• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай

• 1
  • 1
14 Дек 2017 20:14 14 Дек 2017 20:17 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #125822
Това приключение излиза през далечната (вече) 2007-ма година (дано не бъркам) и дава началото на сага известна като WWGB по името на английски - Wrong Way Go Back. Историята е забавна и макар в малко епизоди има доста добра игрова механика и ще трябва няколко пъти да я изиграете, за да успеете да решите загадките и да се спасите...а от какво се спасявате - ами останали сте на космически кораб, който се носи към звезда и ако не избягате от кораба, то нещата няма да се развият добре за вас :woohoo:

Който иска може да го изиграе и в оригинал ето тук - www.ffproject.com/wrong.htm

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Дек 2017 22:32 17 Дек 2017 22:44 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #125865
Изиграх книгата на Одисей (поне така смятам, че е името му, колкото и Спас да ме убеждава, че е "Юлайзес")

Много добър текст,. Приятно си изкарах с нея. Не е точно моят тип игра, тъй като за 100 епизода имаше твърде много анти-чийт механики ( то не бяха етажи, командни кодове, номера на каюти". Хуморът е много добър в книжката. Според мен дори пародира умишлено Fighting Fanтасъ книгите (с бойната система и единственяи избор ала "наляво-надясно".

Няколко неща ме издзраниха:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
1. Много е неудобно времето да е в секунди, а и ненужно. От 3600 да вадя 40, после 60.... Защо не го "побългарихте" на минути или друга мерна единица. Според мен е поредната умишлена пародия на автора.

2. Защо секундите са в края на епизода, а не в началото. Така много често се пропускат дори и неумишлено.

3. Издразних се на следното: натякваше се, че съм единственият останал член на екипажа, а в една стая се натресох на двама стюарди. А и веднага след това пак започнаха: аз съм единственият оцелял от екипажа, аз съм капитан....

Като цяло е много приятно произведние и препоръчвам. Добър избор на екипа

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, Opk, the_arsonist

17 Дек 2017 23:10
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #125867
Благодаря никса - заслугата да бъде препоръчано е на zeBg, малко се забавихме, но и аз се радвам да го видим на български :) и да доста е трудна с тези античйтмеханики ...
Отговарям ти в спойлер таг:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
1 - Ти се радвай, че Торо подобри системата като закръгли секундите, че иначе бяха 14 сек, 334 сек, което правеше смятането още по-трудно ;)
2. - така беше в оригинал и не е направило впечатление на никой - съгласен съм, че в този формат трябваше да са в началото на епизод...
3 - за тези двамата и аз бях меко казано учуден...авторът явно е искал епизод, в който да се губят секунди или е имал друга идея, ама е останало така...може би трябваше да пипнем този епизод, но така и не се стигна до това - като цяло намирам това за най-големия проблем в историята, намирам го за поредния бъзик с ФФ, където има доста ситуации, в които разни хора спорят в абсурдни ситуации, сещам се за някакви сестри, които се караха (май в Града на крадците)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

03 Ян 2018 20:05
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 270
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #126052
Присединявам се напълно към мнението на nixata.

Изумително е как в 62 епизода е вкаран толкова анти-чийт. Допреди малко си мислех, че най-сетне съм го минал успешно, но от Monevwww разбрах, че с погрешно тъкуване на едни указания съм скип-нал най-тънкия момент... :silly: За мое щастие. Иначе, смея да твърдя, цял живот нямаше да стигна до края това произведение!

Продължението звучи обещаващо (зеленото ми е любим цвят) :lol:, но наистина ще има нужда от "побългаряване" на системата. Все пак, да видим какво ще кажат и останалите. Ако някой го мине по правилата до десетия си опит... го назначавам за шеф на охраната.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

03 Ян 2018 20:19
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #126053
Шеф на охрана?

Избери своето приключение

06 Ян 2018 21:57
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 619
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #126091
Не останах впечатлен, някак постничко ми дойде. Привърженик съм на античийт механиките, но днес бях разубеден относно тяхната универсалност. Към края вече ми беше доскучало и исках просто да видя завършека на историята, а не можех... Загатнатото продължение с амазонките, които примамват със секс звучи доста по-привлекателно :)

09 Ян 2018 22:47
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 225
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #126127
Забавна пародия на ББ :) Много добро изпълнение с нетърпение очаквам продължението. Хуморът, играта всичко е на ниво.Минах я от втория път. Първия просто реших да дезактивирам дойката, което се оказа голяма грешка. Нямах проблем със секундите, за разлика от Никсата ги събирах не съм вадил. Може би единствено ако потъмните цифрите за да не се изпускат.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

29 Дек 2018 12:00
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 623
Сгреши пътя, обърни! - Юлисес Ай #130237
Тук ми харесаха механиките с изключение на моментите, когато трябва да търсиш на сляпо и да следваш инструкцията "ако епизодът не ти звучи смислено, отиди на...". Струва ми се несериозно, един автор да прибягва до такива подходи. Скритите в текста "ключове", обаче, са си класика в жанра! Основната идея също ми допадна, но комично-пародийният характер на сюжета не ми беше по вкуса. Колкото повече се занимавам с книги-игри, толкова по-малко ми се нравят "несериозните" произведения. Манджата беше пресолена с имената на саморазмножаващите се зелени амазонки...
И този разказ страдаше от проблема на брой 9 - текстът не беше особено гладък, но като цяло нивото му е доста добро.

Always Outnumbered, Never Outgunned

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (501 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от pycku
    • Today 02:31
    • Нощта на Върколака - Спойлери (32 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Ал Торо
    • Today 00:05
    • Схеми на всички книги-игри на едно място (8 Мнения)
    • в Работилница / Игрови механики в книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 22 Ян 2026 21:45

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност