Това си е ужасно, да, независимо има ли човек пари или не - ама на, прави се.Аз лично се радвам че в един момент се осъзнах и почнах да подбирам защото , често да си признаем - доста е болно да купуваш на конвейра всичко наред без да мислиш дали е качествено , без да подбираш и оценяваш и за сметка на парите си за храна да стоиш гладен само за да пълниш колекция с посредствени заглавия.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
А това пък трудно мога да си го обясня изобщо, но сигурно ще ми помогнеш.Аз като ходих да си я купя книгата (Котарака) и в двете книжарници оплюха издателството щото печатало в ниски тиражи и ест това вдига цената.
А ако въпросният тираж не се изкупи, кой поема разликата? След 13-годишно прекъсване на издаването на книги-игри, очакваш ли някой да поеме риска?И все пак 10 лв за развлекателна книга, която не е световен хит ми се струва множко. Аз не мисля че заслужават повече от 5 кинта ама кво да се прави. Колко е коричната цена на Котарака примерно да не говоря с недомлъвки? Има си механизми с които тази цена да се намали- увеличение на тиража например(ама трябва да се направят много тънки сметки дали ще се изкупи целия тираж).
"Качеството" на книгата НЕ оказва влияние върху цената й. Ако големите хитове излизат на по-висока от обичайното цена в България, това е отвратителен рекет, който другаде би бил неприемлив. Обратното - точно те трябва да са на по-достъпни цени заради огромните си тиражи.И все пак 10 лв за развлекателна книга, която не е световен хит ми се струва множко. Аз не мисля че заслужават повече от 5 кинта ама кво да се прави. Колко е коричната цена на Котарака примерно да не говоря с недомлъвки? Има си механизми с които тази цена да се намали- увеличение на тиража например(ама трябва да се направят много тънки сметки дали ще се изкупи целия тираж). Аз като ходих да си я купя книгата и в двете книжарници оплюха издателството щото печатало в ниски тиражи и ест това вдига цената. А едно време аз не помня книга игра която да е била над 3(000)лв. Изключваме стратовете щото там цената се дига от фигурките и картите. Дори преводните не бяха толкова скъпи. Не ми се мисли ако сега някой реши да издаде останалите книги за Самотният вълк на каква цена ще ги изкарат. Сигурно 20лв като Хари Потър и Дан Браун. И за финал ще кажа само че имам вкъщи изданието на Властелина което е 3 в 1 сещате ли се. И то при все че е превод и е 1100-1200 страници ми излезе мисля 15 лв. Е не е човешко новите книги игри да се продават по 10лв. Аз определено няма да си ги купувам при това положение.
ОМГ, вече, нали - като прочетеш какво си написал току що.Хари Потър дали струва на издателя 20лв или поне 15 от тях си ги прибира, а останалите 5 отиват за предпечат и др.
Предвид "мотото" на "възраждането", което този път е "качество, не количество", няма как да се стигне до 1 книга-игра на седмица. Ако приемем, че има 4 активно работещи автори, които се занимават само с това, това ще значи всеки да пише по една КИ на по-малко от месец.Просто не мога да отделям по 10лв за книга при положение че четенето не ми е основно хоби. Ами ако възраждането се получи и започне да излиза по 1 нова книга игра седмично. Трябва да давам по 40лв месечно?
Е без мене тоя път.
Искам само да благодаря за ценните коментари в икономически и маркетингов план и за интересната дискусия в тази тема.И все пак 10 лв за развлекателна книга, която не е световен хит ми се струва множко. Аз не мисля че заслужават повече от 5 кинта ама кво да се прави. Колко е коричната цена на Котарака примерно да не говоря с недомлъвки? Има си механизми с които тази цена да се намали- увеличение на тиража например(ама трябва да се направят много тънки сметки дали ще се изкупи целия тираж). Аз като ходих да си я купя книгата и в двете книжарници оплюха издателството щото печатало в ниски тиражи и ест това вдига цената. А едно време аз не помня книга игра която да е била над 3(000)лв.
Не се ли казваше така баш втора част?За който не може да си позволи книги - след няколко дена излиза "Спасението на Аврея" безплатно онлайн в безплатно разработената ни система за книги-игри.
So enjoy, just enjoy![]()
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas