• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Възраждане на жанра... докога?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
13 Май 2011 17:16
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Възраждане на жанра... докога? #12871
когато погледна назад разбирам, че всичко, което съм правил ме е водило до тук: да се обвържа каузално в името на някаква идея. от както съм писател и читател, професионалист и учен виждам, че искам да правя нещо такова свързано с любимото си хоби. може би като писател на "новата вълна" разбирам, че ценностите и даденостите са различни от преди време. Откривам, че нуждите надрастват излишъците и смелостта ми е малко поорязана. чувствам се като птица без криле или риба на сухо що се отнася до това да се реализирам като професионалист.

мисля, че този жанр преживява нов полъх, ново начало. и тук и в чужбина се издават нови и стари автори, които искат да кажат нещо. искрено се надявам да избягаме от посредствеността. въпреки това човечеството я носи в поколенията. но за какво говорим щом стане дума за "новата вълна"? за нещо, което ще бъде от порядъка на 5-6 години или за дългосрочна перспектива. не че не искам да участвам дори в посредствеността. самият аз считам, че много от произведенията ми спадат в тази перспектива, но като че ли още съм твърде млад и катоничен като писател. извън това новата вълна сякаш се "преекспонира" не толкова сред медийното пространство, колкото сред нас самите. може би прекалено много говорим. Сякаш гребем с две ръце от всичко, което са ни дали книгите игри, но щом стане дума за мисловен резонанс, очите ни сякаш мълчат. Надявам се просто да открием и да отсеем полезното от приятното. дори, когато жълтурковски се опияняваме в словото. Защото аз искам да съм дългосрочен "солджър" в една интересна идея. При всички случаи искам да участвам... и участвам. Ами вие? Виждате ли континюитет или този жанр ще дойде пак и ще остави спомен в сърцата на хората? Ще дойдем аз и Алекс Торофиев на по 40 и пак ще хванем скиптъра на "вярата". Шегувам се разбира се. Просто пулсационно ли е движението за книгите-игри или е нещо, което сега е дошло и никога няма да си замине. Това ми е цялата мисъл.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Май 2011 17:29
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Възраждане на жанра... докога? #12874
При мен никога не е било "пулсационен порив", а постоянен интерес. Просто досега не съм имал възможност лично да участвам в някакво такова движение. Движението ще го има докато на хората им е интересно.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Май 2011 18:24
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Възраждане на жанра... докога? #12878
Чудесна тема, Чаво!

Аз съм на мнение, че Книгите-игри винаги са били и винаги ще бъдат!

Поне докато всички фенове в момента са живи и могат да четат книги, течението няма да изчезне!

:evil:

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

13 Май 2011 19:32
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Възраждане на жанра... докога? #12879
Като бях малък често имах импулсни интереси, които се изпаряваха след известно време.

Години по-късно, добре мога да преценя, кое е временен импусл и къде има потенциал за нещо повече.
Общо взето интересите около ролевите игри и кните-игри са нещо, което се точи бавно. Щом го е имало над 10 години, е доста вероятно да го има и още повече :)

Човек сам преценявя, кое го дърпа и кое не. Някой ще идват, други ще си отиват, което е нормално. Няма смисъл на сила да стават неща. Понякога дадено нещо, е просто стъпка от израстването на човека, за да може да види нови възможности.

Живота тече, така или иначе. Както казват източните учения, номера е да се насладиш на момента :Р

Позврав с
" onclick="window.open(this.href);return false;
55-та секудна става ОРГАЗМИЧНО :Р

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

13 Май 2011 20:43
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Възраждане на жанра... докога? #12881

Yann Gamgee писа: писа:
Чудесна тема, Чаво!

Аз съм на мнение, че Книгите-игри винаги са били и винаги ще бъдат!

Поне докато всички фенове в момента са живи и могат да четат книги, течението няма да изчезне!

:evil:

21 Май 2011 13:38
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Възраждане на жанра... докога? #13623
С риск да не съм уцелил темата ще попитам нещо важно за мен.
Аз съм голям запалянко на книгите - игри и имам доста стабилна колекция не като на Лисичков примерно, който купуваше всичко (нямах сърце да си купя Франция Здравей и на М. Майндкрайм за баскетбола след култовия вестник Пробивът в НБА) се оказа, че съм изпуснал доста от новите заглавия защото просто не съм знаел за тях. След края на жанра не съм купил нищо ново, а сега имам и парите и желанието да си взимам книги игри.
Разбрах за Котарака и след като се върна в България ще си го купя веднага, но Коприна в ноща и още там други книги са ми се изплъзнали. Има ли някъде списък кои книги - игри са излезнали след крака на пазара?
Благодаря.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

21 Май 2011 16:32
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Възраждане на жанра... докога? #13635
Те съвсем не са толкова много, 4-5 общо. И си ги има в общия списък. Далеч по-важни са тези, които ще излизат тепърва.

Ще ти запазя една бройка от Коприна в нощта. :) И добре дошъл на форума.

21 Май 2011 22:34
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Възраждане на жанра... докога? #13651
Ако имам и автограф ще е супер. Случайно да ти се намира последната от онези четири малки книжки които издадохте в тандем за издателство Хермес продължението на алкирия или цялата поредица?
Ако ги имаш и ги продаваш можем да направим и нещо за тях.
Ако пак възродите жанра имате един човек който иска пак всяка седмица да си купува по една... :evil:

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

21 Май 2011 23:49
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Възраждане на жанра... докога? #13655
За последното съм насреща. :D

Но за предишното не мога да помогна - както много пъти съм казвал, имам бройки само от издаваните от мен книги (т.е. - Коприна в нощта). От останалите са ми давали по 2 (две) авторски бройки, така че естествено отдавна дори тях не притежавам.

22 Май 2011 02:37
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Възраждане на жанра... докога? #13668
Когато се върна ще изкарам всичко от кашоните (уви сега е в кашони) и ще видя кои ми се повтарят, ако има някоя твоя ще ти дам.

29 Май 2011 18:21
^^The Red Rose^^
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Възраждане на жанра... докога? #14481
Интересът ми към КИ, книги или всякаква друга литература, не може да се нарече пулсация > днес я има - утре я няма! А има ли хора, които съставят форум и живо се интересуват от тази вълна, не би следвало да изчезне просто така! ;)

Погледнах назад... (но кой е там отпред?)
Застанах сред тъмнината... (и нощта разкъсах с нокти!)...

13 Юни 2011 21:04
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Възраждане на жанра... докога? #16026
Днес реших да си купя Котарака, не че нямам какво да чета, ама исках да я подържа...
отивам да си я купя... била свършила....бре бре.... значи има интерес.
Браво на момчетата за всичко, което правят за КИ.

14 Юни 2011 15:02
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Възраждане на жанра... докога? #16080
Да се надяваме, че е това, а не са я изтеглили от разпространителската мрежа ;) !
А ако не си се отказал да я купуваш, говори с Ал Торо да те уреди. Мисля, че са му останали бройки.

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

14 Юни 2011 15:20
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Възраждане на жанра... докога? #16084
Бройки има, разбира се. На някои сергии просто е свършила, но тиражът - далеч не. От сайта или на PM винаги може да се поръча, както и от Пингвините online или в конкретна книжарница (там ако им свърши на едно място при заявка пращат от друго). От някои репове и сергии е изтеглена, основно в София.
Къде са казали, че е свършила, ако не е тайна?

14 Юни 2011 18:02
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 62
Възраждане на жанра... докога? #16096
Май е трябвало да ги заредиш с повече бройки ;)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Препоръки и интересни игри (10 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от kiril_ps
    • Today 15:40
    • Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg