• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Жертвоприношението - Паул Щрут

Жертвоприношението - Паул Щрут

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Фев 2017 11:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Жертвоприношението - Паул Щрут #119596
Да де, тегаво и провлачено по правилния начин.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Фев 2017 08:26
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Жертвоприношението - Паул Щрут #119632
Имам някакъв бегъл спомен да съм започвал да чета историята в оригинал, но явно ми се е сторила малко тегава. Нищо, сега е моментът да поправя тази грешка. Все пак това е история победител в конкурс, в който съм участвал 3 пъти. Щяха да са 4, ако миналата година Уиндхамър се бе провел, но имало само 3-ма кандидати.

Честно казано, зомбитата в случая засилват любопитството ми :)

Като свърша ще коментирам.

02 Фев 2017 09:17
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Жертвоприношението - Паул Щрут #119634
Може да не съм се изразил правилно с тегаво :)
Имах предвид, че като го зачетох, си помислих, че ще разплитам някаква семейна крими история.
Яд ме е, че читателите на списанието ще се спойлнат и няма да усетят този шок от промяната! Много е ефектно и авторът се е справил прекрасно,

kiril-ps.itch.io/

02 Фев 2017 09:58
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Жертвоприношението - Паул Щрут #119639
Може да е субективно, на аз не се спойлнах от илюстрациите, кагато за пръв път прочетох разказа няколко седмици след издаването му. При това ви го казвам като човек който е правил предпечата и е редил самите илюстрации.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Фев 2017 10:22
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 619
Жертвоприношението - Паул Щрут #119641
Брей, какво помисли че представляват зомбитата от илюстрациите?

02 Фев 2017 10:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Жертвоприношението - Паул Щрут #119642
На мен ми бяха казали, че разказа е за приключенията на някакъв робот.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Фев 2017 11:20
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Жертвоприношението - Паул Щрут #119643

Вилорп писа: писа:
На мен ми бяха казали, че разказа е за приключенията на някакъв робот.
Оффтопик - приключенията на робота отдавна са замразени....но специално за теб ще ги извадим от фризера

03 Фев 2017 08:32 03 Фев 2017 08:34 от Mayday.
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Жертвоприношението - Паул Щрут #119676
Много трудно би ми било да искам повече от това произведение, особено като се има предвид ограничението от 100 епизода. Като цяло, играта ми се стори доста трудна и съм благодарен на материала на Торо за това как да постигнеш максимална оценка. Само не разбрах защо ти дават точки за КД "детектив" като не можеш да достигнеш до точкуването без нея.

Между другото, има приложение на Hosted Games посветено точно на битката в която Робърт почти умира (Somme Trench).

www.choiceofgames.com/user-contributed/s...&utm_source=ourgames
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

05 Фев 2017 17:24
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 225
Жертвоприношението - Паул Щрут #119743
Страхотна атмосфера! Едно от най-добрите , които е постигана в жанра по мое мнение.Става си чудесно за неинтерактивно произведение. Не знам от превода ли е, но отвреме навреме времената сякаш се разминаваха, също така при диалозите понякога е трудно да се определи, кой говори. Като игра е интересно направено, но има какво да се желае. Това с битките например много ме издразни, имаше и едни момент, когато ми предоставиха два избора, единия вече го бях правил, а за другия нямаше как да знам, направо задънена улица. Това с паролите също е зле, чак когато взеха да ми правят проверки се усетих, че може и да съм пропуснал някое удебеление. Минава се според мен максимум от втория път, все пак имаш цели три живота.Рисунките наистина поразвалят изненадата. С едно преиграване може да се постигнат две от целите. Определено най-доброто преводно произведение от новата вълна.

ПП. Рони- може да се мине спокойно без въпросната дума на цената на един живот

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Mayday, Monevwww

15 Фев 2017 22:42
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 349
Жертвоприношението - Паул Щрут #119898
Това е играта, която най-сетне успя да реабилитира западните автори в моите очи. Винаги съм предпочитал българските автори, още от времето на старата вълна, и продължава да бъде така, но англоезичните в лицето на Пол Щрут доказват, че го могат не по-зле от нашите.

Книгата ме грабна най-вече със зрелия си литературен стил, солидната фактологическа и историческа достоверност и добре изградените образи. Всеки от образите в играта има своя собствена предистория (а някои дори начин на говор). А бексторито на главния герой беше нещото, което от самото начало ме накара да отгръщам с нетърпение всеки нов епизод. Обичам да влизам в кожата на героя, а тук това беше постигнато чудесно. Спечели ме още с този абзац:

„Болката, че съм толкова близо до нея и все пак толкова далече, се беше превърнала в такова мъчение, че с радост щях да тичам към германските оръдия, за да избягам от нея. Какъв глупак бях, представях си, че ще пролива сълзи над моя гроб. Но, разбира се, докторите отхвърлиха желанието ми да се жертвам и стремглавото ми мъченичество достигна своя жалък край. Спъна се в собствения ми крак.”

Именно в това бекстори според мен се крие един от замислите на играта, който е разочаровал много от вас. Точкуването в края награждава един от пътищата като най-верен, защото според така подадената история и характера на героя той е най-логичният завършек. Играчът избира една от трите цели едва след като въпросното бекстори е вече представено, тоест вече разполага с цялата му нужна информация, за да направи правилен в конкретния контекст избор. Аз лично не виждам защо пътищата за достигане до края трябва да бъдат равностойни. Още този начален избор е всъщност част от играта, още той повлиява на крайното представяне. Тук може би има дори някакъв вид възпитателен аспект, заложен от автора, поощрявайки варианта, който според него е най-оправдан от гледна точка на морала на героя и цялостната история до момента.

Отделно, самият този начален избор на цел в играта нямам спомен да съм го срещал другаде, макар че може и да греша. Но ако е така, евала на автора и за това нововъведение.

Мога още дълго да хваля „Жертвоприношението”, но само още един показателен факт. Прочетох за първи път историята още в оригинал и бях буквално обсебен. Веднага започнах да търся инфо за автора, но се оказа, че в нета няма почти нищо за него. Попаднах обаче на един австралийски сайт, където имаше и снимката му.* Оказа се, че авторът е вече на доста зряла възраст, солиден мениджър в голяма фирма. И толкова по-голям респект към хора като него, които не са изоставили нещата, които в очите на някои биха ги карали да изглеждат деца. Но ние с вас знаем, че точно тези неща ни правят истински.

*Пак намерих линка, на който му е интересно (Пол е най-вдясно на първия ред):
sunshinecoastnissan.com.au/meet-the-team.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Zort, Mayday, comics_ross

23 Фев 2017 21:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Жертвоприношението - Паул Щрут #120179
Малко уточнение за автора - не е този, който harlequin е качил (този е някакъв австралиец). Авторът на Жертвоприношението е англичанин (затова е и правилно да е Пол) от Cornwall, Южна Англия и е археолог.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

23 Дек 2017 17:46
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Жертвоприношението - Паул Щрут #125920
Съгласен съм с почти всичко от горенаписаното. И за мен това е най-доброто произведение от преводната нова вълна. И като стил, език, атмосфера, пък и като игра и механика е над всичко преводно, което съм чел.Преди малко я изиграх за първи път. успях да стигна до края без да умра, но с много слаб резултат. Не съм сигурен при оценката получаваш ли 25т. само поради успешното изиграване. Поне аз така разбрах първите 25т. Ако съм прав то съм завършил с 30т. Сега ще опитам второ изиграване. Идеята с поставяне на цел и постигането и не бях срещал до сега в книга-игра. Дали някой е постнал пътя по който се взима макс резултат?
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

23 Дек 2017 18:06 23 Дек 2017 18:07 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Жертвоприношението - Паул Щрут #125922

kinez писа: писа:
Дали някой е постнал пътя по който се взима макс резултат?
В отделна тема в този раздел Торо е направил подробен разбор как се постига макс. резултат 100 точки.
Ето я - knigi-igri.bg/forums/all-about-the-magazine/5186-walk-through

13 Май 2018 21:28
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 623
Жертвоприношението - Паул Щрут #127727
От първо изиграване не успях да разкрия много важни неща и накрая стигнах до престрелка със зомбитата. После прочетох още разклонения и ми хареса как са разгърнати нещата. Този разказ е поредният силен избор на Монев за превод. Вече отметнах броеве 5, 6 и 7 и съм много доволен от предложеното. Списанието е един много силен продукт и не разбирам тези, които го смятат за нещо втора категория.

Always Outnumbered, Never Outgunned

22 Мар 2019 23:53 23 Мар 2019 00:01 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Жертвоприношението - Паул Щрут #130868
Покрай номинираните, се обърках и взех че прочетох и Жертвоприношението.
С дълбока скръб трябва да си призная, че започвам да прозирам че не съм за това общество. Интересите ни доста се разминават явно, защото от година някъде слушам басни за този шедьовър, който не почувствах грам. Сигурно съм последния, който прочита разказа, за това се надявам че няма да спойлвам. Там където всички открихте гениален разказ, аз открих една обикновена историйка с, признавам си, добър повратен епизод (съботния). Ако трябва да отчетем тук нещо гениално - ми не! Родригез и Тарантино откриха топлата вода с "От здрач до зори" Тогава верно бях впечатлен - сега не! До тук хубаво, да видим играта! Предложи ми се три цели и всичко свърши до там. Когато вече имах цел, знаех предварително какво да правя и се оказах прав. Изпълних си целта от раз. Ми те целите бяха три - главните протагонисти - също три. Всяка цел беше свързана с очевиден герой. Изибраш я и копаеш там.
Към края на играта тотално ми доскуча и нямах търпение да приключи, все пак я дочетох, да не би да изтърва това, заради което всички ахнаха. Може би се криеше накрая, ама не!
Героите горе долу ставаха, но не точно. С по едно изречение се случваше всичко - любих, влюбих, открих, скрих и т.н.т
Бащата беше "най-добър" като типаж :) В първата минута му се късаше сърцето за синчето, на следващата го разстреля като куче.
Авторът има и плюсове:
- Пише увлекателно
- Хитро е заменил кодовите думи с удебелени (пести досадното: ако имаш кд - премини на...)
- И тук показва креативна мисъл, скривайки ключовия епизод с комбинация от цифри

Доста по-слабо от "Извън времето"

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, Der

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/