• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
19 Май 2011 00:52
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13424

Meriadoc писа: писа:

aToro писа: писа:
За който не може да си позволи книги - след няколко дена излиза "Спасението на Аврея" безплатно онлайн в безплатно разработената ни система за книги-игри.
So enjoy, just enjoy :lol:
Не се ли казваше така баш втора част?
Не е същата.

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Май 2011 00:52
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 654
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13425
А, извинявам се - Абаносовият дракон беше. Притесних се за момент, че книгата няма да излезе на книжен носител :D

19 Май 2011 00:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13426
Скоро пак ще стигна до момента, в който мерех инфлацията с покачването на цените на новите книги-игри... :(

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

19 Май 2011 00:58
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13427

Meriadoc писа: писа:
А, извинявам се - Абаносовият дракон беше. Притесних се за момент, че книгата няма да излезе на книжен носител :D

И да не (не дай Боже!) пак ще я четем като луди!

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

19 Май 2011 09:32
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 65
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13440
Десет лева в момента са минимална цена за книга, и то българска. Странни са ми глупостите, които са приказвали ония от книжарницата - наистина, сподели коя е въпросната книжарница, моля те. Първо, тиражът на Котарака е повече от достатъчен (поправете ме, но мисля че е 1000 бройки, което за момента в БГ е ГОЛЯМ ТИРАЖ), второ никъде на книгата не пише кое точно издателство я издава тази книга (пак ме поправете). При положение, че за отпечатването на тиража Торо се е изръсил куп пари, плюс предпечат, страниране и корица, плюс пари на художника който му е правил илюстрациите, добавете факта, че книжарниците работят на 40% отстъпка, добавете и евентуални ДДС и отделно данък печалба... Еми сори, ама 10 лева за Котарака си е добра цена.

19 Май 2011 09:50
koziq
Посетител
Посетител
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13444
Десетка е минимумът, за да може книгата да се появи на пазара... ако, разбира се, не е 13 страници! :)

19 Май 2011 10:10
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13447
Много зависи от разходите, обема и особенно от тиража. Тиража ти определя на колко бройки ще се разхвърлят фиксираните разходи, за предпечат, труд, художници. По-малък тираж по-голямо натоварване на бройка.

Ако приемем че за 1000 бр. номиналната цена е 6 лева, това ще рече 6000 лв. твърди разходи. малко на око ще го хвана, че печатът е 3 лева на бройка или 3000 лв.
Сега за 2000 бр. цената би трябвало да падне на 2 лв - печата.
2*2000=4000(печат)+3000(твърди разходи)=7000/2000=3,50 на бройка вместо 6 лева.
добавете 50% дето искат разпростаранителите от коричната цена и получавате книга с 7 лв. корична цена.

В първия случай издетелството/авторът е вложил 6000 лв. за да реализира максимум 10 000
Във втория случай издетелството/авторът е вложил 7000 лв. за да реализира максимум 14 000
Максимумът е ако разпространителите не му приберат 50%, ъв първия случай авторът е вътре, във втория е на нула. Цифрите са примерни.

Всичко пак опира до пазара и дали някой може да си позволи да заключи в книги 6-7 бона и кога ли би си върнал инвестицията, ако си я върне.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

19 Май 2011 13:24
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13467

Радо писа: писа:
Аз лично доста книги купувам и то просто се забелязва че средната цена е 16 лева някъде а по-елитните ги пускат директно на 20 лева.

+1

От бая време интересна за мен нова книга (главно фентъзи и фантастика) под 15 лв не може да бъде намерена. Цените вървят плавно нагоре - прочна се от 8-10, мина се през 10-12, 12-15, сега масово интервалът е 16-20. По-лошото е, че вече опитват и 22-25 от по-малки издателства или вече утвърдени серии. Под купола на King беше 25 на том по Нова година (като цяло съжалих, че съм ги дал след края, много добра идея и крайно калпава реализация), та в най-скоро време за основно вълнуващата ни литература това ще е обичайната цифра. Видя се, че чете една сравнително малка прослойка от населението, но пък тя от своя страна е достатъчно упорита и финансово обезпечена (както примера с ксеноните), та цените няма да се укротят докато не навлязат електронни книги или хората не започнем масово да си поръчваме от чужбина.

На фона на всичко това, цената на Котаракът е повече от приемлива. Не е реалистично да се очакват КИ под 10 лв във формат книга на хартия, които да покривaт елементарните изисквания за качество и да не са външно субсидирани.

19 Май 2011 13:58
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 654
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13474
Зависи от страниците и качеството на книгата. Котарака е много качествена, гланцирана корица, хубава хартия, доста страници - 10 лева е добре. Но ако излезе книга тип "Изгубени край амазонка", не може цената пак да е същата. За такава 5 лева би било много.

19 Май 2011 18:01
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13512
Недейте така и по 14 лева има книги все още - Вещерът е толкова, вчера купихме едната за подарък. :D

Иначе - подкрепям казаното в последните мнения - 10 лева е разумна цена. Лошото от моята гледна точка е, че докато тиражите не скочат, цените на разпространителите няма да намалеят. НО! пък за това имаме алтернативни разпространения. Хаха, сега ми хрумва, че дори тука от форума можем да си направим разпространителска мрежа - сигурно ще излиза по-евтино, ако някога почнат да се печатат повечко книги и много бройки (rofl) Майтапя се, естествено.

19 Май 2011 18:38
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13520
Коя са сцепили? Аз купих трета, тя си е на едно, та ако някоя от по следващите е разцепена - бип-би-бип в бибипания им бибип бибипан.

19 Май 2011 19:29
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13523
Ей пропуснал съм хиляда мнения. Дано се разбере кое на кого го пиша.
Първо благодаря на Уейн че ми обясни нещата. Бавно, сигурно и категорично ме убеди че написаното от мен е булшит. (bow) Определено трябва да си мълча повечко вече.
Така автора имаше въпроси.
На 10 метра от квартирата ми има Хеликон и 1во там потърсих(това става в Търново). Казаха ми че я нямат книгата и никога не са работили с издателство Самиздат, защото печатали ниски тиражи. Цифри не са ми казвали. Пратиха ме в Пингвини да търся. Ходих и там ми казаха че са я изчерпали но за няколко дни ще ми намерят 1 копие от Горна оряховица, защото още не я били изчерпили. И по живо по здраво си я взех след Гергьовден.
Като каза Бранимир че не пишело издателството на книгата много се изненадах. :o И с още по-голяма изненада установих че е абсолютно прав. :o :O Ауе Торо ти да не си я издал като независим автор издател или какъвто там се пада. по закон не е ли задължително да се пише издателя :?: :?

hameleona писа: писа:
Недейте така и по 14 лева има книги все още - Вещерът е толкова, вчера купихме едната за подарък. :D

Иначе - подкрепям казаното в последните мнения - 10 лева е разумна цена. Лошото от моята гледна точка е, че докато тиражите не скочат, цените на разпространителите няма да намалеят. НО! пък за това имаме алтернативни разпространения. Хаха, сега ми хрумва, че дори тука от форума можем да си направим разпространителска мрежа - сигурно ще излиза по-евтино, ако някога почнат да се печатат повечко книги и много бройки (rofl) Майтапя се, естествено.

Майтапа на страна. Защо не? Да правим предварителни групови форумни поръчки. Отваря се една тема на 33.фев.2012г излиза книгата игра "На майка им..." Който иска да си я поръча да пише в темата адрес на който да му бъде изпратена с наложен платеж от 5 гроша и на датата на която излиза да си я търси в пощата. Издателствата доколкото съм чувал са много навити на предварителни поръчки.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

19 Май 2011 19:52
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13526
Не, имах предвид, че не можем да си направим разпространителска мрежа, защото става дума за ниски бройки и ще ни излезе същото като цена. Иначе и котето може да се поръча онлайн :)

19 Май 2011 20:34
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Важни факти за издателския "бизнес" за незапознатите читатели #13531

hameleona писа: писа:
Коя са сцепили? Аз купих трета, тя си е на едно, та ако някоя от по следващите е разцепена - бип-би-бип в бибипания им бибип бибипан.

Вещерът 3 излезе преди над година. Дайте все пак да коментираме реалностите в момена.

P.S. Последната - Господарката на езерото е разцепена на две, като поне според мен обемът не налага подобно нещо. От корицата наистина има какво да се желае, но двете заедно не са 28 лв, а 24. Което пак си е много де - реално трябваше да е една книга за 16-18 макс.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Проклятието на меча (21 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Джордж М. Джордж
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 01:40
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Etom
    • Yesterday 22:43
    • ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ (25 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност