчерпване. Най-лошо се продава Седемте живота на Мая, която не може да си достигне до целевата аудитория, феновете на КИ са скептични към тематиката, феновете на тематиката са скептични към КИ, а и ги нямаме като наша аудитория.

Ако се разровиш във форума можеш да намериш теми, в които вече са изговаряни тези неща в повече детайл.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

28 Дек 2022 12:55 28 Дек 2022 12:55 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Книги-Игри, които никога не сме чели и няма да прочетем! #141284
Аз допреди 2-3 години купувах и прочитах всичко, което се появи на пазара. Не толкова защото 100% от нещата ми бяха интересни, а от нещо като полупрофесионален интерес - за да съм запознат с пълната картина на книгите-игри в България. В един момент си казах, че все пак животът е кратък и не е коректно спрямо него да се губи време за щяло и нещяло, а роля изигра и това, че взе да ми свършва мястото в библиотеката. В момента купувам и чета може би 70-80% от нещата, които излизат, което намирам за съвсем прилично - хем оставам достатъчно запознат, хем не навлизам в екстремности. В последно време забелязвам някакъв импулс, вероятно породен от новите заглавия, и във форума се пише повече. Даже някои теми ми навяха спомени за добрите ранни години на форума, когато имаше много енергия и книгите-игри се дискутираха със страст. Със сигурност това е по-добре, отколкото безразличието от пустите теми. Докато се водеше дискусията за Колекционера, виждах как хора се запалват и решават да го прочетат, понеже им е интересно кой е крив и кой прав в спора.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Лисичков, Ал Торо, Etom

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.044 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg