• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Ърнинг Найт

Ърнинг Найт

• 1
  • 1
07 Юли 2024 23:50
Лонг
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Ърнинг Найт #142840
www.knigi-igri.bg/catalogue/item/yrning-nait - оставих коментар относно "истнинската" самоличност на автора - Калоян Гичев.

1) Не съм го направил с негово съгласие (още повече ,че не сме се чували от години). Бяхме съученици , баща му имаше малко издателство (с доста разнообразна дейност счетоводна литература, после издаваха судоку списания ,когато това беше мода и т.н.). Но не мисля ,че ще отрече авторството си. Написа я точно когато бяхме в един клас в НПМГ. После говори лично с лелката ,която държеше книжарницата в гимназията та там заредиха повечко бройки от книгата.

2) В момента човека е на съвсем друга вълна - има няколко дребни бизнеса (вкл в един момент имаше малка ИТ аутсорсинг фирма) ,но в момента се интересува главно от здравословен начин на живот , земеделие и т.н. Лесно може да се намери негова снимка. Не мисля и че ще е трудно да се вземе "интервю" от него ,ако някой е толкова заинтересуван от темата.

3) Признавам ,че не съм чел "Хакерът" - манията по книгите игри малко ме подмина. Просто е нещо за което се сетих наскоро и видях ,че почти няма информация по темата. Честно казано може би сега бих я прочел :-)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, harlequin, ze BG, dechoto, Monevwww

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Юли 2024 00:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Ърнинг Найт #142841
Благодаря за включването, поне на мен ми беше интересно да науча за него. Може пък да напише книга-игра за йога, земеделие или здравословен живот, знае ли човек :) Всяка тема може да е интересна, ако се разработи добре.

19 Юли 2024 15:41
turbobobi's Avatar
turbobobi
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 110
Ърнинг Найт #142870
Лонг (Джон), много ти благодаря за включването! Актуализирах авторския профил на Ърнинг с инфото, което предостави.

Виждам, че Калоян е колега ИТ и е потърсил и намерил неща за себе си в йогата и здравословните начини на живот.
Тук - подобно на Торо - и на мен би ми било интересно дали би имал интерес да пробва отново да напише книга-игра, макар че бих се радвал в такова начинание да се предизвика и да бръкне в мрака в себе си.

Имам предвид следното: много ИТ-та "изплискват легена" и търсят преоткриване и/или алтернативи на реалността, в която се намират или възприемат.
Някои сменят професии, други откриват Бог, трети - йогата и т.н. и т.н.

Ала за да се върви към и да се достигне до такъв катарзис рядко се започва и минава само през "цветя и рози". В една книга-игра от Калоян/Ърнинг бих се радвал да бъда предизвикан от неговата гледна точка за търсене, опити, успехи и провали и достигане до по-добро бъдеще на главното действащо лице.

Може да е сюжет тип "част от живота" (slice of life) като "Отново заедно" на Майкъл Майндкрайм, хиперболизирана реалност като "Капан за сънища" или дори силна хиперболизация с олицетворяване чрез демони, божества, свръх сили и т.н.

ПС: И аз не съм чел Хакерът. Това залитане по хакерията мен ме подмина по пътя ми в ИТ средите, така че дори и сега имам само слабо любопитство към нея.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Ърнинг Найт
Time to create page: 0.050 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност