• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Защо жанрът западна ...

Защо жанрът западна ...

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
14 Окт 2011 22:29
Tigermaster
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Защо жанрът западна ... #34189
Преди време четох едно интервю с Любомир Николов. Мисля, че беше за списание "Фентъзи Фактор" - помня, че беше хубаво списание, но не това е важното сега.
Важното е, че имаше въпрос защо книгите-игри са спрели да излизат. Тогава той беше отговорил, че причината е в наводняването на пазара. Беше дал пример със Стивън Кинг, който, обаче, не помня добре, а списанието не ми е под ръка.
Въпросът е, че наводняването на пазара с книги-игри наистина е проблем. Мен манията така и не ме обхвана истински, макар и да ги харесвах доста, пък и когато бях най-запален по книги-игри, живеех в Айтос - а там такива почти не се намират. После си ги купувах от "Славейков" за по левче. Намирах както качествени заглавия, така и пълни боклуци. Ако човек купи три книги от ранга на "Замъкът на барон Аристоу", доста силно ще се замисли дали да си купи четвърта.

Ето, обаче, един филм, който може би е показателен в това отношение. "Зеленият фенер". Както добре знаете, този филм се провали мазно в боксофиса, въпреки че като цяло е доста по-добър от последните карибски пирати, трансформъри, коли и прочие простотии, които наизлязоха, а - според мен - не отстъпва и на "Х-Мен: Първа вълна" по абсолютно никой показател. Защо се провали? Основно защото пазарът е буквално наводнен с комиксови филми. Тази година излязоха "Железният човек 2", "Тор", "Капитан Америка", новият х-мен, "Каубои и извънземни", а мисля, че и още, но не помня вече, а предстоят и авенджърите. Колко хора биха дали пари за още от същото?

Стратовете също бяха леко неудачна работа, макар че в даден момент с брат ми им се кефихме достатъчно, за да си напишем няколко такива. Въпросът е, че единствената игра от този тип, която съм изиграл с удоволствие от начало до край, е "Дракони, напред", и нея я намерих без фигурки и карта, та се наложи да си ги възстановявам като някакъв археолог. При всичките останали - без нито едно изключение - в крайна сметка гадните картонени фигурки, калпавото игрално поле и КУПИЩАТА правила убиваха всякакъв кеф. Върхът в това отношение отново е на Върджил Дриймънд - мисля, че се казваше "Карамба". Беше пълна отврат за играене, а и съм напълно убеден, че имаше доста грешки, макар и в момента да не я помня. Това е проблем. Хората си купуват подобни неща заради удоволствието, а като трябва да се давят в сметки, недоизпипани правила и т.н., просто ще спрат. На доста хора - на мен включително - мързеливите работи не им харесват. Уж лъскаво оформление, обаче картинките на фигурките теглени от интернет... Система на игра, която е толкова зле оптимизирана, че... Нали тъй... Като се работи бързо за сметка на качеството, работата започва да гние. А това хич не е хубаво.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Окт 2011 22:39
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Защо жанрът западна ... #34190
Ето въпросното интервю:

knigi-igri.net/FILES/Lubomir%20Nikolov.rar

В него обвинява в прав текст и Майкъл.

14 Окт 2011 23:19
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Защо жанрът западна ... #34191
От това, нищо не може да се прочете. Но според мен Майкъл с нищо не е виновен, книгите-игри спряха да излизат много след историите, които тръгнаха от Заплахата. Макар, че всъщност не е много сигурно, дали тръгнаха оттам, тъй като преди това от Блонд и Колин, имаше косвени нападки към него, докато Майкъл вместо косвено, реши да напада директно. Единствено, според мен, не беше прав за някои неща свързани с книгите-игри, тъй като според мен Заплахата е с много по-ниско качество от Синът на Пустинята, например, докато той бе на друго мнение, ама нали си е негова, нормално.

14 Окт 2011 23:25
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Защо жанрът западна ... #34193
Ами аз успях да го прочета преди време, като си поиграх с мащабирането. Иначе това дето каза беше от нещата дето и аз не бях съгласен с ММ. А Колин го обвинява, че е искал пазара само за себе си и по тоя начин е прецакал всички.

14 Окт 2011 23:40
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Защо жанрът западна ... #34194
Е ако наистина е така, значи има някаква вина, то прекалената алчност, понякога води до пагубни последствия.

19 Окт 2011 23:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Защо жанрът западна ... #34435

The Demon писа: писа:
П.П. Радвам се че открих този сайт, благодаря на човека който ми даде флайърче с адреса. (от една сергия с книги-игри в софия)

Старая се, мерси. :oops: :D

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Защо жанрът западна ...
Time to create page: 0.063 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg